Plan A har misslyckats med Ryssland som mål. Plan B som ersättning har Europa självt som det avsedda offret härnäst.

EU Politik utrikes

Storbritannien förlorade de flesta av sina kolonier under 1900-talet och ekonomiskt förlorade de ytterligare med Brexit medan USA lade ut större delen av sin tillverkningsbas.

Det fanns inget att förlora eftersom det produktiva spelet i USA och Storbritannien redan var över och förbi. ’Made in USA’ existerar inte längre, den guldfrikopplade Bretton Nothing ”petro-dollar”-standarden är i terminal kris, Brexit fungerar inte alls som Storbritannien hade tänkt.

Så om européerna inte reagerar tillräckligt snabbt och vänder kursen 180 grader, kommer Europa att fortsätta att vassaliseras att bli allt mer beroende av USA och därmed skada sig själv med ”ryska” sanktioner, inte Ryssland, vilket gör att USA och London så småningom kan komma in och plocka upp bitarna och behålla allt enligt deras plan B.

Så med bara sina finansiella och militära vapen kvar försöker båda nu göra Nato globalt. Och därmed skulle Storbritannien äntligen återta sitt universella inflytande och ”ta tillbaka kontrollen” och fräscha upp sin naturliga rätt att driva ett finansiellt-militärt ”imperium där solen aldrig går ner”.

Av Jorge Vilches:

Användbara europeiska idioter

”Washington och London har dragit in ’användbara europeiska idioter’ i ett ekonomiskt krig mot Ryssland” – sade den förre ryske presidenten Dmitrij Medvedev – och tillade att ”början av en systemkris i euroområdet börjar bli verklighet.”

Han tillade att anglosaxare på båda sidor av Atlanten lurade EU-medlemmarna ”som ett par skalspelstricksters” genom att dra in dem i ett obefogat ekonomiskt krig mot Moskva som faktiskt är ett anglosaxiskt projekt, inte deras.

Parafraserar James Carville, ”det är anglosaxarna, dumbom”.

Kabalen mellan USA och Storbritannien vill inte att Europa och Ryssland ska handla, göra affärer, relatera eller växa tillsammans på något sätt eller i någon form. Så de designade, byggde och tvingade på Europa det nuvarande John Bolton-Ukraina-kriget som hade plan A (som nu har misslyckats) med Ryssland som mål och plan B som ersättning med Europa självt som det avsedda offret som kommer härnäst.

Sådana ”användbara europeiska idioter” kan delas upp i tre ganska distinkta kategorier som börjar med EU:s ”välutbildade karriäridioter” som i grunden fokuserar på att kontinuerligt tjäna löner och förmåner långt över deras förmåga. De vet att (a) EU-systemet belönar dem generöst trots deras uppenbara medelmåttighet och begränsningar och (b) därför inte vågar ifrågasätta, tvivla, än mindre trotsa EU-systemet eller diktater.

De vet och känner alla varje dag av sina liv att EU-systemet har en mycket strikt hackordning och att vad tuppen säger att de ska göra eller säga eller tro är vad de ska göra utan att ifrågasätta mandatet, även om det strider mot Europas bästa, vilket nu är fallet.

Detta förenklar problemet ur Washington-London-perspektivet, eftersom genom att kontrollera en handfull EU-ledare följer resten bara efter dessa.

Dessutom är dessa EU-fångade intellektuellt enfaldiga efterblivna inte dumma nog att de ifrågasätter sin otvetydiga roll och stärker följaktligen ständigt sina egenintresserelationer. De jobbar hårt på det.

Sedan finns det en andra kategori av ”användbara europeiska idioter”, de synliga toppledarna i EU – många icke-valda – som antingen kan vara (a) helt enkelt korrupta vilket traditionellt tillåts i Europa eller (b) uppfatta sig själva som utvalda av Gud för att leda EU till ett härligt men odefinierat öde oavsett om de aktivt kapar representativ kapacitet och värderingar.

I brist på en bättre term är denna ”tillgivenhet” – som i stort sett kommer med den omgivande kulturen – i medicinska kretsar ibland också känd som ”bronzemi”, en sällsynt hematologisk sjukdom som får patienten att tro att hans öde är att hamna avbildad som bronsskulptur och avgudad – bokstavligen – precis som en slags grekisk gud.

