Louise Erixon: RFSU sprider flummig tramsrapport

Politik inrikes

Louise Erixon: Sorglig politisk propaganda RFSU

Detta kan vara den mest oseriösa ”rapport” som jag någonsin tagit del av där det paradoxalt nog verkar ses som negativt för RFSU att bland annat rikta insatser mot hedersförtryck eller att uppdrag ges till ansvarig nämnd att tilldela kvinnojourer medel så de klarar potentiellt mer ansträngda budgetar.

I princip hela rapporten är en politiskt vinklad attack mot konservativa, och i synnerhet mot SD, där godtyckliga analyser gjorts på basis av allmänt tyckande. Att koppla ihop exempelvis vurmande om genusteorier med dessa viktiga frågor är i sammanhanget absurt, inte minst då dylika idéer ofta inte ens stöttas av personer som RFSU själva menar sig företräda.

Både Samstyret och Sverigedemokraterna värnar starkt om alla människors rätt att få vara den man är, oavsett sexuell läggning. Och vi kommer alltid stå upp för det oavsett vad politiska motståndare i form av partier och sådana här propagandaspridande organisationer vill framställa det som. Det är väldigt beklagligt om det är så att skattemedel får finansiera sådana här flummiga och substanslösa tramsrapporter. Pinsamt, RFSU!

Louise Erixon är kommunstyrelsens ordförande för SD i Sölvesborg.

Pressmeddelande från RFSU (med länk till rapporten) Ny rapport: SD motarbetar hbtq- och jämställdhetsfrågor i kommuner hittar du här.

Artikeln i Blekinge Läns Tidning (låst) Kommunalråd: Det är en flummig tramsartikel. Totalsågar rapporten som ger dem bottenbetyg. Du hittar den här.