Har Ryssland redan vunnit? Del 2 Ukraina

Politik utrikes

Detta är del 2 av Sam Parker. I del 1 förklarar han bakgrunden till dagens situation. Länk till del 1 finns längst ner i artikeln.

Sam Parker: Ukraina och Ryssland var så sammanflätade ekonomiskt, socialt och kulturellt, särskilt i östra delen av landet, att de nästan inte kunde skiljas från varandra. De flesta av Rysslands naturgasledningar från Västsibirien strömmade genom Ukraina på väg till Tyskland, Frankrike och andra europeiska stater.

Militärstrategiskt sett skulle ett icke-neutralt Ukraina i Nato utgöra ett ödesdigert säkerhetsslag mot Ryssland. I en tid av avancerade amerikanska vapen och antimissilförsvar var detta precis vad Washington ville.

En titt på kartan över den eurasiska geografin avslöjade ett distinkt mönster för de CIA-sponsrade färgrevolutionerna 2000. De syftade tydligt till att isolera Ryssland och i slutändan skära av hennes ekonomiska livlina – hennes rörledningsnätverk som transporterade Rysslands enorma reserver av olja och gas från Ryssland. Ural och Sibirien till Västeuropa och Eurasien – rakt genom Ukraina.

Den outtalade agendan för Washingtons aggressiva centralasiatiska politik efter Sovjetunionens kollaps skulle kunna sammanfattas i en enda fas: kontroll över energi.

Så länge som Ryssland kunde använda sitt strategiska trumfkort – dess enorma olje- och gasreserver – för att vinna ekonomiska allierade i Västeuropa, Kina och på andra håll, kunde det inte isoleras politiskt.

Platsen för olika färgrevolutioner syftade direkt till att omringa Ryssland och när som helst skära av hennes exportledningar. Med mer än hälften av Rysslands dollarexportintäkter som kommer från dess olje- och gasexport, skulle en sådan inringning uppnå ett ekonomiskt kväve i Ryssland av USA-ledda Nato.

Ryssland var den enda makten med tillräckligt med strategisk kärnvapenavskräckningspotential, såväl som tillräckliga energireserver, för att utgöra en trovärdig motvikt till USA:s globala militära och politiska kärnkraftsföreträde.

Dessutom utgjorde en eurasisk kombination av Kina och Ryssland och allierade eurasiska stater (främst centralasiatiska), en ännu större motvikt till ensidig amerikansk dominans.

Efter den asiatiska finanskrisen 1998 bildade Peking och Moskva ett ömsesidigt säkerhetsavtal med omgivande stater Kazakstan och Tadzjikistan. I juni 2001 anslöt sig Uzbekistan och gruppen döpte om sig själv till Shanghai Cooperation Organisation, eller SCO.

Detta var katalysatorn som tvingade Rockefeller-imperiet att utföra terrordådet den 11 september, för att rättfärdiga en invasion av Centralasien – med syftet att störa denna allians.

En av de ledande förespråkarna för en amerikansk global överhöghet – Rockefeller-strategen och nära vän – Zbigniew Brzezinski, beskrev Ukrainas centrala betydelse i sin bok från 1997, The Grand Chessboard.

Han skrev:
”Ukraina, ett nytt och viktigt utrymme på det eurasiska schackbrädet, är en geopolitisk pivot eftersom själva existensen som ett självständigt land hjälper till att förvandla Ryssland. Utan Ukraina upphör Ryssland att vara ett eurasiskt imperium…Om Moskva återtar kontrollen över Ukraina, med sina 52 miljoner människor och stora resurser samt tillgång till Svarta havet, återfår Ryssland automatiskt resurserna för att bli en mäktig imperialistisk stat som spänner över Europa och Asien…”

Brzezinski, en student av Halford Mackinder geopolitik, beskrev rollen som ”pivot” tillstånd:
”Geopolitiska pivoter är de stater vars betydelse inte härrör från deras makt och motivation utan snarare från deras känsliga läge… vilket i vissa fall ger dem en speciell roll i att antingen definiera tillgång till viktiga områden eller att neka resurser till en betydande aktör…”

”Det kan inte nog betonas att utan Ukraina upphör Ryssland att vara ett imperium, men med Ukraina underordnat blir Ryssland automatiskt ett imperium.”

Ukraina, som få andra eurasiska länder, är en produkt av dess speciella geografi, eftersom det unikt gränsar öster och väster.

Det är vad Halford Mackinder, den brittiska fadern till geopolitik – studiet av förhållandet mellan politisk makt och geografi – kallade en ”pivot”-stat. Ukraina förändrar på ett unikt sätt Rysslands geopolitiska position, på gott och ont.

I och med Sovjetunionens kollaps 1991 gjorde Washington allt för att stödja ett avbrott i relationen mellan Ryssland och Ukraina. Målet var att använda Ukraina som en buffert för att blockera en närmare integration mellan Ryssland och Europa, särskilt Tyskland.

