USA bedriver ett hybridkrig mot Indien. Lösningen är Kina

Politik utrikes

 

Sl Kanthan:

Ja, Kina är Indiens bästa försvar för att hålla amerikanska fiffel och bedrägliga planer på avstånd.

USA älskar krig. Och de för krig mot både fiender och allierade. I sanningens namn bör ordet ”allierade” bytas ut mot ordet vasaller.

Moderna krig är hybrider till sin natur – de inkluderar heta krig, ekonomiska krig, tekniska krig, handelskrig, propagandakrig, spionkrig och politiska krig.

USA för hybridkrig mot sina vasaller för att se till att vasallerna inte samarbetar på ett sätt som inte gagnar USA eller börjar fatta oberoende beslut.

Således spionerar USA på sina europeiska allierade, genomför mjuka kupper i allierade länder, förstör deras ekonomier när de blir för starka, senast i Tyskland, och tvingar dem till och med in i proxykrig.

Detta är standardförfarandet, och nu får Indien smaka på samma sak. Med Soros engagemang kan det till och med bli en färgrevolution.

För att motverka USA:s hybridkrig borde Indien omfamna Kina.

Här kommer vi att diskutera ett av de kraftfulla moderna verktygen för regimförändring – användningen av icke-statliga organisationer styrda av den amerikanska utrikespolitiska institutionen. Sedan kommer vi att diskutera varför Indien är under attack och hur Indien kan slå tillbaka för att skydda sin suveränitet och fokusera på snabb tillväxt.

2023 började med en BBC-dokumentär om Modi som återuppväckte kontroverserna om de hinduisk-muslimska upploppen för 20 år sedan.

USA/UK är som den geopolitiska gudfadern och hans konsigliere.

Dokumentären var inte en slump, vilket framgår av Hindenburg-rapporten som kom ett par dagar senare.

Anklagelserna om bedrägeri har tagit bort 100 miljarder dollar av (den korrupta?) indisk oligarken Gautam Adanis rikedom. Han föll snabbt från den 2:a rikaste mannen till den 25:e i Bloomberg Index.

Sedan kom George Soros, färgrevolutionernas kung, som kopplade samman dessa två incidenter, attackerade Modi och efterlyste en ”demokratisk väckelse” i Indien. Detta var den sista bekräftelsen på USA:s hybridkrig mot Indien.

Förstå Amerikas öppna regimändringsoperationer

En snabb tillbakablick här är viktig. Under det kalla kriget mördade CIA öppet många ledare för suveräna nationer över hela världen för att stoppa ”spridningen av kommunismen.” Det verkliga skälet var naturligtvis att utvidga den amerikanska hegemonin globalt och säkerställa tillgången till billiga råvaror samt öppna marknader för amerikanska produkter.

Men på 1970-talet började många allierade klaga, eftersom att mörda politiska ledare var lite för mycket även för imperialismens medkonspiratörer och lydiga marionetter. Sålunda, på 1980-talet, polerade USA sina regimförändringsoperationer och kom på idén med revolutioner genom propaganda och mjuk makt. Detta resulterade i människor som George Soros och en myriad av organisationer som NED och NDI.

Således flyttade USA många av sina operationer från hemliga till öppna. Istället för kniv och dolk, försökte de att störta ledare öppet.

1991 erkände Allen Weinstein, grundaren av NED, att ”Mycket av det vi gör idag gjordes i hemlighet för 25 år sedan av CIA.” genom att spendera miljarder dollar på ”NGOs” i utvecklingsländer, särskilt de som är resistenta mot amerikanskt inflytande.

På ett orwellskt sätt finansieras och styrs dessa ”icke-statliga” organisationer av den amerikanska regeringen. Termen ”NGO” betyder bara att de är fristående från regeringarna i de länder där de icke-statliga organisationerna finns, inte att de är fristående från den amerikanska regeringen.

Du kan se dessa USA/EU-finansierade falska NGO-grupper nu, 2023, i Myanmar, Thailand, Vitryssland och Kazakstan. I mer än två decennier var de upptagna i Hongkong, tills de helt nedmonterades av Kina för två år sedan. Separatiströrelsen i Xinjiang-Uyghur-regionen drivs också av samma sammanslutningar. Andra platser som nyligen har blivit offer för USA-ledda ”protester” inkluderar Venezuela, Syrien, Libyen, Kuba och till och med den så kallade arabiska våren.

Dessa icke-statliga organisationer skapar ett stort antal grupper inklusive de som främjar ”journalistik”, ”yttrandefrihet”, ”kvinnors rättigheter” och ”klimatfrågor”. Och för att ge viss legitimitet, är de också grupper som påstås hjälpa till att bekämpa fattigdom eller analfabetism. Men alla deras handlingar är inriktade på att främja pro-amerikanska åsikter och strömningar i landet de arbetar i och främja amerikanska företagsintressen.

Ledarna för dessa NGO-grupper kan tjäna mycket pengar och njuta av kändisstatus. De kan delta i workshops i Europa, få vittna inför den amerikanska kongressen, skriva artiklar för NY Times och dyka upp i CNN. Om de är riktigt bra, som den där nordkoreanske avhopparen Yeonmi Park, kan de tjäna 10 000 dollar per tal och dikta ihop de mest absurda historier.

I Ukraina startade de i början av 1990-talet och fortsatte fram till 2014, då den nazistledda och USA-orkestrerade Maidan-kuppen störtade en demokratiskt vald ledare. Sedan dess har de ukrainska NGO-grupperna fokuserat till 100% på anti-rysk propaganda i Ukraina.

George Soros, färgrevolutionernas general

Medan den amerikanska regeringen finansierar grupper som NED och NDI för att skapa kaos i nationer runt om i världen som inte är tillräckligt undergivna, hade dessa grupper fortfarande direkta kopplingar till den amerikanska regeringen, vilket ibland var pinsamt. Således valde den amerikanska permanenta administrationen/djupa staten George Soros som sin hantlangare eller general.

Han är en judisk invandrare från Ungern, har starka antiryska och antikommunistiska åsikter och kom att bli det perfekta valet. Han startade sina gräsrotsrörelser i slutet av 1980-talet – först i Ungern, sedan expanderade han till Polen och till och med Kinas fastland. Och Soros har varit utomordentligt framgångsrik.

I en intervju skröt han: ”Efter Sovjetimperiets fall plockade jag upp bitarna och skapade Soros-imperiet.”

Med Wall Streets hjälp gjorde CIA honom till miljardär. Med insiderinformation tjänade Soros sin första miljard genom att spekulera med det brittiska pundet 1992. Sedan tjänade han fler miljarder under den asiatiska finanskrisen, ryska krisen och mexikanska krisen under slutet av 1990-talet. Vilken affärsidé att bli rik genom att förstöra för andra!

Soros spelade en betydande roll i protesterna på Himmelska fridens torg 1989. Strax efter det förbjöd Kina honom och hans organisationer i landet. För ett par år sedan förbjöd Putin slutligen Soros; och nu försöker även hans hemland Ungern förbjuda honom.

Soros och hans grupper spelar det långsiktiga spelet. Till exempel skryter hans ”Open Society”-grupp om hur den har spenderat miljarder dollar i Ukraina sedan 1990-talet.

Det intressanta och uppenbara fenomenet är att när en pro-amerikansk regering etableras, stänger Soros tyst ner alla sina ”gräsrotsorganisationer”. Alla dessa demonstranter och influencers försvinner tyst i tomma intet. Därmed lämnas folket med samma korrupta system men med nya och oftast sämre härskare.

Ett kännetecken för hans rörelse är användningen av färger — som:

•”Rose Revolution” i Georgien 2003

•”Orange Revolution” i Ukraina 2004

•”Tulip Revolution” i Kirgizistan 2005

I vart och ett av ovanstående fall, hade en pro-rysk ledare vunnit valet, och Soros aktiverade och använde sina ”nyttiga idioter” och provokatörer, som startade stora protester. Sedan grät USA/EU:s regeringar krokodiltårar om mänskliga rättigheter, frihet och demokrati. Amerikanska/brittiska medier som verkar i dessa länder genomförde intensiva propagandakampanjer om korruption.

Sedan tvingades regeringarna hålla ett nytt val, där den pro-amerikanska ledaren vann med liten marginal. Jag tror att vi bara har skrapat på ytan när det gäller organiserat utifrån kommande valfusk, inte bara i dessa länder, utan i samtliga länder. Det kan inte vara möjligt att det i så många länder i världen är så jämnt fördelat att det ena politiska alternativet så ofta vinner med en mycket liten marginal.

