Mannen som gör allt för att förhindra att vi alla dör i ett kärnvapenkrig slängs ut från Twitter

Politik utrikes Yttrandefrihet

Ja, ni läser rätt. Och den här videon vill jag verkligen verkligen att ni ser och delar med alla ni tror kan vara mottagliga för reson och logik. Känslostyrda kommer tyvärr troligen att avfärda den. Och tänk på att inte nämna Alex Jones namn i inlägg när ni delar denna på sociala medier. Det verkar tyvärr leda till att man blir bannad.

Scott Ritter är bannad från Twitter just på grund av att han nämnde Alex Jones, nu för andra gången. Det korkade i sammanhanget är att Scott Ritter inte lät sig intervjuas på Alex Jones show för att han nödvändigtvis håller med Alex Jones i någon enda fråga, förutom att de båda vill undvika att vi alla utplånas i ett kärnvapenkrig.

Alex Jones shower är väldigt långa. Jag har lyckats få tag på en version där endast Scott Ritters framträdande är med. Du hittar det genom att klicka på länken nedan.

https://banned.video/watch?id=644700c14ca14f7c849e972b

Scott Ritter har blivit riktigt hårt kritiserad både av följare och motståndare för att han var med i Alex Jones show. Folk menar att Ritters budskap ”solkas ner” av att han medverkar i Alex Jones show.

Vågorna i frågan har gått högre än frågan om risken för kärnvapenvärldskrig, vilket tyvärr säger mycket om debattklimatet och samhällsklimatet i väst.

Jag ska inte tala för Ritter. Det gör han mycket väl själv. Jag ska dock fritt översätta några rader från Ritters senaste nyhetsbrev där han skriver om den absurda situationen. Alex Jones når miljoner människor med sin show. Om man vill påverka och nå ut till en så stor mängd människor som möjligt är det ju alldeles logiskt att bli intervjuad i en show med den enorma följarskaran.

Scott Ritter:

F**k you Elon

Den 29 mars 2022 medverkade jag som gäst på Alex Jones Show, där jag diskuterade farorna med kärnvapen och behovet av en förnyad push för vapenkontroll mellan USA och Ryssland. Jag lade upp länken till den här intervjun på mitt Twitterkonto samma dag, så att mina nästan 115 000 följare kunde titta och ta in vad jag hade att säga.

Jag blev permanent avstängd från Twitter samma dag. Inget nämnts om någon specifik tweet, bara ett meddelande om att jag hade brutit mot någon onämnd ”Twitter-regel” och att jag aldrig skulle tillåtas att posta på Twitter igen.

(Ritter fick tillfälligt tillgång till sitt twitterkonto, och postade en länk till den senaste intervjun på Alex Jones show, och blev omedelbart bannad – igen.)

Åter till Scott Ritter:

Jag överklagade detta godtyckliga beslut, utan resultat – Twitter ignorerade mig helt enkelt och förbudet fortsätter att gälla.

Orsak-och-verkan-sambandet mellan att jag publicerade länken till Alex Jones-intervjun och mitt Twitter-förbud skulle kunna avskrivas som en ren slump, om det inte vore för det faktum att Elon Musk, ägaren till Twitter, har pekat ut Alex Jones som någon han inte vill ha på Twitter på grund av hans ställningstagande till skolskjutningen i Sandy Hook den 14 december 2012. Alex Jones hade kallat Sandy Hook-skjutningen för en bluff och hävdade att den var ”iscensatt” av regeringen.

De Alex Jones-relaterade domstolsbesluten innebär många utmaningar mot begreppet yttrandefrihetsskydd enligt det första tillägget av den amerikanska konstitutionen, och den fina gränsen mellan ärekränkning och rätten att uttrycka en åsikt, oavsett hur ifrågasatt och avskyvärd den kan vara, och om yttrandefriheten kan begränsas i rättskipningens så kallade intresse. Hittills har domstolarna ställt sig mot Mr Jones och det fria ordet.

Men det är inte bara domstolarna som har begränsat yttrandefriheten när det kommer till Alex Jones. Den främste förespråkaren för så kallad ”yttrandefrihetsabsolutism” – miljardären Elon Musk – har beslutat att det faktiskt finns gränser för vad som utgör ”absolutism”, och en av dessa gränser är Alex Jones. När författaren Sam Harris frågade huruvida Musk skulle häva förbudet mot Alex Jones som infördes under Twitters tidigare ägande som en del av hans mycket omtalade ”amnesti”-program som förde tillbaka tystade personer som Donald Trump, Kanye West och mig själv från Twitters förvisning, deklarerade Musk att förbudet skulle förbli på plats.

”Mitt förstfödda barn dog i mina armar”, twittrade Musk. ”Jag kände hans sista hjärtslag. Jag har ingen nåd för någon som använder barns död för vinning, politik eller berömmelse.”