Landet Ukraina i sig är en historisk anomali. För nästan 1000 år sedan hade Kievan-Rus under Vladimir den store varit imperiet för de östslaviska folken i dagens Ukraina, Ryssland och Vitryssland. I mer än 350 år hade Kievan Rus öster om floden Dnepr varit en del av det ryska tsarriket. Efter 1795 delades Ukraina, som ett resultat av Polens delningskrig, mellan det ortodoxa tsardömet i Ryssland och det romersk-katolska Habsburgska Österrike.

Som en sådan pivotstat har Ukrainas historia varit tragisk. 1922 tvingades det bli en av Sovjetunionens grundande republiker efter ett blodigt krig med Röda armén. På 1930-talet inledde Stalin ett fruktansvärt kapitel i både rysk men framför allt ukrainsk historia, som fortfarande brinner i minnena av ättlingarna i den katolska jordbruksbygden i västra Ukraina.

Åren 1932 och 1933 svalt miljontals människor, mestadels bönder, i Ukraina ihjäl i en politiskt inducerad svält, Holodomor, på grund av Stalins ”likvidering av Kulak-klassen”. De mer eller mindre oberoende bönderna att införa tvångskollektivisering av jordbruket. Ungefär 6 till 8 miljoner människor dog av hunger i Sovjetunionen under denna period, varav minst 4 till 5 miljoner var ukrainare. Ironiskt nog var Nikita Chrusjtjov, mannen som på 1950-talet initierade avstalinisering, chef för det ukrainska kommunistpartiet 1935 och övervakade Stalins holodomor.

Efter Stalins död, nu som chef för Sovjetunionens kommunistiska parti, beslutade Chrusjtjov att administrativt överföra Krim till Ukraina inom Sovjetunionen 1954, även om Krims befolkning till övervägande del var etnisk rysk.

I den till stor del jordbruksbaserade västra delen av Ukraina, den berömda ”Europas brödkorg”, är befolkningen historiskt romersk-katolsk, som går tillbaka århundraden. De östra delarna av Ukraina – Donbass, Donetsk, Krim – är historiskt östortodoxa i religion och är rysktalande. Öst är också centrum för den mesta ukrainska industrin från militär tillverkning till stål, kol, olja och gas.

Maidan statskupp 2014

Under 2013 pågick en intensiv debatt i regeringen. Frågan gällde den ekonomiska framtiden för Ukraina.

Frågan var om de skulle vända sig österut mot Ryssland in i den nya eurasiska gemensamma marknaden tillsammans med Vitryssland och Kazakstan, eller västerut med en ”särskild” associering (inte ens ett riktigt fullt medlemskap) med Europeiska unionen.

Efter en period av vacklande och ett slutgiltigt ekonomiskt erbjudande från Ryssland sa Janukovich till EU-ministrarna i november 2013 att Ukraina skulle skjuta upp samtalen om EU-sammanslutning och att de skulle gå med i Rysslands Eurasian Economic Union, i dåläget ett mycket mer attraktivt alternativ för Ukraina.

Vid den tidpunkten, inom några minuter efter Janukovichs tillkännagivande, inleddes Ukrainas ”andra färgrevolution”. Protesterna startade natten till den 21 november 2013. Via Twitter uppmanades till protester, som kallades Euromaidan, på Maidan-torget, utanför de viktigaste regeringsbyggnaderna.

Vad som sedan hände i Ukraina är än i dag nästan helt okänt i väst. Anledningen är en total mörkläggning av media, ledd av CNN, BBC, New York Times och Washington Post. Det har varit en de facto Nato-presscensur som under krigstid, med ursprung i Washington på högsta nivå.

Att Kievs kuppregim efter den 22 februari 2014 fortsatte att föra ett utrotningskrig och etnisk rensning av rysktalande i östra Ukraina, ledda till stor del av en privat armé av bokstavliga nynazister från Pravy Sektor (höger sektor). Desamma som drev säkerhetsstyrkorna på Maidantorget och inledde ett skräckvälde mot rysktalande ukrainare.

Bataljoner bildades av nynazistiska legosoldater. De fick officiell statlig status som soldater från det ukrainska nationalgardet, Azovbataljonen, finansierat av den ukrainska maffiabossen och miljardäroligarken Ihor Kolomoisky, samma person som också finansiellt stödde Zelensky till presidentposten.

I dag

I slutet av 2021 hade en enorm militär uppbyggnad ägt rum i östra Ukraina. Syftet var att krossa, döda och förstöra Donbass-regionen och dess medborgare. Det fanns en beräkning av CIA att Putin skulle tvingas in i Ukraina för att denna konflikt inte skulle komma in i Ryssland självt.

Den ryska militären genomgick övningar vid sina gränser mot Ukraina under sista kvartalet 2021. Den flyttade utrustning och trupper till sin västfront. Putin fick rapporter från sina underrättelsetjänster om en förestående attack från ukrainarna mot Donbass-regionen.

I slutet av november skickade Putin ett krav till Washington att fred kräver garantier från Washington. Dessa var tre:

Ukraina skulle vara en neutral stat.

Inga kärnvapenmissiler ska stationeras i Ukraina.

Ukraina kommer inte att vara medlem i Nato.

Veckor gick, men Washington svarade inte. Deras avsikt var att tvinga Putin att gå in i Donbass för att stödja det rysktalande folket där.

