Anna: Jag håller inte med Elisabeth Höglund. Allt är fel och förkastlig med den svenska corona strategin.

Samhälle

Jag håller inte med Elisabeth Höglund. Allt är fel och förkastlig med den svenska corona strategin.

Att följa rekommendationerna kan bara de privligerade göra. Människor som har en pension på 8.000 kr i månaden måste gå ut och leta extrapriser för att överleva dagen.

Människor med låga inkomster måste trängas på bussar och tunnelbana för de har inte råd att stanna hemma, då kan de nämligen inte betala ens de viktigaste räkningarna.

Sjuka föräldrar, även med lungsjukdomar tvingas att låta sina barn gå till skolan för att inte anmälas av kommunen. Detta är bara några exempel.

Det finns ingen solidaritet bland de priviligerade för de gamla, de sjuka eller de fattiga. Om de dör gör dessa tummen upp.

Det är detta som Tegnell och regeringen och alla andra socialdarwinister står för.

Bara de unga, de friska och de med pengar, som har råd att skydda sig själva, har rätt att leva. Har du inte råd att följa rekommendationerna får du skylla dig själv. Det är denna hårda och hänsynslösa linje som kallas ”mjuk”.

Själv tycker jag att denna strategi är avskyvärd. Jag föraktar den. Och det är just det som allt fler utanför Sveriges gränser numera också gör, vilket även kommer att påverka ekonomin i Sverige. De självgoda biter sig själva i svansen. /Anna

Elisabeth Höglund 23 juli – Nu har jag förstått varför Anders Tegnell ständigt uppmanade oss att skydda de äldre och sköra. Han visste att de skulle dö på äldreboendena om de drabbades av covid-19.