Till exempel är det mycket välkänt att EU-kommissionens ordförande Ursula von den Leyen avskyr brittiskt ledarskap, än mer efter den ännu olösta Brexit på grund av obestridliga knep från diplomatiska dubbelspel. Men hon accepterar och följer fortfarande anglosaxiska mandat på grund av vad hon uppfattar vara hennes roll för att uppnå det ännu okända större europeiska ”goda”.

Slutligen, den tredje gruppen av ”användbara europeiska idioter” är vanliga vardagseuropéer som – för att inte överge sin zon av politisk och ekonomisk/finansiell komfort – medvetet tillåter sina ledare att förråda det som egentligen skulle vara för deras bästa.

Washington stödjer enandet av Storbritannien, Polen, Ukraina och de tre baltiska staterna som en separat allians från Nato/EU – i syfte att ”stärka försvarspotentialen”.  Det är den officiella positionen som USA:s Nato-ambassadör Julian Smith uttalar.

Så det verkliga imperialistiska målet är att dela upp det redan splittrande EU i minimala delar, alla ganska bräckliga och uppenbarligen mer hanterbara.

Plan A

”Våldta Ryssland” var plan A, genom att först provocera Ryssland 24x7x365 till en existentiell väpnad konflikt, sedan låt oss besegra Ryssland militärt (ha!) och förändra regimen, sedan balkanisera Ryska federationen och splittra den i hanterbara bitar och sedan plundra hela Ryssland återigen precis som vi gjorde på Jeltsins tid. Enkelt.

Problemet är plan A misslyckades kapitalt på alla fronter, oavsett hur mycket och hur väl hundratals anglosaxiska experter – de riktiga dockspelarna som spelade på EU:s Ukrainasträngar – planerade för det, av vilka några fortfarande insisterar på att det bara är en fråga om att pressa på, ännu längre och hårdare.

Andra säger att låt oss inte förlora det här kriget, låt oss bara köra med kärnvapen. Ännu andra – förmodligen med personlig erfarenhet av kubansk missilkrisen – varnar för att det är bättre att inte pröva kärnvapenkrigföring eftersom Ryssland, åtminstone idag med fullt bevisad hypersonisk vektorleverans … också skulle vinna. Dessutom skulle europeiska huvudstäder i närheten vara väldigt mjuka och snabba mål.

Dessutom skulle Rysslands Sarmat ICBM omedelbart träda in i handlingen och kunna ”riva en halv kontinent som den mest kraftfulla missilen i sin klass vad gäller räckvidd och stridsspetsar oövervinnerliga för alla befintliga luftförsvar”. Och även möjligen de ostoppbara senaste generationen UAV-drönarflottor som redan är under rysk utplacering och/eller drönare eller vanliga ubåtar som också kan utlösa oöverträffade massiva tsunamier vid varje riktad kustlinje i västerländska kuster som det ”nästan” inlandsslutna Ryssland inte har och EMP detonationer i luften som lamslår de trånga västerländska städerna.

Plan A tog i alla fall flera discipliner och många års design och träning, förmodligen mer än 10, vilket stolt förklaras av Natotoppen Jens Stoltenberg. Dessutom, enligt de senaste offentliga uttalandena från tidigare Vita husets nationella säkerhetsrådgivare John Bolton, krävdes det mycket hårt arbete, många amerikanska och brittiska myndigheter och hundratals experter, tankesmedjor, floder av bläck och många Zettabyte av dokument, planer, kartor, satellitbilder, logistisk forskning, telekommunikationsutveckling och testning, intervjuer och förhör av tusentals ukrainska soldater och utländska legosoldater, politisk påverkan och många miljarder dollar – skeptiker hänvisas till Victoria Nuland – massor av av dödliga, moderna, sofistikerade vapen skickade till ryska fiender … och fortfarande misslyckades plan A.

Endast fältmarskalknazigeneralen von Paulus och Napoleon Bonaparte skulle möjligen dela den vidriga känslan av ett sådant fruktansvärt frustrerande nederlag.

