Mats Åberg: Den moderna krigföringen är inte längre stridsvagnar och kärnvapen, utan ett farligt virus.

Samhälle

Mats Åberg: Ett virus vilket kan få fiendens (våra) trupper och ekonomi att duka under, samt därigenom göra oss i väst till lätta byten. Ett virus där korrekt information är nyckeln till att hejda smittan och där även felaktig desinformation kan skjuta hela länder i sank, genom dels landsomfattande epidemier, men framförallt ekonomiskt.

I flera undersökningar visar det sig att så kallad asymtomatisk smitta (att bli smittad av symptomfria smittbärare) är det vanligaste sättet att överföra smittan av COVID-19.

Flera andra undersökningar visar att munskydd är just nyckeln till att hejda denna smittväg. Så frågan blir vad håller WHO på med och vems ärenden går de? Svaret på denna fråga är mycket bekymmersam och blir än mera upprörande när man dyker djupare.

Låt oss börja i Kina, kan vi lita på Kinas officiella siffror gällande corona? Så du tror på Kinas siffror om 81 518 smittade och 3305 döda, samt tror du även att de har lyckats hejda coronaviruset? Låt oss titta på några fakta då.

Årligen döda i Kina är normalt 7,261 (dödlighet per tusen) x 1,4 miljarder innevånare = ca 10 miljoner döda/år = 27 400 dagligen. Ja läs ovanstående igen, det dör normalt ca 27 400 personer per dag i Kina, eftersom de har så stor befolkning. Skulle bara 3300 personer ha dött av corona utgör dessa 0,03% av det totala normala antalet döda under ett år…

Då menar vissa kretiner att dessa 0,03% omkomna av coronaviruset vore en fullständigt rimlig anledning för Kina att stänga ner stora delar av landet, bygga flera nya sjukhus och att svetsa igen dörren för miljontals innevånare i Wuhan, samt att också därmed nästintill förstöra hela landets ekonomi?

Fast vi behöver inte stanna där. Det senaste kvartalet har 21 miljoner mobilabonnemang avslutats i Kina. Har kineserna gett upp mobiltekniken för att gå tillbaka till djungeltrummor och andra mer primitiva kommunikationsmetoder? Eller har de återgått till landlina då de kanske inte har råd med sina mobiltelefoner längre? Troligtvis inte, eftersom användandet av landlina också har minskat i Kina.

Svaret är att ingen klarar sig överhuvudtaget utan mobiltelefon i Kina, eftersom den används inom flera områden, bland annat för betalningar, kollektivtrafiken och viktigast av allt har alla en så kallad hälsokod i mobilen, som gör det möjligt för regimen att spåra och hålla reda på precis alla.

Mobilen utgör alltså ett slags identitetskort genom vilken du kan spåras, varför ingen torde klara sig speciellt länge utan en mobil i Kina.

Medge att 21 miljoner döda låter som en mer rimlig anledning för kinesiska CCP (China Communist Party) att stänga ner större delar av landet? Men, jag säger därmed inget om det verkliga antalet döda, som ingen av oss i väst riktigt vet.

Sedan har vi historien om urnorna. Alla som har dött det senaste kvartalet i Kina har kremerats och anhöriga har fått avvakta med att uppvakta och begrava sina familjemedlemmar.

En dag får en av de åtta begravningsbyråerna i Wuhan 6000 urnor levererade, alltså 6000 urnor under en dag till endast ett av åtta ställen i Wuhan, samt urnorna fortsätter att komma dagligen. Begravningsbyråerna är naturligtvis förståndiga och besvarar inga frågor om det totala antalet döda, eftersom de själva vill leva lite till.

Kina rapporterar nu inga nya fall av coronasmittade i Wuhan och säger sig ha öppnat upp och kommit igång igen, men det förklarar knappast varför man stänger igen alla biografer i hela Kina efter nyöppnandet?

Frågorna är många och svaren är oftast fabricerade, i syfte att upprätthålla Kinabilden, något vi alla är bekanta med i Sverige-bilden. Vad är de verkliga siffrorna, vem vet? Frågan vi hellre borde ställa är varför? Varför då denna massiva desinformation gentemot omvärlden och vad söker Kina vinna på detta?

Återigen måste vi titta på vad Kina gör och filtrera bort allt vad de säger. Kina köpte upp flera länders lager av ansiktsmasker och skyddsutrustning under januari till februari då ingen frågade varför, eftersom Kina då utgjorde epicentrum för coronaviruset.

