Lamotte i Trollhättan. Attackeras och får kameran stulen.

Samhälle

LIVEREPORTAGE OM KRAVALLERNA I TROLLHÄTTAN

De korta videoklippen från dagens livesändning visar tydligt den tryckta hotfulla stämningen i Trollhättan.

Livesändningen inleds som Lamotte brukar inleda sina livesändningar. Han berättar varför han besöker Trollhättan. Under två dagar har polisen blivit attackerad med stenar och bangers där. Han har åkt till Trollhättan för att få reda på vad människorna i Trollhättan tycker om den här situationen och vad allt detta beror på.

Lamotte berättar att han har bjudit in Robert Aschberg att vara med honom där idag. Aschberg har i flera månaders tid försökt bjuda in Lamotte att medverka i ett program som heter Trolljägarna. Det är ett program som inte Lamotte vill medverka i när det inte är livesändning.

Lamotte står på Kronogården i Trollhättan. När han kom dit blev han attackerad av ett femtiotal personer. De kastade bangers och han fick ta emot ett par smällar. Även polisen fick ta emot ett par smällar. Det var hotfull stämning. Ingen ville prata med Lamotte av de som var där. I en kort livesändning hör man maskerade män med brytning som säger till Lamotte att inte filma dem och kallar honom h*runge, h*ra och f*tta. Filmen klipps abrupt av. Lamotte skriver på Facebook att videon filmats med Hans extrakamera och att hans utrustning har stulits.

Polisen har nu spärrat av hela Kronogårdstorget och det såg en massa folk utanför avspärrningarna. De säger att de vill att Lamotte ska lämna stället. De säger att det är deras område. Lamotte svarar att de kan dra åt h*lvete och att han lämnar det här stället när han vill. – Det är lika mycket mitt område som deras imorse, säger Lamotte i en kort livesändning på Facebook.