Från och med den 17 februari började den ukrainska militären beskjuta Donbass, praktiskt taget non-stop. Några dagar senare fick Putin underrättelser om att Ukraina hade förberett en ”smutsig kärnvapen” bomb och var beredd att använda den.

Tipp-punkten kom när bekräftelsen kom att Washington förberedde sig för att installera kärnvapenmissiler i Ukraina (vilket skulle ta 5 minuter från uppskjutning till mål – vilket betyder att den ryska militären inte har tillräckligt med tid för att upptäcka, bekräfta och avfyra motåtgärder) och var redo att slå till Moskva från antingen Polen eller västra Ukraina.

Den 19 februari, vid säkerhetsrådet i München, (samma plats där Putin chockade världen 2007), hotade den ukrainska presidenten Zelensky att utplacera kärnvapen på ukrainskt territorium. Han uttryckte detta som sitt ensidiga återkallande av Budapestmemorandumet från 1994, även om Ukraina inte undertecknade avtalet.

Två dagar senare på kvällen den 21 februari höll Putin sitt tal där han erkände folkrepublikerna Donetsk och Lugansks suveräna självständighet och starten på den militära kampanjen i Ukraina.

Han hänvisade uttryckligen till Zelenskys kärnvapenlöfte i München: ”Detta är inte tomt bravader”, betonade Putin i sitt tal.

Nästa morgon inledde Ryssland sina speciella operation genom att flytta in militär i östra Ukraina, och ta bort hotet mot Ryssland.

Sanningen är att imperiet har förberett ett krig mot Ryssland åtminstone sedan mitten av 1990-talet och att dessa förberedelser accelererat dramatiskt under de senaste åtta åren.

Det betyder att medan västerländska politiker tillbringade de senaste 30 åren eller så med att långsamt omringa Ryssland, reformerade ryska styrkeplanerare framgångsrikt de sovjetiska/ryska väpnade styrkorna (som var i en fruktansvärd form på 1990-talet och i en mycket ojämn form under större delen av 1980-talet) till en militär som kan ta sig an hela Nato på en gång och snabbt och mycket smärtsamt besegra den.

PS: Den ryske försvarsministern Shoigu rapporterade precis att USAF i november använde tio strategiska bombplan som kom in från både öst och väst för att repetera kärnvapenangrepp mot Ryssland och att de ändrade kurs bara 20 km från den ryska gränsen. Det är ett spel som heter ”atomkyckling”. Låt oss börja med att titta på den anglosionistiska politiken gentemot Ryssland.

Västs agerande

Den totala koloniseringen av Västeuropa är nu inne i imperiet. Medan NATO flyttade öster ut tog USA också mycket djupare kontroll över Västeuropa som nu administreras för imperiet.

Ryssarna är mest bestörta över återkoloniseringen av Västeuropa. ”Förlusten” av Västeuropa är mycket mer oroande för ryssarna än det faktum att före detta sovjetiska kolonier i Östeuropa nu är under amerikansk kolonial administration. Varför? Se på detta från rysk synvinkel.

Ryssarna ser att den amerikanska makten är på tillbakagång och att dollarn, förr eller senare, gradvis eller plötsligt, kommer att förlora sin roll som den viktigaste reserv- och växlingsvalutan på planeten (denna process har redan börjat).

Enkelt uttryckt – om inte USA hittar ett sätt att dramatiskt förändra den nuvarande internationella dynamiken kommer det anglosionistiska imperiet att kollapsa. Ryssarna tror att det amerikanerna gör i bästa fall är att använda spänningar med Ryssland för att återuppliva ett slumrande kalla kriget v2 och i värsta fall att faktiskt starta ett riktigt skottkrig i Europa.

Så vi har ett vikande imperium med ett livsnödvändigt behov av en stor kris, ett ryggradslöst Västeuropa som inte kan stå upp för sitt eget intresse, ett underordnat Östeuropa som bara tigger om att förvandlas till ett massivt slagfält mellan öst och väst, och en messiansk, rabiat russofobisk retorik som bakgrund till en ökning av militära insatser vid den ryska gränsen.

Är någon verkligen förvånad över att ryssarna tar allt detta på största allvar?

Den ryska reaktionen

Så låt oss nu undersöka den ryska reaktionen på Empires hållning.

Först vill ryssarna försäkra sig om att amerikanerna inte ger efter för illusionen att ett fullskaligt krig i Europa skulle vara som andra världskriget där det kontinentala USA bara fick utstå ett fåtal, små, nästan symboliska, attacker från fienden.

Eftersom ett fullskaligt krig i Europa skulle hota den ryska statens och nationens existens, vidtar ryssarna nu åtgärder för att se till att, om det skulle hända, USA skulle få betala ett oerhört pris för en sådan attack.

Ryssarna antar nu uppenbarligen att ett konventionellt hot från väst kan förverkligas inom en överskådlig framtid. De vidtar därför de åtgärder som behövs för att motverka detta konventionella hot.

Eftersom USA tycks vara för att installera ett antiballistiskt missilsystem inte bara i Europa utan även i Fjärran Östern, vidtar ryssarna åtgärder för att både besegra och kringgå detta system.

