En oåterkallelig maktförskjutning. EU försöker smyga igenom beskattningsrätt.

Ekonomi EU Politik utrikes

Europaparlanentet sammanträder om EU-budgeten. Det har vi hört talas om. Vad det pratats väldigt lite om är en fråga som faktiskt är större och allvarligare än pengar, även om 14 miljarder kronor inte är någon struntsumma.

Enligt hävd äger Svenska folket rätt att sig självt beskatta. Regeringen Löfvén verkar beredd att ge avkall på denna urålderliga princip och ge EU beskattningsrätt. Får vi en EU-skatt kan federalisterna enkelt fatta beslut om att höja den nästa gång när de vill utöka budgeten. De kan införa nya skatter.

EU vill ta sig nya rättigheter, och försöker smyga med en rätt att beskatta plast. Det kan låta nog så oskyldigt men får EU väl rätten att beskatta fastslagen som princip, så finns det absolut ingenting som stoppar att de sedan utvidgar den rätten.

Oåterkallelig maktförskjutning.

Nu pratas det plastskatt, men det pratas också om transaktionsskatt och flygskatt. Federalisterna kan hitta på vilken typ av skatt de vill, som är populära för dagen.

Detta berättar europaparlamentarikern Charlie Weimers SD idag i ett videoklipp som han lagt ut på Facebook.

EU har i nuläget inte rätt att beskatta enskilda individer eller företag. Nu vill EU gå över den gränsen. När de väl infört beskattningsrätt kan de höja skatten som de behagar och är principen väl fastslagen att EU har beskattningsrätt sá kommer de att utöka den.

EU har hittills alltid utökat sina befogenheter när de väl fått rätt att ta beslut över medlemsländernas medborgares huvuden i en fråga.

Weimers skriver:

Stoppa EU-skatt, Stefan Löfven!

Just nu pågår toppmötet om EU:s kommande långtidsbudget här i Bryssel.

När Stefan Löfven träffar sina europeiska kollegor måste han göra klart att:

○ Sverige inte accepterar någon höjning av EU-avgiften.

○ Sverige inte accepterar en EU-skatt.

● EU ska rätta mun efter matsäck efter Brexit.