Tyskland kan på egen hand avsluta kriget i Ukraina

Politik utrikes

Hur man avslutar kriget i Ukraina. Tyskland kan på egen hand avsluta kriget i Ukraina. USA har inte råd med ett proxykrig med Ryssland om Tyskland backar ur sanktionerna mot Ryssland. Låt oss vara ärliga: Ryssland är inte ett hot mot Tyskland. Den vill ha goda relationer med Europa.

USA är inte en vän till Tyskland. Faktum är att de inte gillar Tyskland för att ha avvisat dem i Irakkriget som var baserat på USA:s lögner och bedrägeri. Det var ett av mina stoltaste ögonblick när jag var tysk, Gerhard Schröder sa åt jänkarna att jävlas. Han gjorde det rätta.

USA betraktar Tyskland som ett ekonomiskt hot och en geopolitisk olägenhet. Den skulle vilja förvandla EU:s kraftpaket till ett misslyckande och få kontroll genom att sätta Tyskland i en beroendeställning, som att behöva köpa olja och gas från USA, till en premie, istället för billigt från Ryssland.

USA:s strategi i Ukraina är att slå två flugor i en smäll. Obalans mellan Ryssland och Tyskland, i hopp om ett regimskifte i Ryssland för att få billig tillgång till dess enorma reserver av fossila bränslen och diktera Europas framtid till Berlin efter att den tyska ekonomin kollapsat. Det är så uppenbart.

Tyskland begår för närvarande ekonomiskt självmord genom att stödja USA:s proxykrig i Ukraina. Och varför? För att Ryssland kan angripa Tyskland en dag? Dumheter. Ryssland vill ha strategisk säkerhet och inte ha Nato som kontrollerar Ukraina 300 mil från Moskva. EU:s ledare visste detta hela tiden.

Detta krig i Ukraina är ett krig som USA ville och aktivt provocerade fram. Det var därför det finansierade Maidan-kuppen 2014 och installerade en marionettregim i Ukraina. USA visste att Ryssland inte kommer att tillåta en NATO-bas i Ukraina och att de korsar en röd linje genom att bjuda in Ukraina till Nato.

Tyskland har ett ansvar att skydda sig själv och EU. Det bästa sättet att uppnå det är att göra en kompromiss med Ryssland. Ett neutralt Ukraina med de främst ryska etniska områdena som bestämmer sin egen framtid. Spela inte USA-spelet. Förstör inte Europa för ännu ett USA-äventyr.

Efter det kan relationen med USA, Storbritannien, Polen och de baltiska staterna försämras men det är OK. De kommer att komma över det. Ukraina kommer att komma över det. Istället för att slösa pengar på vapen, låt oss hjälpa Ukraina på ett stort sätt genom att bygga ny modern infrastruktur. Det är vi bra på.

Det är inte för sent för Tyskland att vända detta. Julen kommer och jag vill att ukrainare ska ha fred, ryssar ska ha säkerhet, européer ska njuta av värmen framför granen och att amerikanska medborgare ska ta en titt på hur man fixar sin ruttna regering.

Det är inte för sent för Tyskland att vända detta. Julen kommer och jag vill att ukrainare ska ha fred, ryssar ska ha säkerhet, européer ska njuta av värmen framför granen och att amerikanska myndigheter ska sköta sina egna angelägenheter.

Kim dot com on Twitter.