Den ryska insatsen är omfattande och komplex, och den täcker nästan alla aspekter av rysk styrkaplanering, men det finns fyra exempel som bäst skulle illustrera den ryska beslutsamheten att inte låta en 22 juni 1941 hända igen:

Återskapandet av First Guards Tank Army

Utplaceringen av det operativa-taktiska missilsystemet Iskander-M

Utplaceringen av Sarmat ICBM

Utplaceringen av Status-6 strategiska torped

Återskapandet av First Guards Tank Army

Ryssland har officiellt meddelat First Guards Tank Army – 1TGA.

Detta kommer att vara en mycket stor styrka, precis den typ av styrka som behövs för att slå igenom en attackerande fiendestyrka.

Utplaceringen av Iskander-M Operational-Tactical Missile System

Det nya operativa taktiska missilsystemet Iskander-M är ett formidabelt vapen oavsett standard. Den är extremt exakt, den har avancerade anti-ABM-funktioner, den flyger i hypersonisk hastighet och är praktiskt taget omöjlig att upptäcka på marken. Detta kommer att vara den missil som har till uppgift att förstöra alla enheter och utrustning som USA och NATO har utplacerat framåt i Östeuropa och, om det behövs, bana väg för 1TGA.

Utplaceringen av Sarmat ICBM

Varken 1TGA eller Iskander-M-missilen kommer att hota USA:s fastland på något sätt. Ryssland behövde alltså någon form av vapen som verkligen skulle skapa rädsla i Pentagon och Vita huset på det sätt som den berömda RS-36 Voevoda (alias SS-18 ”Satan” i amerikansk klassificering) gjorde under det kalla kriget. SS-18, den mest kraftfulla ICBM som någonsin utvecklats, var skrämmande nog. RS-28 ”Sarmat” (SS-X-30 enligt NATO-klassificering) tar terrorn till en helt ny nivå.

Sarmat är inget mindre än fantastiskt. Den kommer att kunna bära 10-15 MIRVed stridsspetsar som kommer att levereras i en så kallad ”deprimerad” (suborbital) bana och som kommer att förbli manövrerbara i hypersoniska hastigheter. Missilen kommer inte att behöva använda den typiska banan över Nordpolen utan kommer att kunna nå vilket mål som helst på planeten från vilken bana som helst. Alla dessa element tillsammans kommer att göra själva Sarmat och dess stridsspetsar helt omöjliga att fånga upp.

Sarmat kommer också att kunna leverera konventionella hypersoniska stridsspetsar kapabla till ett ”kinetisk anfall” som kan användas för att slå ett befäst fiendemål i en icke-nukleär konflikt. Detta kommer att bli möjligt tack vare den otroliga noggrannheten hos Sarmats stridsspetsar.

Sarmats silos kommer att skyddas av en unik ”aktiv skyddsåtgärd” som kommer att omfatta 100 kanoner som kan avfyra ett ”metalliskt moln” på fyrtiotusen 30 mm ”kulor” till en höjd av upp till 6 km. Ryssarna planerar också att skydda Sarmat med sina nya luftvärnssystem S-500. Slutligen kommer Sarmats förberedelse för starttid att vara under 60 sekunder tack vare ett högautomatiskt uppskjutningssystem. Vad allt detta betyder är att Sarmat-missilen kommer att vara osårbar i sin silo, under sin flygning och vid återinträde i de nedre delarna av atmosfären.

Det är intressant att notera att medan USA har gjort en hel del oväsen kring sitt planerade Prompt Global Strike system, har ryssarna redan börjat implementera sin egen version av detta koncept.

Utplaceringen av Status-6 Strategic Torpedo.

Det som visas här är ett ”autonomt undervattensfordon” som har avancerade navigationsmöjligheter men som också kan fjärrstyras och styras från en specialiserad kommandomodul. Det här fordonet kan dyka så djupt som 1000 m, med en hastighet på upp till 185 km/h och det har en räckvidd på upp till 10 000 km. Den levereras av specialkonfigurerade ubåtar.

Status-6-systemet kan användas för att rikta in sig på stridsgrupper för hangarfartyg, amerikanska flottans baser (särskilt SSBN-baser) och, i sin mest skrämmande konfiguration, kan det användas för att leverera högradioaktiva koboltbomber som kan lägga avfall på enorma vidder av land. Status-6-leveranssystemet kan leverera en 100 megaton stridsspets vilket skulle göra den dubbelt så kraftfull som den mest kraftfulla kärnkraftsanordning som någonsin detonerat, den sovjetiska tsarbomben (57 megaton). Hiroshima vägde bara 15 kiloton.

Tänk på att de flesta av USA:s städer och industricentra ligger längs hela kusten vilket gör dem extremt sårbara för torpedbaserade attacker (vare sig det är Sacharovs föreslagna ”Tsunamibomb” eller Status-6-systemet). Och precis som i fallet med Iskander-M eller Sarmat ICBM, skulle djupet och hastigheten på Status-6-torpeden göra den i princip osårbar för avlyssning.

