Det islamistiska partiet Nyans partiledare Mikail Yüksel vill se ett valtekniskt samarbete med Vänsterpartiet.

Politik inrikes

Nyans initiativtagare och partiledare Mikail Yüksel skriver på sin Facebook att han vill se Dadgostar som partiledare för Vänsterpartiet och att han vill se ett valtekniskt samarbete med Vänsterpartiet.

Jag har tidigare skrivit artiklar om partiet Nyans och dess kopplingar till islamism och Grå vargarna samt de islamistiska kopplingar som Masoud Kamali som föreläste på partiets öppningskonferens har.

Kamali har även varit synnerligen drivande i att sabotera saklig och vettig debatt om invandring, vilket låst hela samhällsdebatten och gjort det mycket svårt att hitta lösningar på imvandringsrelaterade samhällsproblem i decennier.

Mikail Yüksel har gjort sig känd för att vara den toppkandidat i centerpartiet som uteslöts för sitt samröre med den ultrafascistiska organisationen Grå Vargarna inför riksdagsvalet 2018. Han uteslöts under stort tumult från Centerpartiet först den 22 augusti, när det stod helt klart att partiet omöjligt kunde stå bakom honom längre. Enligt honom själv har partiet varit informerat om hans kontakter med Grå Vargarna, vilket Centerpartiet envist förnekat.

Vem är Mehrnoosh ”Nooshi” Dadgostar?

Dadgostar meddelade i förrgår att hon kandiderar till partiledare för Vänsterpartiet. 34-åriga Mehrnoosh ”Nooshi” Dadgostar har varit vice partiordförande för Vänsterpartiet sedan 2018 och suttit i riksdagen sedan 2014.

Enligt TT Nyhetsbyrån gick hon med i partiet som 14-åring för att hon ”gillade Ung Vänsters feministiska kampanjer”. Dadgostar har gått juristprogrammet vid Stockholms universitet. Hennes föräldrar flydde från Iran på 1980-talet och är kurder.

Vem som blir Vänsterpartiets nästa ledare kommer att beslutas under kongressen i Västerås 21-24 maj.

Stefan Torssell skrev den 3 februari:

”Tidigare ordförande för Ung Vänster (Vänsterpartiets ungdomsförbund) och nuvarande vice ordförande i Vänsterpartiet heter Nooshi Dadgostar.

Hon är iransk kurd, född 1985 och sitter i riksdagen och är jurist. I dag har hon meddelat att hon ställer upp som kandidat i maj att ta över som ordförande efter Jonas Sjöstedt. Jag trodde att jag inte visste något om henne.

I Aftonbladet läste jag en intervju och fick positiva vibbar. Dra politiken till vänster. I Expressen hade hon sagt att hon vill ha en stark välfärdsstat. Ännu bättre.

Jag är arbetarklasskonservativ och hyllar ämbetsmannamoral om rättsstaten. Men jag är lika angelägen om en moralisk fördelningspolitik och en fungerande välfärdsstat. Jag bestämde mig för att försöka tycka bra om Nooshi, ett försök som pulvriserades inom en knapp minut.
Jag visste mycket väl vem hon var.
I Opinion Live hade jag sett henne. Pajkastning på låg nivå under total tankeoreda.

Hon gjorde illasinnade påhopp på sina meddebattörer. Till och med programledaren log åt alla dumheter.
Nooshi hade som första vänsterpartist i den svenska politiska historien blivit ordförande i en statlig utredning som handlade om mark och byggande. (SOU 2018:67).

Hon kanske ändå besatt ett strukturerat tänkande. Ack vad jag bedrog mig. Varning på stan för Nooshi, nej varning i hela riket. Hon föreslog i utredningen att kommunerna ska ha rätt att utan ersättning kunna ta mark från markägare.

Citat:
”Vi menar att kommunerna efter beslut av länsstyrelsen ska ha en möjlighet att lösa in mark utan ersättning för allmänna platser och mark avsedd för byggnadsverk för vård, utbildning eller omsorg.”

På äkta kommunistiskt manér föreslår vänsterkandidaten ett upphävande av äganderätten.
Vänsterpartiet, välj Nooshi Dadgostar, till nästa partiledare, please. Då avslöjas för väljarna vilka krafter som finns inom partiet. Vänsterpartiet kommer att gå en riktig ökenvandring om marxismen borstas av igen.
Proudhon: ”Egendom är stöld” (1840)
Lenin: ”Mänskligheten blir inte lycklig förrän den siste byråkraten dinglar i den siste kapitalistens tarmar.” (1917)
Nooshi: ”lös in mark utan ersättning” (2018).”

Tidigare artiklar om Nyans:

7 augusti Utkastad islamistisk centerpartist startar nytt politiskt parti. Länk.

12 september Mehmet Kaplan kan göra comeback i det nya islamistiska partiet Nyans. Länk.

18 september Islamisten Masoud Kamali föreläser på Nyans öppningskonferens. Länk.

27 december Det nystartade islamistiska partiet Nyans med kopplingar till Grå vargarna anmäler Skurups kommun för slöjförbud. Länk.

29 december Masoud Kamali har tillsammans med sina postkoloniala identitetspolitiska aktivister saboterat saklig och vettig offentlig debatt om invandring i decennier. Länk.

3 thoughts on “Det islamistiska partiet Nyans partiledare Mikail Yüksel vill se ett valtekniskt samarbete med Vänsterpartiet.

Comments are closed.