Helsvenskar i framtiden kommer bli en minoritet. Blir Sverige ett nordiskt Mexico?

Migration Politik inrikes Samhälle

Måns Johansson, TAN-vänster:

Den tidigare kontroversiella åsikten att helsvenskar i framtiden kommer bli en minoritet är alltså inte längre en hypotetisk risk, utan en oundviklighet i och med dagens utveckling även om Sverige skulle stänga sina gränser för invandring till 100%.

Så låt oss tala konsekvenser

För det första, låt oss belägga att detta inte bara kommer att innebära ett land fyllt med ”svenskar med lite exotisk bakgrund”. Integration av identitet, kultur och gemenskap sker i barndomen, inte i vuxen ålder. Därför är integration i skolan viktigast.

Tyvärr finns där idag bara 1,5 helsvenska barn per barn med utländsk bakgrund. Det betyder att integrationen inte längre fungerar på makronivå. Scenariot att vi bara kommer att få en massa svenskar med diversifierade bakgrunder är alltså uteslutet.

Kulturen kommer att förändras

Svenskar må vara orubbliga i sin individualism och sekulärism, men det stora genomsnittet kommer att dras åt mitten när en stor, stor andel av befolkningen kommer att bestå av människor från spektrats andra hörna.

Ekonomin kommer att förändras i grunden

Sverige fram tills nu är ett högproduktivt land med volymösa transfereringssystem. Vi kommer gå mot en lågproduktiv ekonomi vilket kommer ha negativa konsekvenser för den generella levnadsstandarden.

Transfereringssystemen kommer a) inte längre kunna finansieras och b) förlora sin legitimitet då ingen vill betala för snyltare från andra etnokulturella grupper. Svenskar betalar sålänge svenskar anser systemet är ”deras”. Detta kommer inte hålla särskilt länge.

Våldet kommer att nå otroliga höjder.

Ett nordiskt Mexiko? Redan idag upplever vi en form av brottslighet aldrig förr upplevd i någon levande svensks minne. Bomber, granater, automatvapenbruk, etc. Vi vet att detta kommer bli värre, vi vet att vi ännu inte har slutet i sikte.

Representation och makt

Den kommande majoritet icke-svenskar och mellansvenskar kommer givetvis kräva inflytande i maktens rum, vilket är helt naturligt. Detta innebär att dessa gruppers sätt att leva kommer att söka både legitimitet och resurser från statskassan.

Vi kan förvänta oss krav på religiösa domstolar i mål som rör privatlivet och att traditioner önskas legitimiseras. Den stora frågan är; kommer denna representation ske inom etablerade partier eller genom nya, typ Nyans? Detta är en fråga av enorm vikt!

Radikalisering av helsvenskar.

Eftersom a) ingen svensk tjänar på detta, b) ingen svensk ville att detta skulle ske och c) detta är ett direkt hot mot svenskars möjlighet att leva sitt svenska sätt att leva. Detta kommer att innebära en radikaliseringsprocess för många svenskar.

Detta innebär troligen stora former av kultur och etnochauvinism. Narrativ om ett förlorat land, om ”dolkstötslegenden” när politiker högg folket i ryggen, gruppbaserat ressentiment, allt detta kommer växa på bredd och i djup. Saker som vi trodde vi lämnat bakom oss i historien.

Stor sannolikhet för svenska Breiviks att utföra terrordåd.

”Vit terror” kommer bli ett begrepp. I Kvartal har man redan haft en artikel om något jag omnämnt sedan ett tag tillbaka, accelerationismen;

Kvartal – Så försöker högerextremister tvinga fram ett inbördeskrig

Detta kommer troligen att ske i ganska stor skala. Från både helsvenskt håll och från islamistiskt håll kommer enskilda grupper med eller utan större koordinering ägna sig åt accelerationism. Misshandel, förnedringsbrott, bomber, Mordbränder och mord kommer vara verktyg som används.