Medan USA har grupper som National Endowment of Democracy (NED), är personer som Soros ännu mer effektiva. Varför? Det ger USA:s djupa stat ett utmärkt sätt att skylla ifrån sig — ”Han är bara en individ, inte den amerikanska regeringen.”

Ta Ukraina till exempel. 2004 blev Ukraina något mer pro-USA efter den första färgrevolutionen; och 2014 blev Ukraina en total amerikansk marionett. Vad fick det ukrainska folket? År 2021, innan kriget började, var den genomsnittliga pensionen i Ukraina bara 150 dollar i månaden. Ukraina var fortfarande det fattigaste landet i Europa. Ännu värre, ukrainarna fick en komikerpresident, styrd av samma oligarki.

Nazism, inbördeskrig, rysk invasion, miljontals människor blir flyktingar och total förstörelse av hela landet.

Ett annat exempel är Ryssland efter Sovjetunionens fall. Vampyrer som Soros kom till Moskva, handplockade ryska oligarker och politiker – baserat på deras lojalitet med USA/EU och plundrade hundratals miljarder dollar.

Naturligtvis kommer de nya marionetterna som installerats i dessa länder att låta Soros och hans finanskompisar i New York och London tjäna enorma summor pengar genom olika ”reformer” såsom privatiseringar. Så, till exempel, skulle Soros hedgefond kunna köpa ett naturgasfält, en bank eller ett flygbolag för slantar på dollarn.

Investeringspengarna tillhör andra oligarker och finansinstitutioner i USA/Europa och Soros får en saftig provision. Den här OPM-strategin – Other People’s Money – är mer diskret och smartare än att Soros själv blir ägare till en ny bank eller ett flygbolag – då skulle till och med den genomsnittliga ”nyttiga idioten” i färgrevolutionen kunna dra slutsatser.

Tillbaka till Indien. Attackerna kommer inte att sluta, om inte Modis regering ger efter USA:s krav.

För att stärka indiska ledare bör komplexiteten i detta nätverk klargöras öppet. Indiska FM Jaishankar attackerade bara Soros personligen, vilket ger ett felaktigt intryck. George Soros är en del av USA/EU Deep State – en grupp eliter från det utrikespolitiska etablissemanget, Wall Street, militär, spionbyråer och media.

Det är alltså inte bara BBC eller Hindenburg eller Soros som attackerar Indien. Hela det västerländska etablissemanget riktar sig mot Indien. Amerika är ett brutalt imperium Och attackerna kommer inte att sluta, om inte Modis regering ger efter USA:s krav. Och vad vill USA? Jag är inte säker, men här är mina gissningar:

* Sluta köpa vapen från Ryssland. Köp istället amerikanska vapen.

* Tillåt amerikanska militärbaser i Indien.

* Sluta hjälpa till med utbyggnaden av BRICS, särskilt med tillskottet av Saudiarabien och Iran. (Detta hotar petrodollarhegemonin).

•Var mer anti-Kina. (Nyligen har den indiska regeringen försökt tona ner spänningar med Kina. När det fanns några gränskonflikter var det de brittiska medier som läckte nyheterna. Dessutom har handeln mellan Indien och Kina blomstrat. Det ser ut som att Modis regering inser dess misstag att överhypa anti-Kina åsikter).

De flesta människor vet inte heller att USA har beväpnat och finansierat Al Qaida sedan Sovjetunionens fall. ISIS var också en amerikansk skapelse i proxykriget mot Syrien. Och USA har finansierat, rekryterat och utbildat nazister i Ukraina i ett decennium; US Pentagon etablerade också biovapenlaboratorier i Ukraina och beordrade snabbt att de skulle förstöras när Ryssland invaderade. Det finns många fler sådana exempel på grymheter begångna av USA.

* Tillåt privatisering av Indiens finanssektor — låt amerikanska jättar köpa aktier i indiska banker, försäkringsbolag och börs.

Många indier har ingen aning om USA:s verkliga natur, dels på grund av immigration och dels på grund av den indiska mainstream-medias urusla jobb. Hur många indier vet till exempel att USA sprängde Nord Stream-ledningen? Det är ren terrorism, som en 9/11 om Tyskland, USA:s ”allierade”.

