Jonas Andersson: Självklart bryter inte Migrationskommitténs förslag mot varesig konventioner, EU-rätt eller direktiv.

Migration Politik inrikes

Jonas Andersson: Nej hörni, Rädda Barnen, Röda Korset, RFSL, Ensamkommandes Riksförbund samt Ung i Sverige!

Självklart bryter inte Migrationskommitténs förslag mot varesig konventioner, EU-rätt eller direktiv. Tvärtom finns det fortfarande utrymme för skärpningar, vilket konsekvent är vår ingångsvinkel i det fortsatta arbetet.

Argumentationen i denna debattartikel består mest av en lista med värdeord av olika karaktär: främlingsfientlig, inhuman, mänskliga rättigheter, medmänsklighet, barnens framtid etc. Det är värdegrundsposering a lá 2015 och rätt ointressant att bemöta i sak. ”Vi vägrar sätta en prislapp på människors liv” är utgångspunkten, och kvaliteten på artikeln därefter.

Mer intressant är vilka organisationer som går ihop för att skriva migrationspolitisk opinionsbildning i vänsterpublikationen ETC. Att intresseorganisationerna Ensamkommandes Riksförbund och Ung i Sverige skriver i egen sak är för mig oproblematiskt. Det är deras fulla rätt i ett demokratiskt samhälle att försöka övertyga såväl allmänhet som politiker.

Driver politik bekostat med våra skattepengar

Att Riksförbundet för sexuellt likaberättigande (RFSL) anser att migrationspolitiken är i deras intresse kanske borde förvåna. Samtidigt har det knappast undgått någon var RFSL kan placeras in på den politiska skalan. Plast-elefanten som fick agera stand-in för icke inbjudne Jimmie Åkesson på den partiledardebatt RFSL anordnade inför valet 2018 är svår att glömma.

Med ovanstående aktörer lierar sig alltså även Röda Korset och Rädda Barnen – låt vara genom respektive ungdomsorganisation – med den uttalade målsättningen att liberalisera svensk migrationspolitik till vilken kostnad som helst.

Noterbart är att båda organisationerna till stor del finansieras med bidrag från statliga myndigheter och således skattebetalarna.

Vi betalar alltså mångmiljonbelopp varje år för att organisationerna ska kunna göra vad de ursprungligen var kända för – att hjälpa människor i nöd. Istället får vi detta tillbaka.

Självklart kommer även en viss del från insamlingar och gåvor, vilket är lovvärt. Ovanstående kan dock förstås vara bra att ha i bakhuvudet nästa gång du står inför valet att skänka pengar till välgörenhet.

Debattartikeln i ETC: ”Migrationskommittén förhandlar bort barns mänskliga rättigheter

Ändrad preskriptionstid för ny asylprocess

Idag räcker det med att en asylsökande som får avslag går under jorden i Sverige i fyra år, så belönas man med en ny asylprocess.

Migrationskommittén föreslår nu 10 års preskriptionstid, vilket givetvis är ett steg i rätt riktning.

SD anser inte att det ska finnas några incitament alls för att gå under jorden vid ett avslag. Har man inga asylskäl så ska man lämna landet.

De vill alltså ta bort preskriptionstiden helt, för att minska det skadliga skuggsamhället. Ingen ska belönas för att man är duktig på att gömma sig undan svensk lagstiftning.

SVT: Förslaget: Ingen ny asylansökan på tio år.

°°°

Jonas Andersson är från Skellefteå. Han är riksdagsledamot och representerar SD. Du hittar hans Facebooksida här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.