Med plan A bröt till och med Tyskland sin långvariga policy att förbjuda all export av dödliga vapen till en konfliktzon i samma ögonblick som man gick med på att leverera 1 000 raketuppskjutare och 500 Stinger yt-till-luft-missiler till Ukraina. Frankrike, Belgien, Nederländerna och många andra stater har anslutit sig och har lagt till större stöd med vad som helst, inklusive pansarvärnsvapen, luftvärnsvapen, haubitsar, pansarfordon, kroppsrustningar, mörkerseendeanordningar, granater bärraketer etc., varav många/de flesta helt utan kontroll och utan någon som helst tillsyn, faktiskt har visat sig ha hamnat i händerna på många återförsäljare på det ”svarta Internet”, inte hos den ukrainska militären.

De sex EU-sanktionspaketen – nr 7 är på gång – hjälpte inte heller plan A alls och i själva verket var alla dåliga och kontraproduktiva.

Liksom många andra västerländska strategiska projekt har plan A troligen sitt ursprung och/eller tagit fart i det starkt russofobiska och alltid protagonistiska Storbritannien. Ändå var nivån på USA:s engagemang extraordinärt och ständigt ökande eftersom plan A fortsatte att misslyckas, inklusive sanktionsförberedelser, underrättelsedelning, vapenleveranser och massor av pengar, inklusive mutor.

Lägg till det den ständigt tilltagande politiska retoriken: ”USA är med i detta för att vinna … inte för ett dödläge” som en amerikansk kongressledamot stolt twittrade från Kiev. Eller att till och med hävda ”att leverera vapen till Ukraina inte är en krigshandling”…

USA har skickat många F35-jetplan till Estland, ännu fler till Spanien och på andra håll. De har ökat sin militära närvaro vid USA:s permanenta högkvarter och trupper i Polen och en tiofaldigt utökad snabbinsatsstyrka upp till 300 000 med ytterligare trupper i Rumänien och de baltiska staterna och ännu fler jagare i Europas vatten och i luften. Och naturligtvis alltid med det alltid instrumentella Storbritannien som hjälper till.

Utrikesminister Liz Truss – nu bekräftad kandidat till premiärministerposten – uppmanar att skicka fler ”tunga vapen, stridsvagnar och även flygplan” till Ukraina snarast genom att gräva djupt in i sina lager och öka produktionen.

Kort krig

Semantik spelar roll. Visst kan ett formellt intressentavtal, en fredsuppgörelse eller ett ”fredsavtal” ta mycket lång tid eller till och med aldrig hända som fortfarande är fallet i Korea. Och ja, konflikten kommer att sträcka sig långt bortom Ukraina, som bara är startpunkten för en ny revolution som redan skisserats av Rysslands president Vladimir Putin som delar upp världen i två mycket distinkta 2000-talshalvor i ett ”före och efter”-ögonblick.

Ändå insisterar jag på att det nuvarande ”heta kriget” i Ukraina kommer att bli kort, med Ryssland som helt enkelt vinner 2023 – eller till och med tidigare.

En sådan ”vapenvila” behöver inte något officiellt ”fredsavtal” eller uppgörelse, bara att skjutningar och bombningar stoppas helt och hållet. Ukraina kommer helt enkelt att avsluta sin aggression på grund av brist på europeiskt stöd eller annars bli nedkörda av ryska styrkor varhelst Ryssland bestämmer sig för att göra det. Europa kommer att ha fått nog, så de vill bara UT.

Sammanfattningsvis kommer bakslagen från EU-sanktionerna mot Ryssland att vara anledningen för Europa och Ukraina – inte Ryssland – att överge slagfältet och därmed avsluta kriget på slagfältet snart även om USA fortfarande skulle vilja fortsätta det.

Vilket skulle slå in omedelbart mot Europa så snart slagfältskriget upphör i Ukraina.

Så tack vare sina egna EU-sanktioner, eftersom EU inte har tillräckligt med rysk olja, bränslen, naturgas, livsmedelsprodukter, etc., etc., och med social oro och miljoner som fryser och svälter ihjäl, kommer vanliga europeiska medborgare att kräva att EU stoppar stödet på slagfältet för det provocerade Ukrainakriget och få deras ledarskap att återställa sanktionerna mot Ryssland genom att anamma det som den pålitliga handelspartnern som det alltid har varit och därmed återgå till ”det normala” snarast.

