Galna, orealistiska människor kontra rationella, realistiska människor

Politik utrikes Samhälle

Galna, orealistiska människor tror att alla våra system är riggade till förmån för de rika och mäktiga.
Rationella, realistiska människor tror att alla våra system råkar gynna de rika och mäktiga av en ren slump.

 

Galna, orealistiska människor tror att massmedia matar allmänheten med lögner för att skapa samtycke till agendor som går emot det allmänna intresset.

Rationella, realistiska människor tror att media talar sanning, och att allmänheten helt enkelt njuter av att stödja krig på andra sidan planeten och inrikespolitik som gör dem fattigare och sjukare.

 

Galna, orealistiska människor tror att drastiska, revolutionära förändringar behövs för att skapa ett rättvist samhälle som fungerar för alla.
Rationella, realistiska människor tror att ett rättvist samhälle som fungerar för alla kan uppnås genom att delta i politiska partier som uttryckligen inrättats för att förhindra ett rättvist samhälle som fungerar för alla.

 

Galna, orealistiska människor tror att det amerikanska imperiet och deras europeiska USA-styrda regeringar har ljugit om varje krig och ljuger också om det nuvarande.
Rationella, realistiska människor tror att även om historien har visat att USA och deras europeiska USA-styrda regeringar ljög om alla de andra krigen, så talar de definitivt sanning den här gången.

 

Galna, orealistiska människor tror att det amerikanska imperiet, som samlar sitt krigsmaskineri på gränsen till sina två främsta geopolitiska rivaler, är en extremt provocerande aggressionshandling utformad för att främja imperiets geostrategiska mål.
Rationella, realistiska människor tror att USA samlar sitt krigsmaskineri på gränsen till sina två främsta geopolitiska rivaler är en oskyldig försvarshandling.

 

Galna, orealistiska människor tror att statliga myndigheter spionerar på oss och arbetar för att censurera internet.
Rationella, realistiska människor tror det också, men de tycker att det är bra.

 

Galna, orealistiska människor tror att ett status quo av krig nonstop, militarism, kärnvapenbrinkmanship, exploatering, förtryck och auktoritärism är ohållbart och måste avvecklas med alla nödvändiga medel.

Rationella, realistiska människor tror att vi bara kan ignorera dessa problem och tänka på trevligare saker.

 

Galna, orealistiska människor tror att det enda sättet att åstadkomma en desperat nödvändig förändring i ett samhälle vars system är riggade för de mäktiga är att bortse från dessa riggade system och använda kraften i våra siffror för att tvinga fram ett slut på de orättvisor vi möter och skapande av nya system.

Rationella, realistiska människor tror att vi kan få de förändringar vi behöver om vi bara röstar lite hårdare i nästa val.

 

Galna, orealistiska människor tror att definitionen av galenskap är att ständigt göra samma sak om och om igen och förvänta sig andra resultat.
Rationella, realistiska människor tror att det kan fungera den här gången att göra samma sak om och om igen och få annorlunda resultat.

Share Maya’s Newsletter