SwebbTV: Den estniska regeringen har nu bestämt att en utredning kommer att ske. Med eller utan Sveriges medverkan.

Samhälle

Mikael Willgert får tala med Jüri Lina som är född i Estland och som följer händelseutvecklingen i Estland när det gäller Estoniakatastrofen.

Man avvisar helt den officiella förklaringen att M/S Estonia gick under på grund av en olyckshändelse.
Den f.d riksåklagaren Marcus Kurm säger att alla tidigare teorier måste omvärderas.

M/S Estonia blev avsiktligt sänkt och en ubåt var inblandad i händelsen, säger han enligt Jüri.

Andra vill nyansera bilden och menar att någon kollision med ubåt ej vara möjlig, eftersom ubåten då också skulle blivit skadad, och några indikationer om något sådant inte kommit fram. Däremot kan det röra sig om en mindre torped.

Det har framkommit att det finns två hål i skrovet, och Estniska experter har sett detta i hittills opublicerat material från TV-serien om Estonia.

Det florerar olika teorier men mycket tyder på att Estonia blev utsatt för en attack och att en ubåt från Ryssland är inblandad.

Se hela avsnittet här:

https://youtu.be/n5vSi7jeElg

Det andra hålet i skrovet är ett mindre hål, men som påminner om det första och stora hålet, som var ca fyra meter långt och 1,2 meter brett.

Den estniska regeringen har nu bestämt att en utredning kommer att ske. Med eller utan Sveriges medverkan.

Relationen mellan Ryssland och Estland är redan väldigt dåliga säger Jüri, på grund av en gränskonflikt med Ryssland ..
Sannolikt kommer de nya uppgifterna om M/S Estonia att påverka ytterligare negativt.

Det faktum att Sverige har gjort allt för att lägga locket på har medfört att man nu uppfattar det som att man inte kan lita på Sverige, och det spekuleras om vilka intressen Sverige har i detta.

Det har också dykt upp vittnen från olyckan som berättar att deras vittnesmål inte beaktats, bland annat vittnesmål om att rampen var intakt.

Ytterligare vittnesmål:
Det var vid 1-tiden i hans hytt på 1: a däcket när han märkte att skeppet började kränga i sidled. Han hörde ett högt kolliderande ljud från bildäcket. Ett ögonblick senare upprepades det och omedelbart därefter utvecklade fartyget slagsida.

Ur ett annat vittnesmål: Omedelbart efter klockan 1 hörde han en kraftig metalliskt slag eller som om det inträffade kollision. En eller två minuter senare upprepades det.

Hemsida: https://www.swebbtv.se
Facebooksidan hittar du här.

Mikael Willgerts Facebooksida hittar du här.

 

1 thought on “SwebbTV: Den estniska regeringen har nu bestämt att en utredning kommer att ske. Med eller utan Sveriges medverkan.

Comments are closed.