I den meningen kommer det bli ett kort krig. Formellt, diplomatiskt kanske det aldrig tar slut.

Storbritanniens roll

Efter att Brexit misslyckades var Storbritannien mer än någonsin tvungen att överagera, till exempel med att den kollektiva västvärlden nu behöver ett globalt Nato för att bedriva geopolitik på nytt. Eller också genom att Europa omedelbart måste bryta sig loss helt från rysk energiförsörjning av olja, gas och kol.

I själva verket gick den nuvarande brittiska utrikesministern Liz Truss ännu längre genom att utnyttja det välkända Rule Britannia-anglosaxiska exceptionella tänkesättet som nu kräver ett mycket större ”lebensraum”. Förresten, Rule Britannia-texterna låter världen veta att ”…på himlens befallning…Britons ska aldrig, aldrig, aldrig vara slavar”. Slavar kommer att existera, men britter ska se till att de är ägare till sådana och inte tvärt om.

Så nu, med strategiskt belägna Australien – bland världens största LNG- och livsmedelsexportörer – är AUKUS kärnkoncept ”alla anglosaxare för en och en anglosaxare för alla”.

Och lura inte dig själv att tro att de inte menar allvar eftersom detta är nationell politik i Storbritannien från Tories, Lib Dems och även Labour.

Enligt Liz Truss skulle det vara ett gnistrande nytt ”Network of Liberty” men ändå vara globalt. Tiden och platsen för detta nya ”Globala Nato” säger fru Truss är (1) just nu och (2) i hela världen. Och ”lebensraum” Ukraina skulle bara vara utgångspunkten säger utrikesminister Truss mycket stolt över den brittiska koloniala historien. Egentligen måste den vara till och med mycket större än vad Adolf Hitler ursprungligen förutsåg med sitt nazistiska utrikespolitiska diktum i ”Mein Kampf”. Otroligt nog, och enligt Führerns egen beskrivning, fanns ett sådant ”lebensraum” – o slumpen – ”i Ukraina och de mellanliggande länderna i Östeuropa”.

Liz Truss är registrerad och tillägger att Kina kommer att möta samma behandling som Ryssland om det inte ”spelar efter reglerna”.

Kriget i Ukraina är ”vårt krig” eftersom Ukrainas seger är ett ”strategiskt imperativ för oss alla” samtidigt som det fördömer det ”falska valet mellan euro-atlantisk säkerhet och indo-Stillahavsområdets säkerhet. Vi måste förebygga hot i Indo-Stillahavsområdet och arbeta med allierade som Japan och Australien för att säkerställa att Stilla havet skyddas. I den moderna världen behöver vi båda. Vi behöver ett globalt Nato”, säger hon.

Det finns också i den nya amerikanska strategin som försöker beväpna Japan mot Kina, som är förenligt med sådan politik.

Storbritanniens utrikesminister Liz Truss – nu officiell Tory-kandidat till Storbritanniens premiärminister – har betonat att väst ”måste se till att, vid sidan av Ukraina, västra Balkan och länder som Moldavien och Georgien har motståndskraften och förmågan att upprätthålla sin suveränitet och frihet”.

Så Ukraina räcker inte för henne. Och enligt denna den högsta brittiska diplomaten bör Nato integrera Finland och Sverige ”så snart som möjligt” om de två nordiska nationerna väljer att gå med i militäralliansen, något som de båda definitivt är pressade att göra.

För att göra ont värre, den brittiska försvarsministern James Heappey uttrycker också att det är ”fullständigt legitimt” för Ukraina att använda vapen från Storbritannien för att slå djupt in i ryskt territorium. Truss har också sagt att det är ”tid för mod, inte försiktighet”, vilket gör det nödvändigt för väst att skicka stridsflygplan till Kiev för att besegra Moskva.