Ta Kalibr-kryssningsmissilen som nyligen sågs i kriget i Syrien. Visste du att den kan skjutas från en typisk kommersiell container, som de du hittar på lastbilar, tåg eller fartyg? Kom bara ihåg att Kalibr har en räckvidd på allt mellan 50 km och 4 000 km och att den kan bära en kärnstridsspets.

Hur svårt skulle det vara för Ryssland att placera ut dessa kryssningsmissiler precis utanför USA:s kust i vanliga containerfartyg? Eller bara hålla några containrar på Kuba eller Venezuela? Detta är ett system som är så omöjligt att upptäcka att ryssarna kunde sätta in det utanför Australiens kust för att träffa NSA-stationen i Alice Springs om de ville, och ingen skulle ens se det komma.

Verkligheten är att föreställningen att USA skulle kunna utlösa ett krig mot Ryssland (eller Kina för den delen) och inte drabbas av konsekvenserna på det amerikanska fastlandet är helt löjlig. Så ibland måste saker sägas direkt och entydigt – västerländska politiker bör inte tro på sin egen imperialistiska hybris.

Det västs retorik har lett till är att Ryssland förberett sig för ett fullskaligt WWIII.

Först bekräftade han att Sarmat ICBM skulle ersätta den gamla men redan formidabla SS-18 ”Satan”. Sedan vände han sig till nya vapensystem:

En kärnkraftsdriven kryssningsmissil med i princip obegränsad räckvidd.

En kärnkraftsdriven obemannad dränkbar med interkontinental räckvidd, mycket hög hastighet, tyst framdrivning och kapabel att förflytta sig stora djup.

En Mach 10 hypersonisk missil med en räckvidd på 2 000 kilometer (namn: Kinzhal).

En ny strategisk missil som klarar Mach 20 hastigheter (namn: Avangard).

Alla dessa system kan vara beväpnade med konventionella eller nukleära stridsspetsar. Tänk bara på konsekvenserna! Det betyder inte bara att hela USA:s ABM-insats nu är tom och värdelös, utan också att amerikanska hangarfartygsstridsgrupper från och med nu endast kan användas mot små, försvarslösa nationer.

Det är officiellt och det är över

Medan hela västerländsk media skakade (inkompetens gör detta med en) av Vladimir Putins tilltal, där han bland annat demonstrerade en ny RS-28 Sarmat ballistisk missil, bakom det revolutionära vapensystemet, ignorerades den nästan helt av media.

Det överlägset mest chockerande (om än oundvikliga) avslöjandet var utplaceringen av ett nytt Kinzhal-vapen med hyperljudsmissil. Missilen är… ja, i brist på bättre ord, fantastisk – det är M10+ mycket manövrerbar missil med en räckvidd på 2000 kilometer.

Sjökrigsföringen som vi känner den är över. Utan någon alltför dramatisk betoning är vi officiellt inne i en ny era.

Nej, jag upprepar, NEJ, modernt eller perspektiviskt luftförsvarssystem som används idag av vilken NATO-flotta som helst kan inte fånga upp ens en enda missil med sådana egenskaper. Salvan av 5-6 sådana missiler är en garanterad förstörelse av en Carrier Battle Group (CBG).

Användningssättet för ett sådant vapen, särskilt eftersom vi nu vet att det är utplacerat (just nu) i södra militärdistriktet, är mycket enkelt – den mest sannolika missilsläppningsplatsen för MiG-31 kommer att vara Svarta havets internationella vatten, som därmed stängas från hela östra Medelhavet för alla ytfartyg eller grupper av fartyg.

Det skapar också en massiv no-go-zon i Stilla havet, där MiG-31 från Yelizovo kommer att kunna patrullera stora avstånd över havet.

Det är dock anmärkningsvärt att den nuvarande plattformen för Kinzhal är MiG-31 – utan tvekan den bästa interceptorn i historien. Uppenbarligen är MiG-31:s förmåga att nå mycket höga överljudshastigheter (över M3) en nyckelfaktor i lanseringen. Men oavsett vilka förfarandena är för att lansera detta skrämmande vapen, är slutsatserna enkla:

Det flyttar hangarfartyg in i nischen av rena kraftprojektion mot svaga och försvarslösa motståndare;

Det gör klassiska CBG:er som huvudslagkraft mot peer helt föråldrad och värdelös; det gör också vilket ytstridsfartyg som helst försvarslöst oavsett dess luftförsvarsförmåga.

Sea Control och Sea Denial ändrar sin natur och går samman. De som har sådana vapen, äger helt enkelt stora utrymmen i havet som begränsas av räckvidden för Kinzhal och dess bärare.

Jag vill inte låta dramatisk och jag visste att det fanns och alltid finns överraskningar i sovjetiska/ryska vapen, men dagens avslöjanden från Rysslands högsta pallplats om Kinzhal var chockerande. Maktbalansen förändrades dramatiskt.

Det är över!

”Det finns ingenting i USA:s arsenal nu och inom överskådlig framtid som kan fånga upp Mach 9-10+, än mindre M20-27, mål. Det är det som är problemet. Det är verkligen klart, match och spel över för imperiet: det finns inget mer militärt alternativ mot Ryssland.