Det finns tyvärr även en stor risk att de kommer att lyckas, även om vi inte vet till vilken grad. Det räcker med att en liten, liten, liten minoritet av en befolkning beväpnar sig och börjar föra krig mot en annan grupp för att ett civilt krig faktiskt ska uppstå.

När jugoslavienkrigen brann var det inte främst folk mot folk, utan milis mot milis, som så oftast är fallet. Det krävs inte att svenskar går gemene man ur huse för att starta en etnisk konflikt, det räcker med 2-300 personer som börjar skjuta och så vips så är vi där.

Och för den som ställer sig frågande; tror du Sverige idag har en kring 2-300 unga helsvenska män som tycker att det nog vore värt att skjuta lite för att lösa vad man, med viss rätt, anser vara ett existentiellt hot? Om du inte ser detta är du både blind, döv och dum.

Vilken tidsram talar vi om här?

Mellan 5-25 år, beroende på vilket fenomen vi talar om. Bortom denna punkt blir det allt svårare att syna framtiden, det finns alldeles för många variabler för att med säkerhet kunna säga hur utvecklingen går.

Nu till det positiva.

Detta är vad som oundvikligen kommer att ske, inga frågetecken återstår, om den demografiska situationen inte förbättras. Jag är dock övertygad att så kommer att ske.

Jag tror att om 10 år så har vi en återvandringspolitik värd namnet och att nationella mål för hur stor andel av befolkningen med utländsk bakgrund som är önskvärd har instiftats. Även lagar kring den svenska kulturens särställning kommer ha stiftats; borta med vinden är kulturnihilismen.

Och med tanke på vilka krafter som kommer driva utvecklingen då (SD och AfS och potentiellt reformerade M och KD) så kommer detta mål troligen ligga kring 5% +/-5%. Vänsterpartierna kommer tillsammans ligga på en 20%, högst 30% tillsammans med liberala partier.

Detta är min analys av konsekvenserna och hur den politiska reaktionen kommer att bli. Jag har tidigare varit öppen med att jag förutspår en ganska stark högersväng i svensk politik, och mot TAN-hållet. Alltså ifrån de tre partier jag själv varit medlem i; S, V och tyska Die Linke.

Det skulle inte förvåna mig om det även kommer att lyftas röster för att förbjuda vissa partier och ideologier i syfte att vilja bestraffa och förhindra framtida återupprepning. Givetvis är det vänsterpartierna som kommer att drabbas av detta. Det är dock inte säkert hur detta slutar!

Förhoppningsvis hör inte välfärdspolitik därin, men det tror jag inte heller. När situationen stabiliserats kommer Sverige troligen att återgå till nån form av offentliga transfereringssystem, dock osäkert i hur hög grad.

Nu till ett tillägg jag inte ska behöva göra, men som samtiden tvingar mig till.

Det finns de som kommer att läsa denna analys och tänka ”Oh vilken rasist han är, hur kan han tänka såna fula tankar?”

Du som tänker det, det är du som är problemet.

Det är ditt saboterande av det offentliga samtalet som har hindrat oss från att diskutera och se vilka lösningar vi behöver. Du är medskyldig till denna utveckling och det är så historieböckerna kommer beskriva dig, vare sig du är känd vid namn eller är ett anonymt internettroll.

Den stora frågan är kanske om vi verkligen kommer att få se accelerationismen. Jag tror det helt klart. Den kommer utan tvekan att komma från svenskar. Men jag tror även att den kommer att komma från islamisters sida.

Det finns tillräckligt många 18-20-åringar utan vettiga framtidsutsikter som önskar göra nånting ”NU” för att att uppnå någon mening med livet. Det är dessa som kommer att stå för upptrappningen från islamisternas sida.

°°°

Måns Johansson är samhällsdebattör och TAN-vänster. Du hittar hans Twitterkonto här.

Texten är både en materiell och social landskapsanalys från ett vänsterperspektiv.

Termen TAN kan du läsa om det här.

Wikipedia om accelerationism hittar du här.

Du kan läsa om partiet Nyans här. Längst ner i den artikeln länkar jag till fler artiklar om Nyans för vidare läsning.