Inställt tills vidare – Yttrandefrihetsombudsmannen gästas av Katie Hopkins lördag 28 mars

Yttrandefrihet

Den brittiska debattören Katie Hopkins talar själv på Yttrandefrihetsombudsmannens evenemang lördag den 28 mars.

Katie Hopkins kommer till Stockholm.

Värd: Yttrandefrihetsombudsmannen lör 28 mars kl. 15:00 – 21:00

Plats: Vasastaden, Stockholms Län, Sweden. YO återkommer om plats. (Jag uppdaterar här när jag får info.)

Katie Hopkins talar kl 15 och deltar sedan kl 19 i ett samtal med Alexander Bard.

Ungefär mellan klockan 16 och 18 finns tid avsatt för pressen.

Inga förköp. 300 kr för varje event.

Bard fick utskällning i DN för att han samtalat på scen med Gustav Kasselstrand.Katie Hopkins har en miljon följare på Twitter, där hon är tillfälligt avstängd, så vad kommer DNs Wolodarski säga om Bards samtal med Hopkins?

Vem är Katie Hopkins?

Katie Hopkins är en engelsk mediepersonlighet, skribent och före detta affärskvinna.Hon började skriva för The Sun 2013 och skrev för Daily Mail mellan 2015 och 2017. Hon var värd för en egen TV-show Om Katie Hopkins styrde världen år 2015 och året därpå blev hon presentatör för talk radio station LBC.Under hela sin karriär har Hopkins varit närvarande på sociala medier och uttalat åsikter, särskilt när det gäller brittisk politik, social klass, fetma, migranter och ras.

Hon har ansetts kontroversiell av regimtrogen media.Hon har anklagats för rasism av journalister, advokatgrupper och politiker på grund av hennes kommentarer om migranter.

2016 tvingades Mail Online betala 150 000 pund till en muslimsk familj som Hopkins anklagat för att ha extremistiska kopplingar. Hon har också ett rykte om sig för att ha tvister med offentliga personer på Twitter.2017 stämdes hon för förtal i fallet Monroe mot Hopkins och befanns skyldig att betala 24.000 pund i skadestånd och 107.000 pund i rättegångskostnader till Jack Monroe efter att ha gjort nedsättande kommentarer om honom på Twitter.

Hennes anställning på LBC avslutades i maj 2017 på grund av hennes kommentarer på Twitter om bomben på Manchester Arena. Hon beskrivs ofta av regimtrogen media som en politisk kommentator till höger.

Du kan läsa mer om Katie Hopkins här på Katie Hopkins Fanclub på Facebook.