Vår civilisation styrs i första hand inte av sökandet efter sanning utan av blind lojalitet mot härskare

Samhälle

Människor gör faktiskt en stor bekännelse som de inte är medvetna om när de anklagar dig för lojalitet mot Ryssland eller Kina för att du kritiserar USA:s utrikespolitik.

De erkänner att det för dem inte handlar om sanning eller fakta.

”Du upprepar ryska diskussionspunkter” betyder egentligen bara ”Du kritiserar USA:s utrikespolitik”, och de protesterar bara mot kritik av USA:s utrikespolitik eftersom de på någon nivå anser att det är varje västerlännings plikt att främja informationsintressena hos USA:s imperium.

Denna utomordentligt vanliga tendens visar oss att vi lever i en civilisation som inte i första hand styrs av sökandet efter sanning utan av blind lojalitet mot härskare, på ungefär samma sätt som det var under feodal tid.

Det visar oss att den västerländska civilisationen inte alls är vad den utger sig för att vara.

Blind betingad lojalitet är det enda som kan få någon att bemöta kritik av det amerikanska imperiet inte med frågan ”Är dessa ord sanna?” utan med ett reflexivt ”Är dessa ord tillräckligt lojala mot min regering och dess allierade?”

Det är det som ligger bakom de anklagelserna.

Empireapologeter vill att deras regering ska öka propaganda och censur för att bekämpa inflytandet från ”rysk propaganda”, men när du frågar dem vad ”rysk propaganda” är kommer de att peka på människor som jag: slumpmässiga västerlänningar som bara säger sina åsikter på internet.

Vi såg detta illustrerat i DC-träskets ”Hamilton 68”-bedrägeri, som påstod sig studera ryska agenters beteende online men i verkligheten bara tittade på amerikanska “högerextremister” och vänstermän.

”Rysk propaganda” = någon form av oliktänkande.

Vi såg också detta illustrerat när det kom ut att den överväldigande majoriteten av botmeddelanden om Ukraina på Twitter har varit *anti-Ryssland*.

https://declassifiedaus.org/2022/11/03/strongmassive-anti-russian-bot-army-exposed-by-australian-researchers-strong/

Ändå trollar NATO-simplar fortfarande skeptiker i imperiet eftersom de hävdar att de bekämpar en epidemi av ryska troll.

De hävdar att det måste ske en massiv upptrappning av propaganda, censur och online-psyops för att bekämpa ”ryskt inflytande”, medan de enda påverkansoperationer vi utsätts för på något meningsfullt sätt är av västerländsk sort. De vill bara göra mer av det.

Våra härskare är faktiskt inte oroliga för ”ryskt inflytande”, de är oroliga för oliktänkande.

De är oroliga att allmänheten inte kommer att samtycka till de planer de planerar att utsätta oss för under överskådlig framtid om de inte kan utöva ett massivt inflytande över våra sinnen.