Twitter-filerna: Twitter… FBI-dotterbolaget

Yttrandefrihet

TWITTER-FILERNA: Twitter… FBI-dotterbolaget

Tyler Durden

I det senaste släppet av ”THE TWITTER FILES” beskriver journalisten Matt Taibbi hur Twitter agerade som ett ”dotterbolag” till FBI.

Som en påminnelse täckte delarna 1-3 av serien Twitters beslut att blanda sig i valet 2020 genom att censurera Hunter Biden laptop-berättelsen Hunter Biden laptop-berättelsen, hur företaget skapade hemliga svarta listor och hur de rättfärdigade att ta bort den tidigare presidenten Donald Trump trots att de internt var överens om att han bröt inte mot några regler (del ett, två och tre).

3. Twitters kontakt med FBI var konstant och genomgripande, som om det vore ett dotterbolag.

4. Mellan januari 2020 och november 2022 fanns det över 150 e-postmeddelanden mellan FBI och tidigare Twitter Trust and Safety-chefen Yoel Roth.

5. Vissa är vardagliga, som San Francisco-agenten Elvis Chan som önskar Roth ett Gott Nytt År tillsammans med en påminnelse om att delta i ”vårt kvartalssamtal nästa vecka.” Andra är förfrågningar om information till Twitter-användare relaterade till aktiva utredningar.

6. Men ett förvånansvärt högt antal är förfrågningar från FBI om att Twitter ska vidta åtgärder mot valdesinformation, även om skämt-tweets från konton med låga följare.

7. FBI:s sociala media-fokuserade arbetsgrupp, känd som FTIF, skapad i kölvattnet av valet 2016, växte till 80 agenter och korresponderade med Twitter för att identifiera påstått utländskt inflytande och valmanipulering av alla slag.

8. Federal underrättelsetjänst och brottsbekämpande räckvidd till Twitter inkluderade Department of Homeland Security, som samarbetade med säkerhetsentreprenörer och tankesmedjor för att pressa Twitter att moderera innehåll.

9. Det är ingen hemlighet att regeringen analyserar bulkdata för alla möjliga ändamål, allt från att spåra terrormisstänkta till att göra ekonomiska prognoser.

10. #TwitterFiles visar något nytt: byråer som FBI och DHS skickar regelbundet innehåll från sociala medier till Twitter genom flera ingångar, förflaggade för moderering.

11. Det som sticker ut är den stora mängden rapporter från regeringen. Vissa är samlade från offentliga hotlines:

12. En obesvarad fråga: gör byråer som FBI och DHS internt flaggningsarbete själva, eller odlar det ut det? ”Du måste bevisa för mig att inom den jävla regeringen kan du göra vilken typ av massiv data- eller AI-sökning som helst”, säger en före detta underrättelseofficer.

13. ”HEJ TWITTER KONTAKTER”: Mästaren och hundens kvalitet på FBI:s relation till Twitter kommer fram i detta e-postmeddelande från november 2022, i vilket ”FBI San Francisco meddelar dig” det vill ha åtgärder på fyra konton:

14. Twitter-personal i det fallet fortsatte med att leta efter skäl att stänga av alla fyra konton, inklusive @fromMA, vars tweets nästan bara är skämt (se exempel nedan), inklusive hans ”medborgerliga desinformation” den 8 november:

15. Bara för att visa att FBI kan vara hyperpåträngande åt båda hållen, bad de också Twitter att granska ett blåmarkerat konto för ett annat skämt, förutom här var det ännu mer uppenbart att @ClaireFosterPHD, som skojar mycket, skojade :

16. ”Vem som helst som inte kan urskilja uppenbar satir från verkligheten har ingen plats att fatta beslut för andra eller arbeta för FB,” sa @ClaireFosterPHD när hon berättade om flaggningen.

17. Av de sex konton som nämns i de två föregående e-postmeddelandena stängdes alla utom två – @ClaireFosterPHD och @fromMA – av.

18. I ett internt e-postmeddelande från den 5 november 2022 skickade FBI:s nationella valkommandopost, som sammanställer och skickar klagomål, till SF:s fältkontor en lång lista med konton som ”kan motivera ytterligare åtgärder”:

19. Agent Chan skickade listan vidare till sitt ”Twitter-folk”:

20. Twitter svarade sedan med sin lista över vidtagna åtgärder. Notera nåd visad för skådespelaren Billy Baldwin:

21.Många av ovanstående konton var satiriska till sin natur, nästan alla (med undantag för Baldwin och @RSBNetwork) hade relativt lågt engagemang, och några stängdes av, de flesta med ett allmänt ”Tack, Twitter”-brev:

22.När man berättade om FBI-flaggningen, svarade @lexitollah: ”Mina tankar inkluderar initialt 1. Verkar som prima facie 1A kränkning 2. Heliga ko, jag, ett konto med räckvidd för en amöba 3. Vad mer tittar de på? ”

23. ”Jag kan inte tro att FBI polisar skämt på Twitter. Det är galet”, sa @Tiberius444.

