Om USA och Europa gör detta med Kina och Indien, kommer västvärlden att sjunka, deras ekonomi att helt krossas.

Politik utrikes

Gonzalo Lira: Genom ren inkompetens är USA på väg att kollapsa. Jag är inte hyperbolisk, det här är vad som händer just nu.

Så detta är vad som kommer att hända geopolitiskt:

Amerikanerna sanktionerade Ryssland så hårt de kunde och försökte öppet bryta den ryska ekonomin. De flesta av Amerikas vasallstater i väster följde efter.

Indien och Kina har inte följt efter. Så amerikanerna hotar nu Indien och Kina med egna sanktioner, om de inte går med i USA för att straffa Ryssland.

Paradoxalt nog kommer USA:s mobbningstaktik mot båda länderna att göra dem till bästa vänner.

Indien har haft utomordentligt goda relationer med Ryssland i flera decennier – de kommer inte att äventyra det på grund av amerikanerna. Så som vedergällning för att de inte gör vad de vill kommer amerikanerna att sanktionera Indien.

Det kommer att vara vad min vän Alexandra Mercouris kallar ”sanktionsrulltrappan”: Till en början slumpmässiga tjänstemän här och där, för att sedan sakta rikta in sig på hela den indiska ekonomin.

När det gäller Kina har Amerika startat denna ”sanktionsrulltrappa”, och kineserna gör sig inga illusioner. Men för Kina är Ryssland mycket viktigare än USA. Kina har ägnat över 25 år åt att medvetet fördjupa sin relation med Ryssland. Kina ser Ryssland som en primär partner och kommer under inga omständigheter att äventyra den relationen.

Det är därför Kina aldrig kommer att sanktionera Ryssland. Så Kina kommer att ta på sig amerikanska sanktioner – men Kina inser något avgörande:

USA behöver Kina mycket mer än tvärtom.

Kina och Indien har haft långvariga gränstvister. På grund av detta amerikanska tryck löser de två länderna nu dessa gränsfrågor snabbt, särskilt frågor om vattenrättigheter. Båda inser att för att stå emot amerikanska påtryckningar måste de bli allierade.

Så väldigt snabbt kommer en ny superallians att bildas mellan Ryssland, Kina och Indien.

Iran, som har starka relationer med Ryssland och blomstrande relationer med Kina, kommer oundvikligen att ansluta sig till detta partnerskap.

Om dessa fyra länder bestämmer sig för att skära av väst, kommer Europa inte att ha gas för el och värme, och inga kunder för sina bilar och produkter.

Och amerikanerna kommer att upptäcka att ingen vill ha deras dollar – så den amerikanska finansarkitekturen kommer att kollapsa fullständigt, och USA kommer att hamna i den största depressionen i sin historia. (Ja du läste rätt.)

Amerikanerna inser inte att USA behöver Kina/Ryssland/Indien långt mer än tvärtom. Amerikas urholkade industriella bas betyder att det i princip inte producerar någonting.

Den behöver produkter från Ryssland/Kina/Indien. Och ändå är det USA som har fullt upp med att alienera just de nationer som de behöver mest.

Amerikanerna har brutit med ryssarna – det finns nu en sanktionsvallgrav mellan Ryssland och väst.

Om USA och Europa gör detta med Kina och Indien, kommer västvärlden att sjunka, deras ekonomi att helt krossas.

Och detta nya eurasiska block kommer att bli jordens bokstavliga centrum.

Genom ren inkompetens är USA på väg att kollapsa. Jag är inte hyperbolisk, det här är vad som händer just nu.

I slutet av 2023 kommer det att finnas katastrofal hyperinflation, över 50 % arbetslöshet, massbrist på livsmedel och ingen bensin i USA.

Tror du mig inte?

/Gonzalo Lira

Du hittar Gonzalo Lira på Telegram här: https://t.me/s/realCRP