Trump förbjuder all form av ”kritisk rasteori” i statliga myndigheter

Politik utrikes

På uppdrag av president Trump kommer Vita huset att identifiera och eliminera alla spår av ”kritisk rasteori” i statliga myndigheter.

Kritisk rasteori är den vänsterrasistiska doktrinen som bildar den intellektuella grunden för Black Lives Matter, Antifa och andra radikala organisationer som för närvarande skapar oro och kravaller på Amerikas gator.

De hävdar bland annat att USA är ett vitt supremacistiskt land, och att alla vita människor är skyldiga till rasism, oavsett om de själva hyser dessa värderingar eller inte.

President Trump har fört fram frågan om vänsterindoktrinering de senaste månaderna. Det var ett viktigt tema i presidentens tal på självständighetsdagen vid Mt. Rushmore, där han fördömde teorier från vänster som ”förtalar landets hjältar, raderar USA:s värderingar och indoktrinerar landets barn.”

Russ Vought, chef för Office of Management and Budget, tillkännagav på Twitter att Trump-administrationen kommer att se till att sådana teorier i de statliga myndigheterna upphör omedelbart.

”Tiden då skattebetalarna finansierat indoktrineringsutbildning som sår splittring och rasism är över,” sa Vought. ”Under ledning av president Trump riktar vi in oss på att omedelbart stoppa kritiska rasteoriutbildningar.”

Enligt texten i memo skickat av Office of Management and Budget:

Alla myndigheter uppmanas att börja identifiera alla kontrakt eller andra utgifter för statliga myndigheter relaterade till utbildning om ”kritisk rasteori”, ”vitt privilegium” eller någon annan utbildning eller propaganda som lär eller föreslår antingen (1) att USA är ett inneboende rasistiskt eller ont land eller (2) att någon ras eller etnicitet i sig är rasistisk eller ond.

”Den splittrande, falska och förnedrande propagandan som den kritiska rasteorierörelsen strider mot allt vi står för som amerikaner ska inte ha någon plats i de statliga myndigheterna,” avslutar notatet.

Hela notatet kan läsas här , eller i länken nedan:

Breitbart – Trump beslutar om rensning av ”Critical Race Theory” från federala myndigheter.