Oavsett vad som krävs för att upprätthålla det amerikanska företrädet. Fundera nu ett ögonblick på vad USA skulle göra för att skapa fler spänningar mellan Indien och Kina. Kan till exempel USA ha riggat indiska soldaters GPS-system i Ladakh 2020?

Indiens lösning: Strategisk tvetydighet.

Jag har redan skrivit om att Indien har blivit koloniserat av USA – Indien, det amerikanska imperiets kronjuvel. Den amerikanska eliten måste ha dragit slutsatsen att de nu har tillräcklig kontroll över Indien för att de uppenbart skulle kunna skapa en regimändring.

Slutligen, tänk om USA sanktionerar Indien. Det kommer att förstöra den indiska ekonomin. Tänk om Google Pay, Whatsapp, Amazon, Flipkart etc. stängs av med ett fingerklick!

Således blir Indien väldigt sårbart när det beror så mycket på amerikansk teknologi. Förresten, USA har gjort detta två gånger i Australien – en gång 1975 när Australiens premiärminister Whitlam avlägsnades från sitt kontor av CIA. I Brasilien läckte NSA ett ljudband för att avlägsna president Dilma Rousseff, när hon inte agerade som en lydig marionett.

Tänk på att Indiens mobilnät helt och hållet är utländskt till 100% och kommer från USA och dess nära marionettallierade. Plus, indiska ledare använder förmodligen alla Gmail, Outlook etc., som alla är spionverktyg för USA:s deep state.

Ta tillbaka TikTok och se Facebook och Google gråta! Ta tillbaka Alibaba/AliExpress och se Amazon skaka i sina stövlar! Godkänn Huawei mobilnät för Indiens nätverk och se CIA gråta om hur den inte kan spionera på indiska eliter! Låt Kina bygga några massiva infrastrukturprojekt i Indien – från rena kolkraftverk och solenergigårdar till flygplatser och motorvägar. Skapa joint ventures med kinesiska företag för att skapa massiva tillverkningsekosystem. Indien väldigt sårbart när det beror så mycket på amerikansk teknologi.

Den nuvarande amerikanska chutzpah i attacken av Indien kan bara förklaras av Indiens minskade avståndstagande från Kina. Utan någon annan mäktig allierad än USA är Indien olyckligt. Indien måste åtgärda detta omedelbart med ett skott över fören: Sök avspänning med Kina!

Indiens strategiska tvetydighet kommer att ge landet bättre affärer från Kina (inklusive tekniköverföring i vissa områden) och tvinga USA att begränsa sina imperialistiska handlingar.

Indien befinner sig i en kritisk brytpunkt. De kommande två decennierna kommer att avgöra Indiens 2000-tal. Därför är det ett geopolitiskt imperativ att Indien navigerar denna tuffa period noggrant och klokt. Det är dags att fokusera på tillväxt och välstånd samtidigt som man fattar suveräna beslut.

Indiens fokus och mål bör vara: Slutsats

* Att bibehålla strategisk tvetydighet samtidigt som man balanserar mellan Kina och väst

* Att stoppa alla otrevliga regimändringsoperationer… och

* motstå att vara en geopolitisk bricka i det amerikanska imperiet.

Relaterade bloggar:

Indien – kronjuvelen i det amerikanska imperiet?

https://open.substack.com/pub/slkanthan/p/india-the-crown-jewel-of-american?utm_source=share&utm_medium=android

Fyra sätt att lösa gränstvister mellan Indien och Kina.

https://open.substack.com/pub/slkanthan/p/four-ways-to-resolve-india-china?utm_source=share&utm_medium=android

Indien bör säkra sina satsningar i USA mot Kina

https://open.substack.com/pub/slkanthan/p/india-should-hedge-its-bets-in-us?utm_source=share&utm_medium=android

Bra men inte tillräckligt – Indiens ekonomiska tillväxt

https://open.substack.com/pub/slkanthan/p/good-but-not-enough-indias-economic?utm_source=share&utm_medium=android

– denna strategi förklaras uttryckligen i den berömda boken ”The Grand Chessboard” av Brzezinski, den geopolitiska hjärnan som gav råd till USA:s presidenter Jimmy Carter och Obama.