Ny skandal i Socialdemokraterna. Förtroendevald Socialdemokrat i kulturnämnden utnyttjar nyanlända

Politik inrikes

Hakim Alzoubi (S) sitter i kommunfullmäktige i Laholm. Hans förening som bara har funnits i ett år utnyttjar systematiskt nyanlända. Enligt Hanif Bali har S-politikern också sympatier med Muslimska brödraskapet.

Hakim Alzoubi kryssades in i kommunfullmäktige i Laholms kommun för socialdemokraterna valet 2018. Där sitter han som ersättare i Kultur- och utvecklingsnämnden som bland annat ansvarar för alla former av vuxenutbildning samt SFI och Integration, flyktingmottagning, samhällsorientering och andra insatser för nyanlända.

Det är något tveksamt om uppdrag i kommunfullmäktige som beslutar om insatser för nyanlända och samtidigt ordförande för en kulturförening som tar emot nyanlända i sådana insatser kan anses vara förenligt.

De senaste dagarna har flera märkliga händelser runt kulturcentret uppmärksammats.

Elham Hodi har blivit uppsagd. Hon instruerades att ha långa kläder på sig och att inte ha smink. Hon blev ombedd att undervisa i koranen. Hon har motsatt sig detta och utan förklaring blivit uppsagd. Hon har anmält honom till diskrimineringsombudsmannen.

Nariman Atiyah och Eyad Daourich har båda haft nystartsjobb som lärare på Arabiska Kulturcenter i Halmstad. De har inte fått lön. Hakim Alzoubi, ordförande för Arabiska Kulturcenter har samma adress som Halim Alzoubi.

Hanif Bali skriver på sin Facebooksida:

Ännu en islamistskandal inom Socialdemokraterna.

Igår i morgonstudion på SVT kunde vi ta del av det mest surrealistiska inslaget där en kvinna Elham Houdi larmat om hur Arabiska kulturcentret i Halmstad avkrävt henne att ha heltäckande klädsel och undervisa i koranen.

Han ni ser försvara kulturcentret som är organiserad som en ”förening” heter Abdul Hakim Alzoubi. Trots att föreningen enbart funnits i ett år har de flertal gånger figurerat i media med att anställa språksvaga invandrare och därefter vägra ge dem lön.

Självklart är syriern Hakim Alzoubi (S) förtroendevald för socialdemokraterna i Laholms kommun och telefonnumret på Arabiska kulturcentret är kopplat till hans Swish-konto.

På sin facebooksida visar Hakim Alzoubi (S) tydligt sympatier för Muslimska Brödraskapet och Muhammad Mursi. Dessa sympatier i Syrisk kontext innebär ofta att man stöttar de islamistiska rebellerna.

Men det har inte hindrat Sveriges Radio att så sent som 22 augusti intervjua honom som någon form Syrienexpert och göra reklam för sin förening och ”integration”.

Samtidigt väljer SVT i sitt inslag få det att handla om magiskt nog nyanländas ”anställningstrygghet” och att helt mörka det faktum att mannen är en socialdemokratisk politiker eller hans sympatier med Muslimska brödraskapet.

Föreställ er själva hur galen islamist man måste vara för att en kvinna som Elham Houdi som själv uppenbart är hijabist och troende muslim anmäler honom till DO för att han avkräver ännu mer religös ortodoxi från henne.

All heder till henne. Dessa islamister bekämas effektivast av sunda röster bland muslimer som de gör anspråk på – för inte lär det vara SVT och SR som ställer de kritiska frågorna.