Salvini: Vilka har svikit Europa? Extremisterna är de som har styrt Europa de senaste tjugo åren. Merkel, Macron, Soros och Juncker.

Migration Politik utrikes

Italiens socialistiska regering har sett till att Matteo Salvini åtalas för ”allvarlig kidnappning” för att ha blockerat migranter som försökt ta sig illegalt in i Italien.

Lyssna på Salvini:

°°°

Tillsammans bygger vi framtiden. Det finns ingen ”extremhöger” här. Det är en politik byggd på sunt förnuft. Extremisterna är de som har styrt Europa de senaste tjugo åren som har lett till otrygghet och fattigdom.

Vilka har svikit Europa? Vilka har svikit en av de allra vackraste drömmarna som The Founding Fathers grundade?

Europas folk och nationer som De Gasperi, De Gaulle och Margareth Thatcher pratade om. Detta Europa har svikits av eliten och de som har tagit makten i finansens namn, multinationellas och okontrollerad immigration.

Merkel, Macron, Soros och Junckel.

°°°

Den tunisiska migranten som slaktade och halshögg i Nice, Frankrike ”räddades” av Italien! Röda korset såg till att han transporterades till Lampedusa Italien och gav honom handlingar med deras logotyp och hans namn på.

Det är dags att stoppa dessa migranttaxibåtar som underlättar människosmuggling på Medelhavet. Det är dags att upphöra med stöd till organisationer som samarbetar med människosmugglare.

Varje land har rätt att bestämma vilka människor som släpps in på deras territorium. Varje land har rätt att stifta lagar som reglerar vilka människor man släpper in i landet

Gäller inte länders suveräna rätt att stifta sådana lagar så har nationalstaterna upphört att existera. Utan nationalstater har demokratin upphört, eftersom nationalstater är en förutsättning för demokrati.

Att Salvini åtalas är allvarligt. En lag hade gått igenom den lagstiftande församlingen där det gjorts olagligt för migranttaxibåtar med höga böter att ta sig in på Italiens territorium utan tillstånd.

Försöker Italiens socialister fälla Salvini för något som vid den aktuella tidpunkten var lagligt så handlar det om en politisk dom och måste anses vara lagvidrigt enligt rättsstatens principer.

2019-08-16 SveaNyheter SVT:s aktivistiska rapportering om Salvinis lag om migrantbåtar

2019-09-03 SveaNyheter Migrantfärjor väntar redan på att vänsterkoalitionen öppnar hamnarna i Italien

2019-07-29 SveaNyheter Italiens regering vinner – Ny skärpning mot migranträddningsfartyg