DN pressar Clas Ohlson att ta avstånd från Staffanstorpsfilmen

Samhälle

Staffanstorps kommun har gjort en reklamfilm som blivit välkänd för i stort sett varenda samhällsintresserad innevånare. I reklamfilmen förekommer flyttlådor som har Clas Ohlsons logotyp. Nu pressar DN Clas Ohlson att förmå Staffanstorp att ta bort logotyperna på flyttlådorna.

Kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp Christian Sonesson skriver på sin Facebooksida:

Clas Ohlsons försöker nu få oss att klippa eller ”blurra” vår film så att flyttlådor som köpts hos dem inte syns i filmen.

Ängsligheten är stor i Sverige. Filmen har setts av 250 000 människor. Clas Ohlson har dessutom redan fått betalt för sina papplådor när de såldes. Clas Ohlson borde var glada över att just deras flyttlådor syns men det är de alltså inte. Vad är det som gör Clas Ohlson så pk så att de försöker få oss att klippa eller ”blurra” filmen? Jag vet var jag inte ska julhandla i år. Bye bye Classe!

Resumé har redogjort för händelsen där det framkommer att Niklas Carlsson, kommunikationschef på Clas Ohlson meddelat Staffanstorp att de har använt deras varumärke utan tillstånd enligt DN.

Jonas WE Andersson skriver på sin Facebooksida.

Jag uppmanar alla mina följare att mejla Clas Ohlson på [email protected] och förklara kort (och utan onödiga tillmälen), att ni tänker sluta handla på Clas Ohlson om de fortsätter att attackera Staffanstorps kommun.

Tillsammans gör vi skillnad. Och kom ihåg att i nuläget är det journalisterna på DN som har gett sig på Clas Ohlson – och endast upprörda kunder kan få dem att backa från DN:s krav om att ta avstånd från Staffanstorp.

Många följare reagerar. ”En följare som arbetar på Claes Ohlson i Insjön och kände alla chefer i företaget. Klas Balkow som var VD till 2017 var suveränt. Nu är det nån kvinna som är VD på Clas Ohlson och allt spårar ur.”

Användare har lagt in skärmdumpar där de visar vad de skrivit till Claes Ohlson: