Aschbergs hånar Lamotte. Kommer han att avslöja de som hotar Lamotte i Trolljägarna?

Samhälle Yttrandefrihet

Joakim Lamotte har av någon anledning blivit Robert Aschbergs nyaste måltavla.

Lamotte skriver om Aschbergs Trolljägarna och hur de lurar ur pensionärer för att ”sätta dit” dem. Just en sådan pensionär skildrade jag i artikel 24 september. Vid kontakt med dessa äldre som Trolljägarna hänger ut i offentligheten, för att de uttryckt sig på ett sätt som inte faller Trolljägarna redaktion i smaken, är det svårt att känna annat än avsmak inför Trolljägarnas affärsidé.

Med tanke på hur polisen hanterar hot mot Lamotte är det snarast beklämmande att Aschberg antar en så hånfull ton.

Lamotte idag:

ASCHBERGS LÖGNER I AFTONBLADET

Robert Aschbergs besatthet av mig vet tydligen inga gränser. Nu tar han även hjälp av Sveriges största tidning för att bedriva sin häxjakt.

Inte mindre än två gånger i texten kallar han mig för tiggare och säger att jag ser mig som en ”ensam vit riddare i kamp mot invandringen”.

Nedlåtande skriver Aschberg att jag är en swishjournalist som har kriminella utlänningar på agendan.

Han säger att jag springer runt på olika orter där det varit bråk och gör livesändningar, vilket är ett helt ofarligt arbete enligt Aschberg som vidare påstår att jag bara spelar teater.

Slutligen ger han sig på mitt och min frus företag och ondgör sig över att det har gått med vinst senaste året.

Det är smått ironiskt att mannen som i decennier har toppat listorna över Sveriges rikaste mediemänniskor nu har mage att försöka ge sig på en oberoende journalists försörjningsmöjligheter. Vad gäller mitt och min frus företag så är det ett litet familjebolag med två olika verksamheter, där jag är journalist och hon är en mycket uppskattad naprapat.

När Robert Aschberg rasar över mitt ”swishtiggeri” utgår han från att det är jag som till störst del står för ekonomin i bolaget. Att inkomsterna kommer från min fru som sliter och jobbar hårt har tydligen inte föresvävat honom. Tror inte Robert Aschberg att en kvinna kan tjäna pengar?

Inte heller har Robert Aschberg koll när han slentrianmässigt hävdar att jag har kriminella utlänningar på agendan. Har han missat de gånger jag exempelvis granskat svenska pedofiler och kvinnomördare?

Sedan förminskar han mina livereportage som handlar om att visa upp utvecklingen i samhället, och påstår att det är helt ofarligt. Om det är så ofarligt så undrar jag varför inte Aschberg själv ger sig ut i våra förorter ensam utan livvakter och rapporterar? Han får gärna åka med nästa gång jag ger mig ut, om han vågar?

Medan jag konfronterar kriminella killar som kastar sten på polisen och bränner bilar så jagar Aschberg svenska pensionärer.

Trolljägarna använder de fulaste metoder man kan tänka sig. De ringer äldre kvinnor och säger att de kommer från posten med paket för att lura ut dem utanför huset. Sedan blir dessa pensionärer påhoppade av ett helt tv-team inför grannar och vänner. Varför skulle jag ställa upp i ett sådant program?

I mina kontakter med Trolljägarna har de velat ställa mig mot väggen för mig för vad andra skrivit i mina kommentarsfält. Som svar har jag istället uppvisat en del hot som folk riktat mot mig, men tror inte ett ögonblick att någon person bakom dessa hot någonsin kommer bli uppsökta av Trolljägarna. Men nu har Aschberg identitet på personer som hotat mig och borde således hänga ut dem i nästa säsong av Trolljägarna. Upp till bevis säger jag.

Sanningen är att jag gör det jobb som Robert Aschberg och hans kollegor borde gjort för längesedan. Om det inte vore för den vinklade journalistik som Aschberg sysslat med i decennier så skulle vi inte fått den här utvecklingen i samhället. Robert Aschberg borde be folket om ursäkt för att han duckat för att granska de problem vi ser i Sverige idag.

När jag bestämde mig för att skriva om verkligheten blev jag av med både jobb och inkomst. Trots det bestämde jag mig för att aldrig vika ner mig för sådana som Robert Aschberg.

Nu kallar han mig för tiggare och antyder att jag är rasist, samtidigt som han själv är mångmiljonär och lever ett liv i lyx långt bort från de problemområden vi fått i Sverige.

Robert Aschberg skulle aldrig offra det jag offrat för att göra journalistik. Medan han frotterar sig med etablissemanget i Stockholm och skriver nedlåtande krönikor i Aftonbladet kommer jag fortsätta att göra mitt jobb ute på gatan.

Sådana som Aschberg kommer aldrig att kunna stoppa mig.

Sprid detta!