Jonas Andersson brilliant i talarstolen om flyktingar och stängd gräns

Migration Politik inrikes

Jonas Andersson i Skellefteå (SD) som nu kommer till sin rätt i riksdagen. En mycket klok herre som jag har följt på Facebook långt innan han blev riksdagsledamot i SD.

Han skriver på sin Facebook:

Fru Talman, Jag såg i tidningen idag att migrationsminister Johansson liknar Ulf Kristersson vid matadoren i Tjuren Ferdinand.

Det är lite lustigt, för varje gång jag tänker på regeringens migrationspolitik så är det en annan svensk julklassiker som dyker upp i mitt huvud, och det är Musse Piggs husvagn.
”Vem är det som kör, egentligen?”

Migrationsministern verkar ganska tillfreds med att det är Erdogan som håller i ratten och dikterar svensk asylpolitik.

Men fru Talman… många svenskar är genuint oroliga när de ser bilderna från Turkiet och Grekland. Många utfattiga kommuner är oroliga. Jag tycker vi ska ta deras oro på allvar.

Så min fråga är: Kan Migrationsministern lova våra medborgare att regeringen stänger gränsen i tid den här gången, ifall Greklands murar inte håller?
– – –

(Morgan-svammel)

– – –
Tack fru talman och tack för svaret.

När ministern pratar ser jag framför mig hur den tecknade husvagnen tumlar nerför berget, för att till sist haka fast vid bilen där Migrationsministern sitter och säger ”Sådärja, det gick väl lugnt och säkert?”

Jag tror många kommuner idag kan känna att de suttit i den husvagnen sedan 2015, och är livrädda att göra resan igen.

Jag tycker det här borde vara en ganska enkel fråga att svara på. Är ministern beredd att ge dem ett löfte om att stänga gränsen i tid den här gången?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.