Pompes berättelse sprids till hundra tusentals människor världen över. Twittergiganten Amy mek uppmärksammar världen på verkligheten i Sverige.

Samhälle

Twittergiganten Amy mek med över 250 000 följare uppmärksammar Joakim Lamottes livereportage om otryggheten i Göteborg i ett twitterinlägg idag.

Filmklippet där den med svenska mått välkända twitterprofilen Pompe uttalar det många medborgare och framförallt kvinnor känner. Amy mek har en mycket stor spridning på det hon skriver.

Amy skriver att journalisten Joakim Lamotte intervjuar en modig kvinna om effekterna av Sveriges självmordsliknande migrationskris och att Lamottes rapportering resulterar i hot mot honom och hans familj men att polisen vänder honom ryggen.

I en artikel i publikationen Rair Foundation beskriver Amy problemen i Sverige och mordhoten mot Lamotte. En skildring direkt från verklighetens Göteborg som annars sannolikt aldrig hade nått så många människor.

Hon skriver att uppdraget hos RAIR Foundation USA är att lyfta fram oberoende journalisters arbete runt om i världen och avslöja historier som etableringsmediet väljer att ignorera eller dölja för allmänheten.

Journalisten Joakim Lamotte är mest känd för sina reportage om de förödande effekterna Sveriges migrationskris har på kvinnor och barn i Sverige.

Under 2017 var Lamotte den första svenska journalisten som rapporterade om de migranter som kallades ”barn” som sexuellt attackerade svenska flickor i klassrum över hela landet.

Hela Lamottes reportage finns på hans Facebooksida.

Det är stort engagemang i Twittertråden. Några användare protesterar och tycker inte att bilden förmedlar Sverige och hävdar att både Lamotte och Pompe tillhör högerkanten. Det är dock mycket få sådana uttalanden. De allra flesta tackar den modiga Pompe för att hon säger det så många går och oroar sig över och tänker på.

Det är positivt att Joakim Lamottes arbete får stor spridning så att våra makthavare inte kan inbilla omvärlden att verkligheten som de har skapat här ser annorlunda ut än den gör.

Att rättsväsendet inte bryr sig om Joakim Lamottes och hans familjs säkerhet i tillräcklig utsträckning har jag skrivit om i artikel 31 juli.