Manipulation via media för att vi ska acceptera migranter från Turkiet?

Migration

De bilder som produceras vid Grekiska gränsen bör tas med en stor nypa salt. Här ser det ut som att barn lånas ut kortvarigt till olika människor för att få en bra bild. Barn hålls över eldens rök för att ögonen ska tåras.

Helena Edlund skriver:

Produktionen av nyhetsinslag pågår för fullt vid grekiska gränsen. Så här cyniskt används barnen för att ge media ”rätt” bild.

Detta Twitterinlägg delades idag av användaren @rebellforce23. Filmen har blivit delad många gånger. Det är något konstigt som händer med barnen.

Barnen bärs runt och hålls av olika personer. Ett av barnen hålls över elden, kanske för att få rök i ögonen så att ögonen tåras, vilket ger en bättre bild att visa upp för media.

Vad är det egentligen som händer på filmen? Är barnen sålda och ska agera framför kameran på vänstermedias reportage som givetvis syftar till att Europa ännu en gång ska tycka synd om barn och släppa in miljoner migranter, varav de flesta inte har flyktingskäl enligt flyktingkonvention?

Varför lånas barnen ut emellan olika personer? Var är barnens föräldrar? Är barnen kidnappade eller står föräldrarna där någonstans i bakgrunden?

Denna text följde med i inlägget till filmen.

So funktionieren #Medien
#ChildTrafficking #Kindesmissbrauch
Kinder mit dem Kopf ü den Rauch, damit die Augen Tränen & ab zur Türk. Griech. Grenze damit #emotionale Videos & Bilder v Medien erstellt werden.
#IStandWithGreece
Prüft mal ob die Kinder zu den Erwachsenen gehören. https://t.co/5fcFP7CBcJ

Fritt översatt:

Så här fungerar #media
#ChildTrafficking # missbruk av barn
Barn med huvudet över röken, så att ögonen slits och släpps ut till dörren. Grekiska. Begränsa # känslomässiga videor och bilder v media skapas.
#IStandWithGreece
Kontrollera om barnen är vuxna. https://t.co/5fcFP7CBcJ

Håller Grekland gränsen?

Jag har fått glädjande nyheter som jag hoppas stämmer om att Grekland inte kommer att ta emot några asylansökningar på en månad och att samtliga som försöker ta sig över gränsen stoppas. De som lyckats ta sig igenom gränsen är infångade och tillbakasända till Turkiet.

Måtte nu alla EU-länder bidra med manskap och materiel. Gränsen ska hållas.

De migranter som kommer har befunnit sig i ett säkert land utan krig i åratal. De kan inte anses vara flyktingar eftersom Turkiet inte är i ett fullskaligt krig.

Deras asylansökningar är därmed uppenbart ogrundade och kan avslås vid gränsen, när/om Grekland öppnar den.

Vad jag kan se på filmen som nyhetssidan NewsThatExpandsviews @Ruptly har lagt upp är det fråga om en aggressiv stor mängd unga män som vill ta sig in i EU. Helt utan uppenbara legala skäl, och de är våldsamma.

En användare kommer med en protest:

Titta ordentligt och överväg om det inte skulle kunna vara så att de försöker få barnet att återfå medvetande/andning för att sedan springa och uppsöka läkarvård för (exempelvis) påverkan av tårgas.

Jag blev också lurad först, håll huvudet kallt, propaganda finns i fler former.

En användare med tydlig medicinsk kunskap skriver:

Barnet har full muskeltonus i armar och nacke. Knappast medvetandesänkt.

Att de skulle vara som användaren som protesterar skriver förefaller alltså mindre troligt.