24. I ett brev till den tidigare biträdande chefsjuristen (och tidigare högsta FBI-advokaten) Jim Baker den 16 september 2022 beskriver den juridiska chefen Stacia Cardille resultaten från hennes ”snart veckovisa” möte med DHS, DOJ, FBI och Office of the Director of National Intelligence:

25. Twitter-chefen skriver att hon uttryckligen frågade om det fanns ”hinder” för att dela sekretessbelagd information ”med industrin.” Svaret? ”FBI var övertygad om att det inte finns några hinder för att dela.”

26. Det här avsnittet understryker den unika en-stor-glad-familjen-stämningen mellan Twitter och FBI. Med vilket annat företag skulle FBI glatt gå med på ”inga hinder” för sekretessbelagd information?

27. Längst ner i det brevet listar hon en serie ”upptrappningar” som uppenbarligen togs upp vid mötet, som redan ”hanterades”.

28. Om en skriver hon: ”Flaggade en specifik tweet om Illinois användning av modem för att överföra valresultat i möjliga brott mot policyn för medborgerlig integritet (förutom att de använder den tekniken under begränsade omständigheter).”

29. Ett annat internt brev från januari 2021 visar Twitter-chefer som bearbetar en FBI-lista över ”möjligt kränkande innehåll” tweets:

30. Även här innehöll de flesta tweets samma sak, ”Gå ut och rösta på onsdag!” trope och hade lågt engagemang. Det här är vad FBI lägger sin tid på:

31. I detta e-postmeddelande från mars 2021 tackar en FBI-kontakt en senior Twitter-chef för chansen att prata med ”dig och teamet” och levererar sedan ett paket med ”produkter”:

32. Chefen cirkulerar ”produkterna”, som egentligen är DHS-bulletiner som betonar behovet av större samarbete mellan brottsbekämpande myndigheter och ”partners i den privata sektorn.”

33. Det går inte att överskatta den ryska inblandningshistorien från 2016 som påstådd förevändning för att bygga ut censurmaskinen. Det är analogt med hur 9/11 inspirerade till expansionen av säkerhetsstaten.

34. Medan DHS i sina ”produkter” använder ”tillåtande” sociala medier för att erbjuda ”operativa fördelar” till ryssar, förklarar det också att ”Våldsamma extremisthot i hemmet” kräver att man åtgärdar ”informationsluckor”:

35.FBI i ett fall skickade över så många ”möjligt kränkande innehåll”-rapporter, Twitter-personal gratulerade varandra i Slack för det ”monumenta åtagandet” att granska dem:

36. Det fanns flera ingångar till Twitter för rapporter som flaggats av regeringen. Det här brevet från agent Chan till Roth refererar till Teleporter, en plattform genom vilken Twitter kunde ta emot rapporter från FBI:

37. Rapporter kom också från olika myndigheter. Här rekommenderar en anställd att ”studsa” innehåll baserat på bevis från ”DHS etc”:

38. Statliga regeringar flaggade också innehåll.

39.Twitter tog till exempel emot rapporter via Partner Support Portal, ett uttag skapat av Center for Internet Security, en partnerorganisation till DHS.

40. ”VARFÖR VIDTAGES INGA ÅTGÄRDER?” Nedan diskuterar Twitter-chefer – som får en varning från Kaliforniens tjänstemän, via ”vår partnersupportportal” – om de ska agera på en Trump-tweet:

41. Här rapporterades en video av Election Integrity Project (EIP) i Stanford, uppenbarligen på grundval av information från Center for Internet Security (CIS):

42. Om det är förvirrande beror det på att CIS är en DHS-entreprenör, beskriver sig själv som ”partners” med Cyber ​​and Internet Security Agency (CISA) vid DHS:

43. EIP är en av en serie regeringsanslutna tankesmedjor som massgranskar innehåll, en lista som även inkluderar Atlantic Councils Digital Forensics Research Laboratory och University of Washingtons Center for Informed Policy.

44. Takeaway: vad de flesta människor tänker på som ”deep state” är egentligen ett trassligt samarbete mellan statliga myndigheter, privata entreprenörer och (ibland statligt finansierade) icke-statliga organisationer. Linjerna blir så suddiga att de blir meningslösa.

45. Twitter Files-forskare går nu in på en mängd nya områden. Se @bariweiss, @ShellenbergerMD, och det här utrymmet för mer, snart.

 

Zerohedge

https://www.zerohedge.com/political/twitter-files-twitter-fbi-subsidiary?utm_source=pocket_saves