Christian Sonesson – Spela inte offer, spela inte heller ansvarsfull. Var istället ärlig med att ni hade fel och be sedan om ursäkt. Eller var tyst!

Migration

Christian Sonesson, kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp svarar idag Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka på hennes artikel den 6 mars i Expressen Lägg av nu Jimmie, asylrätten är absolut.

Christian Sonesson:

Spela inte offer, spela inte heller ansvarsfull.

Ni ville ta emot många flyktingar. Ni sa att det var lönsamt. Ni förordade ett mångkulturellt samhälle.

Staffanstorp valde en helt annan väg och vi står fortfarande fast vid vår linje. När ni nu upptäckt att ni hade fel så vill ni tvinga dem som tänkte fritt och självständigt att välja er tidigare hållning. Det kommer inte hända. Var istället ärlig med att ni hade fel och be sedan om ursäkt. Eller var tyst!

”Men att kommuner styrda av er och borgerliga bundsförvanter vägrat ta ansvar kanske inte lämpar sig på ett flygblad? Att kommuner som Staffanstorp, Bjuv, Vellinge och Skurup under 2015 vägrade underteckna mottagandeavtal, och med det tvingade andra kommuner – som Botkyrka – att ta ett enormt ansvar. Staffanstorp tog under 2015 emot 16 personer, Botkyrka tog emot 440.”

Hela artikeln här:

https://www.expressen.se/debatt/lagg-av-nu-jimmie-asylratten-ar-absolut/