Lamotte: Mats Skogkärs arbetsgivare har vikit ner sig för mobben. Detta är ett ynkligt beteende av hans chefer och bekräftar att vi har en åsiktskorridor utan dess like i Sverige.

Yttrandefrihet

Joakim Lamotte:

Journalist får sparken efter Twitterdrev

I 17 år har Mats Skogkär arbetat som journalist och ledarskribent på tidningen Sydsvenskan. Men när han i onsdags skrev ett inlägg på Twitter om vänstern och upploppen i USA kom drevet som ett brev på posten.

Kändisar och andra förståsigpåare ansåg att Mats Skogkär borde få sparken från sitt jobb på Sydsvenskan, och tidningen valde till slut att vika ner sig för mobben.

Nu har Mats Skogkär omplacerats till en tjänst på Sydsvenskan där han inte kommer att få ägna sig åt skrivande.

Detta är ett ynkligt beteende av hans chefer och bekräftar att vi har en åsiktskorridor utan dess like i Sverige. Samtidigt ser vi kändisar och debattörer varje vecka uttrycka extrema åsikter och ändå få jobba kvar.

Exempelvis skrev Expomedarbetaren Bilan Osman häromdagen: ”För var dag som går så pallar jag inte med vita människor ” och att hon hade ”börjat känna ett förakt för vitheten”.

Trots dessa extrema uttalanden så var aldrig hennes uppdrag som medarbetare hos Expo hotad. Tvärtom gick Daniel Poohl som är ansvarig utgivare för Expo snabbt ut och deklarerade sitt stöd och förtroende för Bilan Osman.

Detta är ett exempel på dubbla måttstockar bland den hycklande journalistkåren.

Jag vägrar vara en del av den svenska nervösa åsiktskorridoren och har därför beslutat att publicera Mats Skogkärs inlägg.

Yttrandefrihet är det viktigaste vi har i en demokrati, och när människor lättvindigt får sparken för att de uttrycker sig på sociala medier så går utvecklingen åt helt fel håll.

Dela gärna det här inlägget så att det blir omöjligt att stoppa. Tillsammans kan vi visa etablissemanget i Sverige att vi är tusentals som vägrar acceptera den här typen av inskränkningar i yttrandefriheten.

Jag backar journalisten Mats Skogkär. Gör du?

Du hittar Joakim Lamottes Facebookprofil här.