Dessutom röstade tyska lagstiftare överväldigande för att skicka ”tunga och komplexa vapen” till Ukraina, vilket gör Tyskland till den enklaste, kortaste och mest sannolika första attacken i händelse av att termonukleär krigföring med Ryssland provoceras. Tyskland kunde inte ha valt ett bättre sätt att i onödan placera sig själv i fara precis bredvid London… eller till och med innan London drabbades.

Storbritannien förlorade de flesta av sina kolonier under 1900-talet och ekonomiskt förlorade de ytterligare med Brexit medan USA lade ut större delen av sin tillverkningsbas.

Så med bara sina finansiella och militära vapen kvar försöker båda nu göra Nato globalt. Och därmed skulle Storbritannien äntligen återta sitt universella inflytande och ”ta tillbaka kontrollen” och fräscha upp sin naturliga rätt att driva ett finansiellt-militärt ”imperium där solen aldrig går ner”. Brittiska trupper gör sig redo för en av sina största utplaceringar i Europa sedan det kalla kriget, har försvarsministeriet (MoD) sagt.

Tusentals brittiska soldater kommer att skickas till länder från Nordmakedonien till Finland under de kommande månaderna för att delta i gemensamma övningar med sina motsvarigheter från Nato, Finland och Sverige, och brittiska soldater tränar också tillsammans med amerikanska styrkor i Polen.

Även trupper från drottningens kungliga husarer har just utplacerats till Finland, som delar en 1 300 km lång gräns med Ryssland, för att bäddas in i en pansarbrigad. Tillkallad av USA:s försvarsminister Lloyd Austin och på uppdrag av USA:s gemensamma stabschefer general Mark Milley samlades representanter från 40 länder på Ramstein Air Base, Tyskland, för att sätta spelplanen med resten av världen som brickor.

I praktiken är ett globalt Nato redan i vardande, och det USA-ledda militärblockets toppmöte i Madrid i slutet av juni 2022 är det bästa beviset på detta. För första gången i Natos historia var Stillahavsstaterna – Australien, Nya Zeeland, Japan och Sydkorea – inbjudna;

Åtgärderna intensifierades för att bilda ”kvasiallianser” såsom QUAD (den kvadrilaterala säkerhetsdialogen mellan USA, Australien, Japan och Indien), AUKUS (den trilaterala pakten mellan USA, Storbritannien och Australien) och partnerna i Blue Pacific (PBP: AUKUS plus Japan och Nya Zeeland).

I motsats till det ”klassiska Nato”, som länge har uppfattats i Kina som en rest av det kalla kriget och intravästerländska konflikter, har dessa allianser en entydig anti-kinesisk inriktning.

Plan A reviderad

Sedan minst 10 år tillbaka har en anglosaxisk plan A proaktivt utplacerats för Ukrainakriget. Det innebar att USA och Storbritannien fullt ut stödde och drog i trådarna ”bakifrån” medan EU:s och Ukrainas vederbörligen uppköpta marionetter organiserade ett gäng mot Ryssland från alla håll som hyenor på sina skadade byten.

Sedan plan A vid det här laget misslyckas uppenbart och totalt eftersom det militära kriget håller på att förloras på alla fronter och ”sanktionerna mot Ryssland” har slagit tillbaka och faktiskt betyder fruktansvärda ”sanktioner mot Europa” (och ”ovänliga” asiater…) med vintern som hotar i framtiden, inträder nu ett anglosaxisk plan B.

Men innan vi går in på detaljerna, låt oss först återigen se över vad plan A – eller  ”skada Ryssland tillsammans”- planen – och vad den handlade om och hur den misslyckades.

För Ryssland krossades inte alls under tyngden av sanktioner och gynnades faktiskt på mer än ett sätt genom att samla in allt större intäkter – på grund av högre inducerade priser – för mindre levererade exportvolymer. Dessutom kan Ryssland vilken minut som helst anfalla med egna sanktioner för många saker som väst behöver förutom olja, gas, livsmedel och viktiga mineraler.

Grundtanken bakom plan A – som inte riktigt är så ny förresten – var att utmana Ryssland så mycket som behövdes för att det skulle reagera och sedan använda en sådan reaktion för att motivera att köra över Ryssland.

