Största konservativa valvinsten sedan Thatcher enligt vallokalsundersökning.

Politik utrikes

Enligt den vallokalsundersökning som publicerats nu leder Torys stort. Om siffrorna står sig vinner de konservativa med 367 mandat mot Labours 195. Det blir i så fall den största valvinsten för Torys sedan Thatcher vann 1987.

Siffrorna uppdateras. Just nu fördelar sig enligt den preliminära analysen:

Värdet på pundet steg efter en att en vallokalsundersökning genomförts och de förutspådde att premiärminister Boris Johnson skulle sopa hem segern i valet i Storbritannien.

Sterling steg med 2,1% till 1,34 $ kl 17:05. ET. Den steg också 1,7% mot euron.

Valutan har ökat stadigt de senaste veckorna. Handlarna har satsat på en vinst för Johnson. En solid majoritet i parlamentet skulle göra det möjligt för den konservativa ledaren att ta landet ur Europeiska unionen senast den 31 januari och ta bort en del av osäkerheten på marknaden som har hängt över företag och ekonomi i mer än tre år på grund av den utdragna Brexitprocessen.

Vallokalsundersökningen har enligt de uppgifter jag kan få fram gjorts på 20 000 personer på 144 valstationer av 650.