Ockelbo kommun får ett konservativt block med M, SD och KD.

Politik inrikes

Igår presenterade M, SD och KD en gemensam budget i Ockelbo kommun. Det är första gången i en kommun som M, SD och KD bildar gemensamt block i opposition. De vill redan nu gå fram som en gemensam opposition och hoppas kunna ta makten i kommunen nästa val.

Louise Erixon, kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg kommenterade händelsen:

”GÄVLEBORGS OCKELBO VISAR VÄGEN – FÖRBEREDER FÖR FRAMTIDA MAKTSKIFTE SOM SAMLAD OPPOSITION

Fullskaliga samarbeten mellan SD, M och KD är nu inte längre isolerade till södra Sverige eller till den styrande sidan. Det vi nu kan se är hur de konservativa söker sig till varandra även uppåt i landet och även i oppositionsställning. Detta bådar gott för vad som kan hända ute i övriga kommuner under de år som kvarstår innan valet 2022.”

Företagsklimat, trygghet, skolan och social service är det konservativa blockets huvudfrågor. De vill också verka för fler övervakningskameror och tiggeriförbud.

Ockelbo styrs nu av Socialdemokraterna ihop med Centern. Ockelbo var en röd kommun där S och V hade majoritet fram till valet 2018, då S och C tillsammans kunde ta makten med 17 mandat mot det nya konservativa blockets 11 mandat.