Så vad vill dessa människor? De ville provocera Moskva med alla tillgängliga medel för att sätta igång ”rysk aggression”, vilket resulterade i en attack mot Ukraina, men med noll offer för Nato och Pentagon.

Då kan Kaosimperiet skylla på Ryssland; släppa lös en tsunami av nya sanktioner, särskilt ekonomiska; och försöka stänga av alla ekonomiska förbindelser mellan Ryssland och Nato.

Alla exponenter för ryskt ledarskap, med början med president Putin, har redan gjort klart, om och om igen, vad som händer om de Ukro-dementa inleder ett blixtkrig över Donbass: Ukraina kommer skoningslöst att krossas – och det gäller inte bara de etno- fascistgänget i Kiev. Ukraina kommer att upphöra att existera som stat.

Allt handlar om Minsk

Det återstår att se hur denna ”de-konflikt” kommer att ske i praktiken mot bakgrund av försvarsminister Shoigus avslöjade att USA:s kärnvapenkapabla bombplan har övat, i sina utflykter över östra Europa, för att förbättra ”deras förmåga att använda kärnvapen mot Ryssland”.

Shoigu diskuterade det i detalj med den kinesiske försvarsministern Wei Fenghe: trots allt kommer amerikanerna säkert att göra samma jippo mot Kina.

Grundorsaken till allt detta drama är skarp: Kiev vägrar helt enkelt att respektera Minskavtalet från februari 2015. I ett nötskal föreskrev affären att Kiev skulle ge Donbass autonomi via en konstitutionell ändring, kallad ”särskild status”; utfärda en allmän amnesti; och starta en dialog med folkrepublikerna Donetsk och Lugansk.

Under åren uppfyllde Kiev exakt noll åtaganden – medan den ökända Natos mediamaskin oavbrutet slog den globala opinionen med falska nyheter, och visade att Ryssland kränkte Minsk.

Ryssland nämns inte ens i avtalet. Moskva respekterade faktiskt alltid Minskavtalet – vilket översätts som att betrakta Donbass som en integrerad, autonom del av Ukraina. Moskva har noll intresse av att främja regimförändringar i Kiev. När det gäller Minsk-avtalen var Putins meddelande till Zelinsky rakt av: ”Ukrainas president har sagt att han inte gillar någon av klausulerna i Minsk-avtalen. Gilla det, eller inte – ha tålamod, min skönhet. De måste uppfyllas.”

När han tittade på alla dessa drag mot Ryssland sedan tillträdet, plus att han väl visste att syftet med Rockefeller-imperiet var att ”avkonstruera Ryssland och dela upp det i tre delar, sa Putin ”nog är nog”

Det var dags att slåss tillbaka. Sedan 2000 har Putin bidat sin tid, gjort Ryssland starkt, gjort sig av med interna och externa fiender, byggt upp hennes militära och finansiella styrka och producerat sådana avancerade vapen som västvärlden inte har något försvar mot.

För första gången på ett sekel dikterar nu en militär supermakt Ryssland, efter att ha fått nog av USA/NATO-mobbning, villkoren för ett nytt arrangemang.

När det kom direkt från president Putin lät det som en blixt från himlen:

”Vi behöver långsiktiga juridiskt bindande garantier även om vi vet att de inte går att lita på, eftersom USA ofta drar sig ur fördrag som blir ointressanta för dem. Men det är något, inte bara muntliga försäkringar.” Det är vad Ryssland-USA-relationerna kommer till i den definitiva krisen – efter en oändlig serie artiga röda varningar som kommer från Moskva.

Putin var återigen tvungen att specificera att Ryssland letar efter ”odelbar, rättvis säkerhet” – en princip som etablerats sedan Helsingfors 1975 – även om han inte längre ser USA som en pålitlig ”partner”, den där diplomatiska snällheten som imperiet så förnedrat sedan slutet av Sovjetunionen.

Så i slutändan handlar det om att européer står inför ”utsikten att förvandla kontinenten till ett fält av militär konfrontation.” Det kommer att bli den oundvikliga konsekvensen av ett ”beslut” från Nato som faktiskt fattades i Washington.

För övrigt: alla möjliga framtida ”mothot” kommer att samordnas mellan Ryssland och Kina.

Det ryska utkastet till avtal om säkerhetsgarantier

De flesta känner vid det här laget till innehållet i det ryska utkastet till avtal om säkerhetsgarantier som presenterats för amerikanerna.

Viktiga bestämmelser inkluderar ingen ytterligare Nato-expansion;

Inget Nato-medlemsskap till Ukraina; inga Nato-förband i Ukraina, Östeuropa, Transkaukasien och Centralasien; Ryssland och Nato kommer överens om att inte placera medel- och kortdistansmissiler i områden varifrån de kan träffa varandras territorium; upprättande av hotlines; och Nato-Ryssland-rådet aktivt involverat i att lösa tvister.

Rysslands utrikesministerium upprepade utförligt att amerikanerna fick ”detaljerade förklaringar av logiken i den ryska strategin”, så bollen ligger hos Washington.

Faktum är att, vare sig amerikanska och Nato-funktionärer gillar det eller inte, vad som verkligen händer i den realpolitiska sfären är att Ryssland dikterar nya villkor från en maktposition.