Plan A skulle efter exakt schema och tidpunkt, köpa ut vem som helst var som helst, utbildning av den ukrainska militären och tillhandahålla massor av finansiering, vapen, underrättelsetjänster, politisk bevakning etc. Det fanns också kravet att vinna tid för att utföra allt ovanstående genom att aktivt fejka efterlevnaden av Minsköverenskommelserna (skamligt sponsrade och ledda av både Tyskland och Frankrike) vilket inte var något annat än en bluff just för att vinna tid som Ukrainas förre president Petro Porosjenko utan vidare har medgett.

Så den västerländska planen var att slå hårt mot Ryssland, åstadkomma regimförändring – trots ”massor av hårt arbete som krävdes” enligt John Boltons tidigare nationella säkerhetsrådgivare i Vita huset – möjligen mörda Rysslands president Vladimir Putin (jag skojar inte med dig). förstöra ryska affärsmöjligheter för alltid, stjäla Rysslands tillgångar i västerländska banker, skära av hennes handel och finanser, ”jeltsinisera” Ryssland på nytt, dela ner Ryska federationen i svaga delar, fortsätta ta ryska resurser, bara stjäla allt där som var kvar eller köp det billigt och i princip ta det hela vägen till banken.

Det fanns inget att förlora eftersom det produktiva spelet i USA och Storbritannien redan var över och förbi. ’Made in USA’ existerar inte längre, den guldfrikopplade Bretton Nothing ”petro-dollar”-standarden är i terminal kris, Brexit fungerar inte alls som Storbritannien ursprungligen hade förväntat sig, och 75% av världen håller inte heller med dem.

Om du när du läser detta känner att allt detta är en mycket unik och säregen tolkning av fakta, ber jag dig att (a) ta en titt på de källor som refereras till och (b) ta hänsyn till att om Vita huset och den globala MSM pressen är villiga och kan täcka över dagens amerikanska presidents uppenbara och farligaste senilitet, vilka andra historier avlivar de då för att du inte ska veta om dem?

Dagens president för den globala supermakten blir permanent förvirrad av teleprompter och fuskkort som talar om för honom vad han ska göra och säga. Idag kan överbefälhavaren för den överlägset mäktigaste militären i världen med 790+ militärbaser som spänner över hela världen och mer än 5 000 kärnstridsspetsar knappt klara sig genom offentliga framträdanden. Tänk på att president Joe Biden inte skulle klara ett förarprov, oförmögen att skilja mellan en fotgängare och en stoppskylt. Men hans finger är på den nukleära avtryckaren. Berättade MSM-pressen det för dig?

Plan B slår in

Nu vinner Ryssland på alla fronter, vare sig det är militärt, geopolitiskt, strategiskt, finansiellt, ekonomiskt eller logistiskt. Så i händelse av att plan A misslyckades – som nu uppenbarligen sker – kommer den anglosaxiska plan B snart slå in hos offren i Europa och Ukraina, eftersom ingen av dem kommer att kunna motstå den enorma börda som deras ryska sanktioner innebär och som de skapat för sig själva, inte Ryssland.

Så de ”ryska sanktionerna” kommer att fortsätta att (1) skada Europa och Ukraina och (2) lämna Ryska federationen i princip oskadd och bara samla in allt större intäkter – på grund av högre inducerade priser – för mindre exportvolymer som levereras. Detta gynnar Ryssland på två sätt (a) att få mer betalt genom att producera mindre samtidigt som det sparar mellanskillnaden för framtida försäljning (b) det tillåter att finansiera Rysslands strategi för utmattningskrig för alltid. Det kommer säkert att bli våld och massiva migrationer i Europa.

Den som har guldet bestämmer reglerna

Det blir allt tydligare för den europeiska opinionen att Europa inte kan överleva utan rysk energi, ryska livsmedel och ryska produkter i stort. Så som Frank Sinatra förutsåg är slutet nu nära och anglosaxiska och EU:s gemensamma planer – plan A – är nästan över.

Aldrig i sin historia har européer varit så strikt beroende av ryska produkter att de helt enkelt inte kan sluta importeras. Med dessa ryska sanktioner har deras välkrävda ”Just-In-Time”-strategi snabbt blivit ett stort problem.

