Tumultartade scener och våldsamma migranter. Grekiska gränsen under stark press.

Migration

Den grekiska gränsen mot Turkiet är under stark press från tusentals illegala migranter som av allt att döma har transporterats till gränsen av Erdogans mannar.

Estland är det första landet som förklarar sig redo, även utanför Frontex, för att stärka gränserna till Grekland och Europeiska Unionen meddelar Breaking news 100%.

Danmarks statsminister har skickat personliga brev till ledarna i Bulgarien och Grekland och erbjudit jetflygplan för att övervaka flyktingar och migranter enligt Nyheder TV2 Danmark.

Vanliga civila greker har bildat vigilantegrupper som hjälper gränsbevakningen, polisen och armén att fånga grupper av migranter som har lyckats korsa gränsen.

Turkiska parlamentet förvandlas till stort slagsmål efter att Erdogan anklagar dem som är emot krig med Syrien för förrädare. Erdoğans parti AKP gick till fysiskt angrepp mot representanterna för ett annat parti.

Grekiska myndigheter har släppt den här videon som visar hur turkiska gränsvakter avfyrar tårgasbomber mot de grekiska gränsvakterna.

Turkiet bygger stängsel för att förhindra att migranterna kommer tillbaka in i Turkiet.

Det finns också rapporter om att Turkiet skapar en zon nära gränsen som inga journalister och kameror får komma in i. På så sätt kommer ingen att ha en riktig bild av vad migranterna gör, deras levnadsvillkor, hur de rör sig över floden eller vem som leder dem.

Situationen är spänd vid den Grekiska gränsen. Här duckar grekisk polis för kulor från migranterna.

Här kastar migranter stora stenar på den Grekiska gränspolisen.

Migranterna har riktat in sig på gränsen mot Grekland och ett flertal uppgifter tyder på att Erdogans män transporterar migranter direkt till den Grekiska gränsen.

Det finns mycket som tyder på att det stämmer. Det är dessutom inte alls samma situation vid den bulgariska gränsen, som vore logiskt om detta inte var ett verk av Erdogan direkt mot Grekland.