Alla blir involverade i en skyddsväst. Widar hyllar Belinda. Annika attackerar JL. Fokusförflyttningen har gett metadebatten ett plagg.

Politik inrikes Samhälle Yttrandefrihet

Erik Bolinder: Detta har hänt.
En mängd bilar brinner ner i Kronogården, Trollhättan (som på många andra ställen i Sverige).
En mängd människor känner i otrygga i Kronogården, Trollhättan.

En journalist (JL) som inte är statligt anställd utan lever på sina läsares/ tittares betalningsvilja utan statligt våldsmonopol åker till Kronogården, Trollhättan för att undersöka och intervjua människor om varför staten som till synes inte äger våldsmonopolet längre övergett området Kronogården och hur de känner inför detta faktum.

En underbemannad polisstyrka möter tillsammans med JL en uppretad mobb. Mobbens slår ner JL, stjäl hans kamera, dödshotar och polisen agerar efter bästa förmåga som underbemannade inför situationen. JL överlever.

Statliga media negligerar rapportering trots 1.5 miljoner views av JL. Utländska media rapporterar friskt.

Kommuninvånare får se kommunens pressansvarig göra narr av JL i video.
Tiden går.

Statlig TvångsTV beslutar sig för att göra debattprogram i Kronogården.
JL bjuds in. Andra radikalvänsteraktiva som hyllar samhällssystem som dödat 100 miljoner människor och som hatar JL hoppar av debatten.

Debatten flyttar pga av att polisen inte har kontroll på Kronogården till annan plats i Trollhättan. JL åker till Kronogården under dödshot och har assistans av poliser som nu är i antal så många att ligister och bilbrännare håller sig undan. Med skyddsväst.

JL åker efter kort besök i Kronogården till TVdebatt. Med skyddsvästen på. Möter ett stort antal AFA anhängare som uppviglats av SVT att hetsa mot JL i Tv-studio. En av ligisternas advokat ber JL att ”visa respekt och ställa de rätta frågorna”. SVTs programledare låter ligisterna och AFA anhängarna häckla budbäraren JL. Under stora applåder.
Debatten slutar.

Quiz:
Facebook debatterar:
A. Skyddsvästen som JL bar i studion
B. Bilbränderna och spaningsläget
C. Ligisternas anarki
D. Kommunens agerande
E. Polisens agerande

Rätt svar var i landet Sverige A.
Magda blir arg på JL för skyddsvästen. Ann stödjer Magda. Alla blir involverade i en skyddsväst. Widar hyllar Belinda. Annika attackerar JL. Fokusförflyttningen har gett metadebatten ett plagg.

Och i Kronogården brann bilarna upp, journalister hotades till livet och inget förändrades.