Ylva Johansson får troligen backa om tvingande flyktingkvoter. En vinst för nationer och medborgare.

EU Migration

Sverige måste ge upp sitt långvariga krav gällande att alla EU-länder måste ta ett gemensamt ansvar kring flyktingmottagandet, säger flera bedömare till Sveriges Radios Ekot.

Eftersom flera länder vägrar kommer unionen inte kunna landa i en gemensam migrationspolitik om kravet inte släpps. Detta meddelade Omni igår.

De goda krafterna får mer utrymme.

Användaren BasedPoland meddelade den 8 januari att han gått med i teamet hos en av de bästa nyhetsbyråerna i Brasilien och kommer att skriva kolumner för Connection Pol.

Han kommer att skildra de förändringar som för närvarande sker i väst med en ny generation ledare, från Trump och Bolsonaro till Salvini och Orbán i Europa.

Det är mycket värdefullt att detta skildras av så många som möjligt och jag kommer att återkomma till hans skildringar längre fram.

BasedPoland har lagt upp en video från Europas största asylcenter Moria i Grekland. Den filmades för 3 dagar sedan.

Den visar migranter som gör uppror, eldar bildäck och annat brännbart och blockerar gator. De gör det för att det är vinter och kallt.

De vill att Grekland ska förflytta dem från ön Lesbos till fastlandet så att de kan fortsätta till Tyskland / Sverige. Sådana uttalanden har hörs åtminstone sedan ”flyktingkrisen” 2015, och visar tydligt att dessa migranter knappast är flyktingar undan fara för sitt eget liv, utan asylshoppare.

Ändå reagerar inte de som har makten på dessa migranters helt uppenbara agenda att söka högsta bidrag och levnadsstandard på skattebetalarnas bekostnad under den förrädiska förevändningen att de söker asyl.

Som en reaktion på BasedPolands inlägg skriver en annan användare:

Sprid ordet om den demografiska katastrof på Lesbos.

Av de första åtta spädbarn som föddes på ön år 2020 var bara två av dem grekiska medan 8 var bebisar till muslimska asylsökande / flyktingar. Över 20 000 asylsökande / flyktingar bosatte sig på en ö bebodd med 80 000 greker.

BasedPoland lägger också upp en kommentar om migranttaxifärjorna.

Ytterligare 74 migranter ”hittades och räddades” av NGO-fartyget OpenArms några kilometer utanför den libyska kusten. Alla var på väg till Europa och troligen Italien eftersom Salvini inte längre är inrikesminister.

Italiens nuvarande politik uppmuntrar snarast människosmuggling eftersom de tillåter migranttaxifärjorna att frakta iland dessa migranter.

Det går helt lagligt och praktiskt möjligt att stoppa migranttaxibåtar med migranter.

När Salvini styrde denna politiska fråga i Italien var det förbjudet och belagt med höga böter och straffbart för migranttaxibåtarnas kapten att åka in på Italienskt farvatten.

Det är vänstern som är hindret.

Tyvärr skapade vänstern i Italien en ohelig allians med femstjärnerörelsen för att blockera ett nyval som hade kunnat ge Salvini ökat mandat och kunnat fortsätta utveckla sin konstruktiva migrationspolitik. I september stod migranttaxibåtarna redan beredda på att den nya regeringen skulle öppna hamnarna i Italien igen, vilket jag skildrade i artikel 3 september.

Det var påväg att lyckas.

I artikel 18 juli beskrev jag hur Frontex hade börjat samarbeta med Salvini, som minskade antalet migranter med 80 – 90% när han styrde de här frågorna fram tills i höstas. Den 29 juli beskrev jag hur Salvini hade lyckats skärpa lagarna ytterligare.

Endast 3 431 personer hade korsat Medelhavet dittills i slutet av juli 2019. Det var en minskning med 81% jämfört med samma period 2018 och en nedgång med 96% jämfört med 2017 års nivåer.

Migranter fortsätter nu ta sig in i Europa under förevändningen att de söker asyl.

Situationen i Europa blir inte bättre, det blir värre för varje dag tills folken säger ifrån. Får länderna inte migrationskritiska regeringar har vi dessvärre inte mycket till välfärd eller trygghet kvar.

På kartan ovan kan ni se att det knappast är frågan om ett fartyg i sjönöd på det sätt som sjölagstiftningen avsåg när lagreglerna om att rädda folk i sjönöd stiftades. Här handlar det om en högst medveten och kalkylerad risk för sjönöd när de fartyg som migranterna sitter på oftast varken har bränsle eller vatten till passagerarna och migranterna troligen precis gått på den allt annat än sjödugliga båten strax innan migranttaxibåten råkar ”hitta” dem. Detta i sig är ett missbruk av internationella lagregler som världssamfundet borde reagera på.

Nu gör EU-ländernas regeringar och vänstermedia istället allt för att få det att framstå som att detta inte är att delta i människosmuggling. De går så långt att de får det att framstå som om dessa migranttaxifärjor (så kallade NGOs) bara räddar migranter, när sanningen är att de möjliggör att migranterna smugglas hela vägen till Europa istället för att tas till närmaste hamn. I artikel 16 augusti beskrev jag sjölagarna och hur människosmugglarna och dessa migrantaxibåtar ofta samarbetar. Det är nämligen enligt internationella lagar till närmaste hamn nödställda ska fraktas om de råkar i sjönöd, inte över hela Medelhavet till Italien eller Grekland.

Hur fungerar det utanför EU?

Även utanför Europa missbrukas reglerna och människosmugglingen är väl utbredd. Jag läste en historia om hur afrikanska migranter flyger till Colombia och andra länder i Latinamerika för att försöka ta sig till den amerikansk-mexikanska gränsen och korsa den olagligt. Efter att ha insett att det är väldigt svårt tar de sig till Brasilien istället.

Det är faktiskt mer fruktansvärt än så, menar en användare. I norra delen av Colombia finns det en koloni av muslimer från Libanon och Palestina. De tillsammans med korrupta byråkrater hjälpte människor från ISIS att få colombiansk medborgarskap och kunna låtsas vara colombianer för att sedan ta sig till USA. De har samma problem vid gränsen mellan Brasilien och Argentina och Paraguay där Hizbollah bor.

Vad fungerar?

I grunden tror jag att varje land har ett eget folk med egna värderingar, egna normer och egen kultur – och att alla dessa ska bevaras och utvecklas – i sina egna länder. Varje folk måste kämpa sig fram till sin egen form av samhälle som passar för dem. Varje politisk ledare måste tillslut följa sitt eget folks vilja. Det är så vi i väst lyckades skapa de samhällen vi byggt upp här. Folken ska inte i någon stor utsträckning, det vill säga i något större antal, beblanda sig stadigvarande med varandra.

Hur kan länder ge plats åt verkligt nödlidande under den mest akuta situationen utan att värdlandet dukar under?

Asyl ska vara tillfällig och alltid innebära att man ska återvända till sitt eget hemland så snart det är möjligt. På det sättet kan tillfälligt skydd ges till olika folkgrupper i samma land så snart en annan folkgrupp återvänt till hemlandet. Mottagarlandet kan då ta emot tillfälligt nödställda utan att den egna kulturen påverkas med mer än de tillfälliga influenser som påminner om de influenser länder fick av varandra mellan tillfälliga gäster och värdfolken genom handel förr.

Då skedde en mycket långsam och organisk förändring där värdfolket förändrades naturligt på ett helt annat sätt än vi idag kan se västvärlden förändras. Alla förändringar är inte av godo och alla förändringar är inte heller av ondo. De ska dock ske i sakta mak så att det är de bra förändringarna som blir kvar för att stanna.