Huruvida det Musk twittrade i sig faktiskt är korrekt eller inte (hans ex-fru har berättat att barnet, som gick bort från plötslig spädbarnsdöd (SIDS), dog i hennes famn), är hyckleriet från Elon Musks uttalande häpnadsväckande.

Elon Musk har själv erkänt dilemmat med att förse Ukraina med Starlink-tekniken. ”SpaceX Starlink har blivit Ukrainas anslutningsryggrad hela vägen upp till frontlinjerna,” noterade Musk.

Men Musk förblir tyst om den roll Starlink spelar för att underlätta attacker mot civil infrastruktur i Donbas av Ukraina med hjälp av HIMARS artilleriraketsystem. Vadym Skibitsky, Ukrainas biträdande chef för militär underrättelsetjänst och huvudtalesperson för underrättelsetjänsten, har öppet erkänt den roll som västerländska satelliter spelar för att få underrättelser om mål som ska träffas med HIMARS, och hur dessa mål sänds ”i realtid” med Starlink .

Deras död är på dig, Elon. Alex Jones hjälpte inte till att trycka på avtryckaren av Sandy Hook-mördarens vapen. Kan du säga samma sak om de som avfyrar HIMARS-raketerna mot civila mål i Donbas?

Nej.

F**k you, Elon.

Jag blev bannlyst av Twitter, verkar det som, eftersom jag hade fräckheten att synas på Alex Jones Show och sedan lägga upp bevis för detta på mitt Twitter-konto.

Mitt framträdande var enbart fokuserat på frågan om kärnvapennedrustning och behovet av effektiv vapenkontroll mellan USA och Ryssland. Jag kan inte tänka mig en mer övertygande och viktig fråga för någon som påstår sig, som Elon Musk, vara en försvarare av barn.

Jag medverkar på Alex Jones Show. Vi kommer att diskutera nedrustning, russofobi och min kommande resa till Ryssland, bland andra ämnen. Vi kommer att diskutera hur vi kan motivera människor att bli mer engagerade i dagens kritiska frågor, frågor som påverkar livet för många miljoner amerikaner, inklusive barn.

Medan Alex Jones miljontals tittare och lyssnare kommer att kunna ta del av insikter och information som kommer att genereras av detta framträdande, kommer mina nästan 115 000 följare på Twitter, tillsammans med de potentiellt miljontals andra som kunde ha engagerat sig via Twitter-plattformen, inte att kunna göra det.

Elon Musk är inte den lösning på yttrandefriheten han påstår sig vara.

Han är i mycket en del av problemet, liksom Twitter självt.

F**k you, Elon.

Du hittar Scott Ritters nyhetsbrev i sin helhet här på:

Substack.

Ritter diskuterar innehållet i detta nyhetsbrev och resan till Ryssland i denna video:

https://www.youtube.com/live/bSvzIpoK1_M?feature=share

Föredrar du att se den utan Youtube reklam, vilket jag gör, så hittar du den även på Rumble

Du hittar alla Scott Ritters videos och nyhetsbrev på  https://scottritterextra.com och på https://wagingpeace.fund kan du stödja Ritters bokturné i Ryssland, vilken i första hand är ämnad att även väcka frågan om kärnvapennedrustning bland vanliga människor i Ryssland med boken Disarmament in the Time of Perestroika: Arms Control and the End of the Soviet Union (som du hittar här) som stöd för att detta är möjligt att göra, för att det har gjorts en gång tidigare, där Scott Ritter verkade som FNs vapeninspektör. Boken är tänkt att ge inspiration och hopp till de som tvekar om att vi kan göra något.

I mitt tycke är denna fråga den absolut viktigaste i nuläget. Utplånas vi i ett kärnvapenkrig så är detaljpolitik väldigt oväsentlig.

Det är viktigt att så många människor som möjligt läser denna artikel och tittar på videon där Scott Ritter intervjuas av Alex Jones. Det är hart när omöjligt att hitta videon genom att söka själv, även med andra sökmotorer än Google.

Jag är utkastad från Twitter, så jag uppskattar om du delar denna artikel, eftersom jag har begränsade möjligheter att nå ut till särskilt många människor själv.

Det verkar om att jag underligt nog kan dela artikeln på Twitter med Substacks automatiska delningstjänst, men Twitter tillåter inte att Substacklänkar delas där.

Det är inte det lättaste att veta hur man ska navigera dagens sociala medier om man har budskap som inte ligger i linje med de som tjänar pengar på krig och andra människors lidande och död. Kanske fungerar det att dela länken till SveaNyheter.

Mannen som gör allt för att förhindra att vi alla dör i ett kärnvapenkrig slängs ut från Twitter

Allt gott. /Maya

1 thought on “Mannen som gör allt för att förhindra att vi alla dör i ett kärnvapenkrig slängs ut från Twitter

Comments are closed.