Sänker de räntorna så är dollarn är färdig, över

Ekonomi Politik utrikes

Den ekonomiska analytikern och finansskribenten David Morgan säger att man inte förväntar sig att Federal Reserve kommer att sänka räntorna någon gång snart.

Morgan tror att Fed inte kommer att devalvera dollarn. Morgan förklarar,

”Vi måste fortsätta med dollarn tills det nya systemet initieras. Det är poängen. Ja, det handlar om räntor, det är en del av mekaniken kring detta. Filosofin är att vi behöver en dollar i systemet som kung när vi går över till det nya systemet.

Nu finns det en debatt om det är sant eller falskt. Kommer detta att bli en global valuta? Kommer det att vara en centralbanks digital valuta (CBDC) som är global? Eller kommer det att bli nationalstater med sina egna valutor? Det är ännu inte bestämt.

Jag tror att makten bakom Fed vill att dollarn ska överleva, och de kommer att få den att överleva. Det betyder att de kommer att pressa räntan så högt som är nödvändigt tills de kan övergå till detta nya system.”

Så, vad sägs om denna så kallade Fed ”pivot” för att sänka räntorna för att rädda dagen? Glöm det. Morgan förklarar, ”Ta motsatsen. De flesta i min kamratgrupp pratar om ”pivoten”. Det betyder att Fed slutar höja räntorna eller så kommer de till en nivå, de pausar och börjar sänka dem.

Alla som är något på finansmarknaderna vet om så är fallet, de har i princip förstört den amerikanska dollarn. Det är gjort. Det är över.

Vad det betyder är att folk kommer att vilja bli av med dem så fort de kan. Alla dollar utomlands kommer att komma tillbaka till USA. 60% av all fysisk valuta (US-dollar) som trycks hålls utanför USA:s gränser. Anledningen till det är tvåfaldig. Nummer ett, det är världens reservvaluta.

Det andra skälet är att man litar på US-dollarn i länder som ständigt har valutakriser. Argentina har en valutakris varje årtionde, och du har Turkiet, och du har flera andra länder inklusive Zimbabwe. Vad använder de? De använder metall och amerikansk tryckt valuta. Det är deras svarta marknad eller fria marknad.

Så, valutan för den amerikanska dollarn är pålitlig. . . . Om du använder den externa inverterade pyramiden som en modell för hur kraschen inträffar, kommer de att springa till US-dollarn innan det går mot guld.

Så jag är inte förvånad över att se dollarn värderas så högt, men den har backat en del nyligen. . . . Dollarn är betrodd vid denna tidpunkt, och för att behålla det förtroendet kommer vi att sockra affären och fortsätta pressa upp räntorna högre och högre.

De säger lita på oss, lita på oss, lita på oss. De gör det för att köpa tid eftersom alla vet att systemet misslyckas, och de måste göra något annorlunda.”

Morgan ger också förutsägelser för vad som väntar 2023. Han berättar om varför du behöver guld och silver och varför du behöver det nu. Morgan har också förutsägelser för krig, fastigheter, mat, arbetslöshet och inflation tillsammans med deflation.

De oförberedda kommer att kämpa mycket mer än de förberedda nästa år. Du måste göra dig redo nu enligt Morgan.

Video på Greg Hunters Rumble-kanal:

Rumle