Codex Oera Linda del tre, kommer de att lyckas dölja våra rötter? Tveksamt.

Samhälle

 

Detta är den tredje och sista delen av den tredelade serie om Oera Linda-manuskriptet.

I början av videon berättas det om vithyade sjöfarare vars nutida släktingar visar med DNA-prov att de existerar, vilket regeringen hävdar att de inte gör. Skelett som har hittats med ljust hår har gömts undan och förstörts.

Det talar om vad som verkar vara aggressiv och målmedveten förstörelse av gamla skelett, där regeringar proaktivt leta upp dem för att mala ner dem. Det som är så oroande med dessa moderna trender är att de verkar vara internationella i omfattning, kanske till och med organiserade och avsiktliga, och drivs av en hel del pengar och hjälp från institutioner som Smithsonian.

Du hittar länkar till del 1 och del 2 längst ner i artikeln, där du också hittar information om Oera Linda foundation där du kan köpa boken med originalmanuskriptet och engelsk översättning och fortsätta utforska våra djupa rötter.

Asha Logo pratar i videon om en keltisk utlöpare från Fryas som verkar ha flyttat in i Sydamerika och regionen Nya Zeeland och Påskön. Det finns också extremt starka kopplingar till Fryas folk till forntida Persien och Indien. Och fragment av fakta som växer till bevis visar på spår av Fryas som verkar ha lämnat hamnfotspår över stora delar av den kända världen – särskilt de mest strategiskt betydelsefulla platserna: Aten, Troja, Kreta, Minnagara, Konstantinopel, Stavoren, Tunis, Tyrus och den nordvästligaste delen av Svarta havet, nära de kungliga skyternas territorium.

Oavsett om det är Zahi Hawass som förhindrar utgrävning och utforskning i Egypten eller Kina som begränsar tillträde till tochariska platser och planterar träd på toppen av pyramiderna som de vägrar att officiellt erkänna. De viktigaste artefakterna i världen plundras i massor i Irak under de senaste konflikterna, eller när IS används för att förstöra statyer, skulpturer och forntida platser, eller att Smithsonian ”felplacerar” tusentals olika fynd som inte passar in i den konventionella historiska berättelsen – det blir svårare och svårare att tro att denna bredare insats för att skriva om historien inte är avsiktlig.

Frågan att ställa sig är ”Varför”, här. Det förblir en öppen fråga – men detta är en av de främsta anledningarna till att Asha Logos bestämde sig för att börja den här videoserien, och varför det finns mycket mer att utforska.

Mycket nöje:

På den kanal som jag länkat Asha Logos videos till i tidigare artiklar om Oera Linda har ovanstående video försetts med ”ålderskontroll”, dvs du behöver identifiera dig för att se den. Jag hittade den dock uppladdad på Oera Lindas videokanal, som jag istället hämtar länken ifrån, och hoppas att du kan se den där. Om videon skulle ha tagits ner eller försetts med ”ålderskontroll” även på denna kanal, så hittar du den (och de tidigare två avsnitten) på Odysee här

Jan Ott har skrivit den senaste, och mest fullständiga, översättningen av Oera Linda book från Fryas språk till engelska.

I den inbundna varianten ingår också högupplösta färgfotografier av samtliga sidor av Oera Linda manuskriptet, med raderna numrerade och översättningen bredvid, så att den som själv vill läsa originaltexten kan göra det. Asha Logos (som har gjort videoserien, där del 3 finns ovan) har skrivit förordet till boken.

Jan Ott har startat Oera Linda foundation för att främja forskning och information om manuskriptet. Du kan också köpa boken där. Du hittar den här:

Welcome to OERALINDA.org

 

Del 1 i denna serie hittar du här:

Codex Oera Linda – Vi kan hitta ny styrka här i våra saknade rötter

Och del 2 hittar du här:

Codex Oera Linda del 2. Våra urgamla rötter av mod, ärlighet och styrka.

Jag har kastats ut från Twitter och Facebook och kan bara via Substacks automatiska publiceringstjänst sprida denna artikel, så hjälp mig gärna dela denna artikel på de sociala mediaplattformar du har tillgång till. Allt gott. /Maya