Juntunen om årets bästa SD-avhopp.

Politik inrikes

Sydsvenskan skriver med illa dold triumf om en avhoppad SD-politiker som hoppat av SD för att hon börjat umgås med ensamkommande. Jag tror att Sydsvenskan har missat de senaste femton till tjugo årens politik och debatt.

De verkar helt ha missat att den stereotyp de så triumferande tycker sig se i denna kvinna är en stereotyp av en SD-politiker som de själva vårdar ömt men som knappt existerar utanför den egna föreställningsvärlden. Det finns iallafall väldigt få SD-politiker numera av den sorten.

Tapani Juntonen kommenterar händelsen och Sydsvenskans artikel:

Årets bästa avhopp!

Den här artikeln säger mycket om mycket. Den beskriver ett av de bästa avhoppen SD haft. Här är en kvinna som efter personliga erfarenheter av, enligt henne själv, trevliga invandrare kommit fram till att hon måste hoppa av SD. Det säger ju exakt orsaken till varför hon en gång gick med i SD. Det var inte på grund av nån djupare samhällsanalys. Utan en massa fördomar om invandrare.

Bra att vi blev av med henne.

Om jag hade varit helt Bimbo, så hade jag på grund av mina personliga och trevliga erfarenheter istället aldrig ens blivit medlem i SD. För jag har ju massor av positiva erfarenheter. Till exempel när jag ringer morsan. Eller nåt gammalt Ex. Eller träffar nån granne, pratar med nån arbetskollega etc. Som samtliga alltså då är invandrare.

Och det betyder absolut Nada. Ingenting. Nothing. Ei mitään.

För jag har givetvis aldrig ens gjort en samhällsanalys baserad på mitt privatliv. Analysen är helt frikopplad av allt privat.

Den här artikeln säger också nånting om nivån på journalistiken. Det sitter alltså journalister på redaktioner och verkar liksom tro att allt handlar om puckon som har fördomar om invandrare. Sen tänker dom ungefär så här men vadå Ali i köket han är ju trevlig sen åker dom hem till sin vanliga bubbla där Ali inte bor.

Och när dom sen träffar den här avhoppade Sverigedemokraten så bekräftas deras egen världsbild om Ali, och så tänker dom Ja hon har aldrig träffat Ali. Och i det här fallet är det en människa som enbart just har en fördomsfull uppfattning och har enbart haft den som grund för sin analys.

Även jag skulle säkert kunna träffa Ali i köket, jag träffar nog den motsvarande Ali varje dag. Men det ändrar ju inte arbetsmarknadens struktur eller avsaknad av behov av mer okvalificerad arbetskraft. Inte skapas fler bostäder, och inte blir ekonomi bättre i Filipstad för det. Och det är ju dom sakerna som ligger till grund för samhällsanalysen.

Som sagt hon har gjort årets bästa avhopp. Bye Bye.

Artikeln som kommenteras publicerades i Sydsvenskan Avhoppad sverigedemokrat hjälper flyktingar i Sjöbo: ”Jag ber om ursäkt varenda dag” 2019-12-22.