Jonny Cato (C) fortsätter sin ordmagi i Migrationfrågan.

Migration Politik inrikes

Jonas Andersson: Handlar inte väldigt mycket av centerns politik om ordmagi?

Centern vill ta ansvar, Centern är anständiga, Centern vill vara humana, Centern vill komma överens etc etc. Det allra viktigaste är att man kan använda så många goda ord som möjligt, för det är vad folk kommer ihåg.

Jonny Cato påminner väldigt mycket om Annie Lööf i det avseendet, en ung politisk broiler som är väldigt duktig på buzzwords och inlärda fraser som gång på gång på gång upprepas i alla sammanhang. ”En migrationspolitik som kombinerar medmänsklighet, humanism och ordning och reda” är tydligen vad Centern vill ha, och gärna en bred överenskommelse där det ska framstå som att Centerpartiet varit något slags vågmästare.

Min uppfattning är att Centerpartiet är helt ointresserade av ordning och reda, det är bara ytterligare en fras man snappat upp och som kan nötas i varje intervju.

Allt handlar om rätt ord och rätt position, och att hela tiden slippa undvika frågor om hur det ska gå till. För vem vill egentligen inte ha en migrationspolitik som kombinerar medmänsklighet och humanism med ordning och reda?

Låt mig påminna snabbt om Centerpartiets hållning i migrationsfrågor under tiden som Migrationskommittén varit igång, apropå trovärdighet och ordning och reda

° Centerpartiet vill öppna upp för mer anhöriginvandring. Alternativt skyddsbehövande skall likställas med konventionsflyktingar.

° Centerpartiet vill skapa en ny humanitär skyddsgrund – nöjer sig inte med dagens regler, som är i princip internationell miniminivå, utan vill göra det lättare för fler att få stanna i Sverige.

° Centern vill skapa nya undantagslagar för gymnasielagen-ungdomar, så att de lättare kan stanna pga pandemin.

° Centerpartiet vill göra det lättare för asylsökande att byta spår, så de kan stanna trots avslag.

° Centerpartiet vill ta emot fler kvotflyktingar.

° Cato säger i intervju att det var fel att Sverige stängde gränserna under 2015.

Svenska Dagbladet C: Tillfälliga asyllagar måste få ett slut

Sveriges Radio C vill lätta upp gymnasielagen under coronakrisen

Aftonbladet C kritiskt till minskad arbetskraftsinvandring

DN debatt (låst artikel) ”Migrationspolitiken måste rikta sig till de mest utsatta”

Expressen C-toppen: Fel att Sverige stängde gränserna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.