Så nu kommer européer och västerländska asiater att frysa och svälta med massiva migrationer demokratiskt spridda överallt. Det är därför som plan B ”låt oss våldta Europa istället” kommer att slå in snart.

Vad anglosaxare kan göra efter att ha våldtagit Europa och gjort det till sitt eget är att göra en energi- och produktions- och resursförsörjningsaffär med vem som helst. De kommer att få tag på installerad och redan byggd kapacitet  expertis och personalkapacitet i Europa. Dessutom kommer de få den kontinentala inre marknaden i ett viktigt och oöverträffat geopolitiskt område i världen.

Anglosaxarna vill i princip bara förändra tidvattnet och vinna på något – vad som helst, så om Ryssland inte kan besegras kommer de att våldta det kontinentala Europa först och försöka få allierade senare med investeringsvinster på toppen.

Och Australien, som en aktiv del av AUKUS-kärnan, kan också spela en nyckelroll när det gäller ”ovänliga” asiater. Och se upp: om du bryr dig om att tro på anglosaxarna, mellan Fort Knox och Bank of England, har de i stort sett alla andras guld i sina valv, inklusive Europas.

Så var noga medveten om att det finns mycket att tänka på. Guld är riktiga pengar som Lawrence of Arabia lärde sig den hårda vägen, och enligt Liz Truss – möjligen Storbritanniens framtida premiärminister – låt oss komma ihåg att den som har guldet kommer att bestämma reglerna, och det blir deras regler.

Denna oväntade självförvållade rivning i slow motion var inte vad Europa hade i åtanke för sig självt och inte heller uppfattat som pris de måste betala för att slåss – än mindre vinna – detta Nato-provocerade Ukrainakrig.

Så om européerna inte reagerar tillräckligt snabbt och vänder kursen 180 grader, kommer Europa att fortsätta att vassaliseras att bli allt mer beroende av USA och därmed skada sig själv med ”ryska” sanktioner, inte Ryssland, vilket gör att USA och London så småningom kan komma in och plocka upp bitarna och behålla allt enligt deras plan B.

Och detta kommer att innebära att Ukraina-kriget på slagfältet slutar.

Ryssland kan bara titta på, trött på så mycket omotiverad tidigare aggression från EU, och dessutom trött på så mycket nonsens och bortkastade möjligheter.

Så med eller utan sanktioner kommer Ryssland helt enkelt att sälja allt mindre mängder olja, gas, livsmedel och andra strategiska råvaror till Europa och andra asiatiska ”ovänliga länder”. Dessa är inte så lätta att hitta någon annanstans vad gäller kvalitet, kvantitet, pris, typ, leverans etc.

Detta kommer sannolikt inte att hända för att Ryssland vill svälta och frysa någon alls, utan snarare för att hon helt enkelt kommer ha hittat nya och mycket bättre exportkunder någon annanstans och som hon kan relatera till och växa tillsammans med i alla avseenden, med största sannolikhet ständigt växande BRICS+.

Följaktligen, Ryssland kommer att föredra att ta bättre hand om sådana nya affärs-, handels- och politiska partners – med olika valutor inblandade, varken dollar eller euro – och lämna alla de stora möjligheter som missats efter decennier av Rysslands uppträdande som en utmärkt affärspartner för EU utan resultat.

Så, oavsett anledning och utan att skjuta ett enda skott, kan ryska sanktioner bara utarma Europa och andra ”ovänliga länder” till den grad att amerikanska och brittiska investerare kan gå in och köpa ut det för en spottstyver.

Detta resultat skulle välkomnas av USA och Storbritannien, och naturligtvis de riktiga dockspelarna som drar i trådarna, som är redo att förgripa sig på de fattiga.

Så om inte ”ryska sanktioner” återställs 180 grader, kommer USA och Storbritannien att uppnå sin noggrant planerade plan B som påverkar Europa och andra ”ovänliga länder” negativt för att ha avfärdat Ryssland som en pålitlig affärspartner.

Så det (förmodade) ”internationella samfundet” (ha!) kommer snart att få några överraskningar medan ytterligare tre länder kommer att gå med i BRICS+.

http://thesaker.is/rape-europe-is-next-stupid/