Om inte folket tröttnat vill säga

Politik utrikes

Kriget i Ukraina är baserat på lögner – lögner om hur det började, hur det går och hur det kommer att sluta.

Vi får höra att Ukraina vinner när de faktiskt förlorar. Vi får höra att kriget gör Nato starkare när det faktiskt utarmar det.

Vi får veta att Ukrainas största problem är bristen på pengar från EU och den amerikanska kongressen, när det största problemet i själva verket är att västvärlden inte kan producera tillräckligt med ammunition – ett problem som kommer att ta år att åtgärda.

Vi får höra att Ryssland lider av större antal döda, när Ukraina i själva verket har slut på soldater – ett annat problem som pengar inte kan ordna.

Vi får höra att världen är med oss ​​när den globala majoriteten faktiskt anser att USA:s politik är höjden av dårskap.

Vi får höra att det inte finns någon möjlighet att sluta fred när vi i själva verket har förkastat flera möjligheter till en förhandlingslösning.

Vi får höra att om Ukraina fortsätter att slåss kommer de att förbättra sin förhandlingsposition när villkoren i själva verket bara kommer att bli mycket sämre än vad som redan fanns tillgängligt och avvisades.

Ändå kommer lögnerna att lyckas dra ut på kriget. EU och USAs kongress kommer att anslå mer medel.

Ryssland kommer att ta mer territorium. Ukraina kommer att mobilisera fler unga män och kvinnor att mata in i köttkvarnen. Missnöjet kommer att öka.

Så småningom kommer det att bli en kris i Kiev och Zelenskij-regeringen kommer att störtas.

Och sedan, när kriget slutligen är förlorat, när hela landet ligger i pyrande ruiner på ett begravningsbål som deras judiske president styrd av Israel har skapat, kommer lögnarna att säga ”ja, vi försökte.”

Efter att ha förhindrat något alternativ, efter att ha svartmålat alla som berättade sanningen som marionetter för den för dagen utsedde fienden, kommer lögnarna att säga ”Vi gjorde vårt bästa. Vi stod upp mot Putin.”

Det troliga är att de kommer att hävda att de skulle ha lyckats om inte” landsförräderna” och Putin-anhängarna i väst hade knivhuggit ukrainarna i ryggen.

Sedan, efter att ha flyttat skulden från sig själva ytterligare en gång och klappat sig själva på axeln, kommer de glatt att gå vidare till nästa krig, precis som de gick vidare till Ukraina efter katastroferna i Afghanistan och Irak.

Lögnerna är omfattande – men de kommer troligen att fungera – om inte folket har tröttnat vill säga.

För sanningen är att de här rika mycket onda människorna inte kan kriga, och bli rikare för varje krig, om de inte har några soldater, och soldaterna är våra söner och döttrar.