I ett nötskal: du kanske lär dig det nya spelet i stan på ett fredligt sätt, inklusive civiliserad dialog, eller så lär du dig den hårda vägen via en dialog med Rysslands missilstjärnor –  Iskandr,  Kalibr,  Khinzal , Zircon och många fler i pipeline. Pentagon har inget i närheten av någon av dessa. Dessa vapen förändrar spelet.

Observera att den amerikanska militären har varit i en teknisk nedgång under de senaste två decennierna. Dessutom är kostnadsstrukturerna för nya system sådana att dess konkurrenter – Ryssland och Kina – bygger bättre utrustning till MYCKET LÄGRE KOSTNADER. Och de fungerar, till skillnad från många nya system i Pentagon och västerländsk militär. Äntligen har äventyren i Irak och Afghanistan brutit ryggen på den amerikanska militären. Den är inte vad den en gång var.

President Putin förklarade att det ryska ultimatumet inte var ett ultimatum, liksom flera andra ryska tjänstemän. Putin sa:

”Vi ser redan att några av våra illvilliga partners, ärligt talat, tolkar dem som ett ultimatum från Ryssland. Självklart inte. Jag påminner er än en gång, jag vill påminna er: allt som våra partners gjorde, så kommer vi att kalla dem, under vilken förevändning bombades Jugoslavien? Med säkerhetsrådets sanktion, eller vad? Var ligger Jugoslavien och var ligger USA? Förstörde landet. Ja, det fanns en intern konflikt, det är deras egna problem, men vem gav rätten att bomba mot den europeiska huvudstaden? Ingen. De bestämde sig bara för det, och satelliterna sprang bakom dem och nickade. Alltihop är internationell rätt.

Och under vilken förevändning gick de in i Irak? Utveckling av massförstörelsevapen i Irak. De gick in, förstörde landet, skapade en grogrund för internationell terrorism, och sedan visade det sig att de hade fel, och då sa de: ”Underrättelserna har svikit oss.” Wow! Landet förstördes! Underrättelsetjänsten misslyckades – och det är hela förklaringen. Det visar sig att det inte fanns några massförstörelsevapen där, ingen förberedde några.

Hur åkte de till Syrien? Med säkerhetsrådets godkännande? Nej. De gör vad de vill. Men vad de nu gör på Ukrainas territorium, eller försöker göra och planerar att göra, är inte tusentals kilometer från vår nationella gräns – det här är vid tröskeln till vårt hus. De måste förstå att vi helt enkelt inte har någonstans att dra oss tillbaka längre.

Här sitter specialister; Jag är i ständig kontakt med dem. Det finns inga hypersoniska vapen i USA än, men vi vet när de dyker upp, det går inte att dölja. Allt registreras: testerna är framgångsrika eller misslyckade. Tydligen förstår vi ungefär när det blir.

De kommer att förse Ukraina med hypersoniska vapen, och sedan under dess skydd kommer de att beväpna och trycka extremister från en grannstat in i vissa regioner i Ryska federationen, säg Krim, under gynnsamma, som de tror, ​​omständigheter för sig själva.

Detta betyder inte att de kommer att använda dem i morgon, eftersom vi redan har zirkon, och de har dem inte ännu.

Tror de att vi inte ser dessa hot? Eller tror de att vi hjälplöst kommer att titta på hoten mot Ryssland? Det här är hela problemet, vi har helt enkelt ingenstans att gå vidare.”

Detta är Putins röda linje.

På vanlig engelska betyder det detta: åh nej, det här är inte alls ett ultimatum. Men vi påminner er om att ni attackerade andra länder och allt vi säger är att om ni fortsätter eller inte lyssnar på våra varningar så kommer vi att vara fria att göra vad vi än anser vara nödvändigt. Men nej, självklart inte, detta är inget ultimatum alls.

För det första är Putin både väldigt förutsägbar och samtidigt väldigt oförutsägbar. Det förutsägbara med Putin är att han bara använder våld när det inte finns något annat alternativ kvar. Det mycket oförutsägbara med Putin är hur och var han är villig att använda våld.

Ryssland har en enorm fördel gentemot USA och Nato i elektronisk krigföring (från taktisk till strategisk nivå) och hon kan lätt använda den till en förödande effekt medan Nato inte har något att hämnas med i verkligheten. Detta gäller för övrigt även Mellanöstern där Ryssland tydligen har möjlighet att störa/spoofa GPS-signaler över hela regionen.

Det ryska ultimatumets kraft ligger just i det faktum att ryssarna har lovat att göra ”något” militärt och/eller militärtekniskt, men inte har preciserat vad detta ”något” kan vara.

I verkligheten har vi inte att göra med ett enda ”något”, utan en följd av gradvisa steg som kommer att sätta mer och mer press på USA och Nato/EU.

Tänk på att även om USA kan komma med motförslag är de inte i någon position att göra några trovärdiga hot, därav den grundläggande asymmetrin mellan de två sidorna: den ryska kan göra trovärdiga hot, medan USA bara kan producera fler ord, något som ryssarna i princip har slutat uppmärksamma.