I många länder har detta senare kommit att kritiseras, eftersom dessa länder nu är i skriande behov av den sålda skyddsutrustningen. Vart tog exempelvis alla Sveriges andningsmasker vägen under februari, någon som vet?

Ett annat ”sammanträffande” är att Spanien, Turkiet och Nederländerna, samt ett flertal andra länder på senare tid har fått leveranser från Kina av defekt skyddsutrustning som de varit tvungna att returnera!

Särdeles underligt är detta eftersom Kina tidigare kunnat leverera fungerande utrustning, men nu endast tycks kunna tillhandahålla defekta produkter vilka gynnar smittspridningen och dödligheten av viruset.

Flera anklagelser om att WHO går Kinas ärenden och har tagit emot mutor har förekommit i framförallt amerikanska medier. Är allt ovanstående en mängd underliga sammanträffanden? Kanhända, men alla känner till kommunismens och socialismens devis; Låt aldrig en kris gå till spillo!

Om jag själv får killgissa så skulle jag säga att Kina bedragit oss alla i hur farligt detta virus är genom fabricerade siffror och desinformation. De köpte all vår skyddsutrustning för att ”sätta oss på pottan” och maximera vår sårbarhet. Syftet är naturligtvis ekonomisk krigföring mot omvärlden och att därigenom inta positionen som världsledare.

Den moderna krigföringen är inte längre stridsvagnar och kärnvapen, utan ett farligt virus som kanhända kommer ifrån ett labb eller har kommit på naturlig väg, men oavsett går det alldeles utmärkt att utnyttja i egna syften.

Ett virus vilket kan få fiendens (våra) trupper och ekonomi att duka under, samt därigenom göra oss i väst till lätta byten. Ett virus där korrekt information är nyckeln till att hejda smittan och där även felaktig desinformation kan skjuta hela länder i sank, genom dels landsomfattande epidemier, men framförallt ekonomiskt.

Som sagt är detta min killgissning baserad på alla ovan ”mycket underliga sammanträffanden”.

Tyvärr har vi också en regering här på hemmaplan i Sverige som inte är sena att dra fördelar av och förminska kriser, vilket knappast lär göra vår situation bättre.

Hur illa det går för Sverige det återstår att se, men jag är en av dem som varnat länge för detta, jag hoppas att jag får fel.

Ta hand om er och använd mun- och andningsskydd för sjutton!

Mats Åberg är samhällsdebattör. Du hittar honom på Facebook här.

Tim Pool – Kina ljög för att komma över livsviktig skyddsutrustning:

Länkar:

Bloomberg News skriver att den kinesiska regeringen har medvetet underrapporterat det totala antalet fall av koronavirus och dödsfall i landet, berättade den amerikanska underrättelsemiljön Vita huset, enligt en ny rapport .

Expressen, WHO – vanliga friska svenskar behöver inte munskydd.

The Hill, Kina och WHO är båda ansvariga för vårdslös hantering av Covid-19 pandemin.

BloombergForskare kräver brådskande studier för att bestämma andelen personer med coronavirus som visar inga eller försenade symtom bland oro för att antalet tysta bärare kan vara större än tidigare trott.

Daily mail – Covid-19-testsatser som levererades av företaget Shenzhen Bioeasy i Kina var defekta var för felaktiga för att kunna diagnostisera patienter. Vissa tester kommer att ersättas av Kina.

Financial Times – länder avvisar kinesiska pandemi tester och skyddsutrustning.

The Globe and Mail – Ottawa kritiseras för att ha exporterat 16 ton skyddsutrustning till Kina i februari.

ABC14 News – 21 miljoner kinesiska mobilabonnemang har försvunnit på tre månader.

RFA – Uppskattningar visar att dödsfallen i Wuhan är högre än angivits. 5000 urnor hade levererats av en leverantör till Hankou Funeral Home bara på en dag.

Bloomberg – Växande kritik om Kinas rapportering om antalet döda i Covid-19. Anhöriga fick hämta askan vid åtta lokala begravningsplatsen med början förra veckan. På sociala medier cirkulerade bilder på kinesiska på tusentals urnor.

The Guardian – Alla kinesiska biografer har fått order om att stänga igen efter att handeln började återupptas. Sent på fredag kväll utfärdade Kinas filmbyrå ett dekret som förordnade alla platser att stänga och gav ingen anledning till den förändrade politiken. Man tror att rädsla för en eventuell andra våg av coronavirusinfektioner är centrala för beslutet.

Expressen – Kan vi verkligen lita på Kinas coronasiffror?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.