Vi ska inte redigera eller censurera vårt förflutna. Vi kan inte låtsas ha en annan historia. Dessa statyer lär oss om vårt förflutna. Att riva ner dem skulle vara att ljuga om vår historia och försvåra de kommande generationernas bildning.

Demokrati Politik utrikes Samhälle

Boris Johnson: Statyn av Winston Churchill på parlamentstorget är en ständig påminnelse om hans framgång i att rädda detta land – och hela Europa – från en fascistisk och rasistisk tyranni.

Det är absurt och skamligt att detta nationella monument i dag ska riskera att attackeras av våldsamma demonstranter.

Ja, han uttryckte ibland åsikter som var och är oacceptabla för oss idag, men han var en hjälte, och han förtjänar helt och fullt sitt minnesmärke.

Vi ska inte redigera eller censurera vårt förflutna. Vi kan inte låtsas ha en annan historia. Statyerna i våra städer och städer sattes upp av tidigare generationer.

De hade andra perspektiv än vi har idag, en annan förståelser av rätt och fel. Men dessa statyer lär oss om vårt förflutna med alla dess fel. Att riva ner dem skulle vara att ljuga om vår historia och förvärra de kommande generationernas bildning.

När det gäller de planerade demonstrationerna förstår vi alla de legitima känslorna av upprörelse över vad som hände i Minnesota och den legitima önskan att protestera mot diskriminering.

Oavsett vilka framsteg detta land har haft när det gäller att bekämpa rasism – och de har varit stora – erkänner vi alla att det finns mycket mer arbete att göra.

Men det är uppenbart att protesterna tyvärr har kapats av extremister med avsikt att bruka våld. Attackerna mot polisen och de våldshandlingar som vi har bevittnat under den senaste veckan är oacceptabla och de är avskyvärda.

Den enda ansvarsfulla åtgärden är att hålla sig borta från dessa protester.