Moderaterna måste byta partiledare och Reinfeldt måste vädras ut. Kristerssons ursäkt rimmar falskt.

Politik inrikes

I tisdags skrev Moderaternas partiledare Ulf Kristersson på sin Facebooksida ”Och i den mån mitt parti har bidragit till att smäda och frysa ut de röster som ville och vågade lyfta problemen, så förtjänar de min och mitt partis förbehållslösa ursäkt.”

Några funderingar kring att Ulf Kristersson nu ber mig om ursäkt, skriver Jonas WE Andersson idag.

Det är naturligtvis bra att be om ursäkt när man har gjort fel (“I den mån” fel har begåtts, som Kristersson skriver), men detta, vill jag påstå, är endast taktik.

Vi ska komma ihåg att Moderaterna i Stockholm har ett mycket nära samarbete med riksdagens mest extrema, verklighetsfientliga och massmigrationsvurmande parti, MP. Och vi ska absolut inte glömma att Moderaterna och Ulf Kristersson bara för några veckor sedan bjöd in sin tidigare partiledare Fredrik Reinfeldt att tala inför partiet.

Reinfeldt, i vars inre krets Ulf Kristersson hela tiden fanns när den mest vettlösa och destruktiva migrationspolitik i landets historia verkställdes. Reinfeldt, som öppet deklarerade att det var SD-politikers eget fel om de blev misshandlade på stan. Reinfeldt, som föraktar det svenska folket så till den grad att han njöt av att proklamera att “endast barbariet är ursvenskt”. Reinfeldt, som ständigt skämmer ut sig själv och det parti han tillhör – och som nu senast gjorde oförskämda utfall gentemot vårt grannland Danmark och varnade för “nya krig” när danskarna skyddar sitt land mot importerad svensk brottslighet genom gränskontroller. En brottslighet Reinfeldt och Moderaterna själva ansvarar för att ha importerat.

Denna man, Fredrik Reinfeldt, ligger alltså fortfarande Moderaterna nära om hjärtat – vilket applåderna efter hans globalistiska och antinationalistiska tal inför partiet också avslöjade. Reinfeldt har aldrig värnat det svenska folket och det gör heller inte den nuvarande partiledningen. Älskad av svenska vänsterjournalister för sin antisvenska linje och fortfarande djupt respekterad i partiet – Reinfeldt är fortfarande det som bäst beskriver Moderaternas själ. Innan partiet har städat bort de Reinfeldt-lojala finns noll trovärdighet, hur många desperata ursäkter som än serveras.

Det är givetvis inte roligt att bli omåkt av SD och vara på väg ner mot ett 15%-parti (och landets tredje största), det förstår vem som helst. Men “tuff retorik” löser inte Moderaternas problem.

Innan Kristersson tydligt markerar att han, tillsammans med SD och KD, är beredd att ta över regeringsmakten, är det bara tomma ord. I kulisserna lurar Löfvens vänner Sabuni och Lööf och tisslar om hur de ska lura svenska folket ännu en gång med “Alliansen” och gentemot detta smygande bedrägeri har Kristersson heller inte agerat trovärdigt.

Men tillbaka till detta om att be om ursäkt.

Jag vill reflektera lite kring vad det smädande och den utfrysning Kristersson skriver om faktiskt betyder (ja, förutom att hans tidigare partiledare mer eller mindre gav sitt godkännande till att misshandla politiska motståndare på gator och torg). Den brunsmetning och bespottning, det demoniserande och skymfande – och ärekränkande angrepp som sattes i system i Sverige genom journalister, chefredaktörer, etablerade politiker (där Moderaterna ingår), myndighetschefer, rektorer, skolchefer, artister, skådespelare och många andra – och som fortfarande pågår – fick och får alltjämt konsekvenser för de människor som hade rätt och som vågade beskriva sanningen.

Verkliga konsekvenser. Konsekvenser som kostar.

• Familjer splittras. Barn tar avstånd från sina föräldrar eller tvärtom. Skilsmässor. Syskon som aldrig mer ses.

• Avsked och strypt försörjning. Arbetsgivare kontaktas, utfrysning på jobbet. Uppdrag avslutas och det blir omöjligt att få nya jobb.

• Uteslutning ur fackförbund och intresseorganisationer.

• Hån, hat och hot på nätet och i verkliga livet. Sönderskurna bildäck och krossade rutor.

• Politiskt färgade vårdnadstvister och allmän rättsosäkerhet (i ett allt mer politiserat polis- och rättsväsende).

• Censur, avstängning och kringskuren möjlighet att få åsikter och analyser publicerade. Ständig risk att bli uthängd och misstänkliggjord i medierna.

Vi är många som drabbats av en eller flera av dessa vedergällningar, för att vi sade som det var, för att vi stod rakryggade. Och för de flesta av oss har det varit ett pris vi har varit beredda att betala. Det har gjort oss till riktiga människor och inte små lortar, för att prata med Astrid Lindgren.

Ulf Kristersson, det är du som har skapat det här samhället, tillsammans med ditt parti och nu Socialdemokraterna. Så om du ska be om ursäkt – på riktigt – så får du nog försöka igen. Och menar du allvar så får du gärna swisha en slant för den ekonomiska skada ditt parti och ert smädande har åsamkat mig och min verksamhet. Mitt förtroende kommer du dock aldrig att få.

Men när ditt parti hittar en annan partiledare så hoppas jag innerligt på en antisocialistisk regering som kan placera Löfven, Lööf, Sabuni, Lövin och Sjöstedt på tryggt avstånd från regeringsmakten.

Då kanske Moderaterna kan förtjäna sin återanvända logotyp.