Jan Sandberg: Folkhälsomyndighetens och regeringens sommarhälsning

Samhälle

Jan Sandberg: FoHM:s och Regeringens Varma Semesterhälsning <3 :

1) Res var du vill inom landet från 13 juni. Om ni bara håller 2 meters avstånd, tvättar händer och stannar hemma när du känner dig sjuk, även bara lite, så är allt bulla. Agnes Wold hälsar dessutom att lite trängsel på badstranden inte är någon fara, det är ju utomhus.

2) Asymptomatisk smittspridning är oviktig. WHO är helt på läktarn del 1.

3) Luftburen smitta är negligerbar. WHO är helt på läktarn del 2.

4) Sverige har en jättejättebra strategi och alla de andra korkade länderna kommer att få jättejättemånga döda senare. WHO är helt på läktarn del 3.

5) Dödligheten på våra äldreboenden beror inte på att smittan är allmänt spridd i hela samhället, utan på att undersköterskorna har glömt tvätta händer och far och hostar gamlingarna i ansiktet. Dessutom beror det på onda privata äldreboenden, som bara tänker på att tjäna pengar.

6) Om du konstateras sjuk, räcker det med att du sätter dig i karantän sju dagar och sedan ytterligare två dagar. Har du kvar symptom, är det inget att oroa sig för. Din coronasmitta har då muterat till en vanlig snuva.

7) Skolor och skolbarn blir sällan smittade och bidrar inte till pandemin, och blir inte heller sjuka. Så skicka dem, nu!

8) Andra familjemedlemmar till dig som sitter i karantänen, är mirakulöst nog osmittade, eftersom du har lindat in dig med gladpack. De andra kan därför gå i skola och till jobbet så det står härliga till.

Försvarsminister Peter Hultqvist:

”Hårda ord leder till en politisk stämning som inte är hälsosam”

”Inte hälsosam”, för vem?

Om hårda ord leder till en ändrad strategi, som leder till att majoriteten av de 10.000 människor som nu kommer att dö inom ett halvårs tid, inte kommer att dö.

Så tänker jag att ”hårda ord” leder till en politisk stämning som är hälsosam

Men men, det är ju jag det.

Jan Sandberg är samhällsdebattör. Du hittar hans Facebookkonto här.

Tidigare artiklar med Jan Sandberg:

De som för argumentet att ”lockdown gör ingen skillnad” missar en viktig poäng. Det finns tre scenarion, inte två.

Vi kommer att lyckas med det omöjliga – om vi inte ändrar strategi.

Vad händer om bilden krackelerar? Vad har vi då kvar? Därför måste vi manipulera. Propagera. Vinkla. Jaga de individer som ”hotar” samhället.

Dör folk i covid-19 utan vård för att myndigheterna ska kunna säga att ”vi lyckades hålla intagskurvan för intensivvård under kapacitetstaket”?