Ingenstans ett endaste ord om kulturkriget, dvs vänsterns trumfkort att hjärntvätta befolkningen

Politik inrikes

Mats Åberg: Vem startade kulturkriget?

GP:s kulturchef Björn Werner ondgör sig över att ledarskribenter på flera olika tidningar inkräktar på hans område och skriver om kultur istället för om politik. Kort sagt skriker Björn Werner ut att: ”De tar våra jobb!”

Efter att ha lusläst flera ledarsidor de senaste fyra månaderna (jag hoppas att han lärde sig något) kunde Björn Werner ana ett mönster där bland andra Ivar Arpi (som han kallar ”enfant terrible” översatt: hemskt barn!) på SvDs ledartexter ofta uppehåller sig vid kulturen lika mycket som vid politiken.

Exempelvis skriver Arpi att ”identitetspolitiken är en Kafkafälla”.

På DN är det ännu värre fortsätter Björn Werner, ”tidningens ledarsidor formligen dryper av skribenter som egentligen, allra helst, vill skriva om kultur.” (Oj ja, jag undrar varför…not)

Björn Werner sammanfattar sin analys med orden: ”visst är det ett problem om den del av tidningen som är satt att upprätthålla det politiska samtalet i landet frångår sin uppgift och hänfaller åt kultursidornas gemyt?

Jag förstår förstås att man avundsjukt sneglar på oss, när vi med bred pensel och frustande formuleringsiver kastar oss över civilisatoriska utmaningar och livets stora frågor. Men det råkar vara vårt jobb.”

Naturligtvis nämner Björn Werner ingenstans ett endaste ord om kulturkriget, det vill säga vänsterns trumfkort att hjärntvätta befolkningen genom att bland annat omvandla alla våra museer och teatrar med mera till politiska arenor för indoktrinering och folkfostran.

Ingenstans nämner Björn Werner att etablissemanget som styr Sverige består till största delarna av kulturpersonligheter och kändisar vilka dikterar vad som är rätt och fel att tycka och tänka i vårt land, samt att oftast lever dessa ”personligheter” själva helt andra liv.

Ingenstans framgår att alla våra komiker har blivit ”politiker” och att många av våra politiker numera bara är ”komiska”.

Kulturkriget startades av vänstern och handlar bara om politik och indoktrinering, vilket står att läsa om i de flesta av Björn Werners ”kulturella” texter…

Mats Åberg är samhällsdebattör. Du hittar hans Facebooksida här.

GöteborgsPosten – Björn Werner:
De tar våra jobb!
Kulturkrönika Ledarsidorna tar sig allt oftare an kultursidornas ämnesval. Det är fel, tycker GP:s kulturchef Björn Werner.

Ivar Arpis artikel som nämns ovan är låst, så den länkar jag inte till. Du hittar andemeningen i nedanstående artikel:

Academic Rights Watch – Sommarkrönika av Ivar Arpi och Anna-Karin Wyndhamn Geusdoktrinens kafkafälla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.