Aktivism inom polisen. Jonas Andersson: Det här är motsvarigheten till förnedringsrån, det är att kröka rygg, att låta pöbeln bestämma.

Politik inrikes Säkerhet

Jonas Andersson: Det här är inte att deeskalera en potentiellt stökig situation, och det är skrämmande att det uppenbarligen finns fler inom polisen med samma mindset.

Det här är motsvarigheten till förnedringsrån, det är att kröka rygg, att låta pöbeln bestämma. Jag vill aldrig någonsin se en polis sitta på knä framför en olaglig politisk demonstration, och böja sig. Att man backar i vissa situationer kan säkerligen vara strategiskt, men det här är aktiva politiska aktioner.

Vem ska polisen böja rygg för nästa gång? Islamister, nazister, kriminella gäng, klaner i orten? Min gissning är att det i BLM-demonstrationen gick att hitta mängder av kända vänsterextremister som hittat en ny flagga att slåss under. Hela demonstrationen var en ren provokation, och en maktdemonstration. Provocera, vänta på reaktion, filma och ta på offerkoftan.

Situationen i Sverige har ingenting att göra med den i USA, svensk polis och amerikansk är väsensskilda – uppenbarligen på gott och ont. Berätta för mig hur, var och när svensk polis skjuter ihjäl, misshandlar och diskriminerar utifrån hudfärg.

Vad gäller den enskilda poliskvinnan tar jag för givet att hon tas ur tjänst och att händelsen utreds. Hon har allvarligt skadat förtroendet för polisen.

Hanif Balis reaktion:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.