Från och med nu är spelet enkelt: Ryssland kommer gradvis att skruva upp ”smärtratten” och se hur imperiet kommer att klara av detta. Kina kommer att göra exakt samma sak som de ryska, och kinesiska åtgärder är uppenbarligen noggrant samordnade med de ryska. Då har Ryssland och Kina vunnit.

Hur snart kommer Ryssland att skruva upp smärtratten? Putin har just i dag upprepat att ingen amerikansk fördröjningstaktik kommer att vara acceptabel för Ryssland. Ett inte så diplomatiskt meddelande sändes till väst. ”Om du inte vill prata med Lavrov, då måste du ta itu med Shoigu” – den bästa one-liner på flera år.

Putin har i dag förklarat att han är ”trött” på väst:  ”När internationell lag och FN-stadgan stör dem, förklarar de allt detta föråldrat och onödigt. Och när något går emot deras intressen hänvisar de omedelbart till folkrättens normer, FN-stadgan och internationella humanitära regler. Jag är trött på sådana manipulationer.”

En Deep State-informationskälla på mycket hög nivå, pensionerad, påpekar hur ”de hemliga förhandlingarna mellan Ryssland och USA kretsar kring missiler som tas in i Östeuropa, medan USA frenetiskt driver för att fullborda sin utveckling av hypersoniska missiler.

Huvudpoängen är att om USA placerar sådana hypersoniska missiler i Rumänien och Polen, som planerat, skulle tiden för dem att nå Moskva vara 5 minuter. Det är ännu värre för Ryssland om de placeras i Baltikum. Källan noterar, ”USA:s plan är att neutralisera de mer avancerade defensiva missilsystemen som tätar Rysslands luftrum.

Det är därför USA har erbjudit sig att tillåta Ryssland att inspektera dessa missilplatser i framtiden, för att bevisa att det inte finns några hypersoniska kärnvapenmissiler. Ändå är det inte en lösning, eftersom Raytheon-missiluppskjutarna kan hantera både offensiva och defensiva missiler, så det är möjligt att smyga in de offensiva missilerna på natten. Allting kräver därför kontinuerlig observation.”

Summan av kardemumman är skarp: ”Detta är den verkliga frågan bakom den nuvarande krisen. Den enda lösningen är att inga missilplatser är tillåtna i Östeuropa.” Det råkar vara en väsentlig del av Rysslands krav på säkerhetsgarantier.

Västvärlden upptäcker sakta att det inte har någon presspunkt mot Ryssland (dess ekonomi är relativt sanktionssäker), och att dess militär inte matchar Rysslands.”

Parallellt, hur ”hotet mot USA:s dominans är att Kina, Ryssland och Mackinders eurasiska världsöns hjärta erbjuder bättre handels- och investeringsmöjligheter än vad som är tillgängliga från USA med dess allt mer desperata krav på uppoffringar från dess Natoallierade och andra allierade.”

Rockefeller Empire och Washington är i slutet av amerikansk geopolitisk kontroll över Eurasien.

Det ockuperade Tyskland och Japan tvingade fram Eurasiens strategiska underkastelse från väster ner till öster; det ständigt expanderande Nato; det ständigt de-multiplicerade Empire of Bases, kollapsar alla lineaments av den 75-åriga gratislunchen.

Långt tillbaka i augusti 2020 är ”målet med rysk och kinesisk politik att rekrytera Tyskland till en trippelallians som låser samman den eurasiska landmassan a la Mackinder till den största geopolitiska alliansen i historien, och byter världsmakt till förmån för dessa tre stormakter mot anglosaxisk sjömakt.”

Den nya grooven är inställd på tonerna av New Silk Roads, eller BRI; Rysslands oöverträffade hypersoniska makt – och nu de icke förhandlingsbara kraven på säkerhetsgarantier; tillkomsten av RCEP – det största frihandelsavtalet på planeten som förenar Östasien; imperiet har nästan utvisats från Centralasien efter den afghanska förödmjukelsen; och förr snarare än senare även dess utvisning från den första ökedjan i västra Stilla havet, komplett med en huvudroll för de kinesiska DF-21D ”carrier killer”-missilerna.

Så reglerna har förändrats drastiskt. Hegemon är naken. Den nya affären börjar med att vända upp och ner på uppställningen efter kalla kriget i Östeuropa. East Med blir nästa. Björnen är tillbaka. Hör honom ryta.

För att uppnå sin fullspektrumdominans behövde Washington inte bara resurserna för sina färgrevolutioner i Eurasien för att omringa Ryssland. Pentagon behövde också dra repet hårt runt den framväxande kolossen i Asien, Kina. Där krävdes ett annat tillvägagångssätt, med tanke på USA:s extrema finansiella beroende av Kina och dess ekonomiska band och investeringar där. För det ändamålet är vår nästa artikel om Kina.

Ryssland/Putin & Västern del 2

av Sam Parker
Bakom nyhetsnätverket

 

Del 1 av Sam Parker hittar du här:

Har Ryssland redan vunnit? Är det ”Game Over” för Rockefeller Empire?

https://healthimpactnews.com/2022/has-russia-already-won-is-it-game-over-for-the-rockefeller-empire/