Turkiet lämnade i onsdags in nya krav på utlämning från Sverige och Finland av personer som Turkiet tror har koppling till terrorism.
Kravet kommer en vecka efter att de tre länderna ingått ett avtal som öppnade för att Sverige och Finland kunde bjudas in som medlemmar i Nato.
”Enligt avtalet har vi idag förnyat några framställningar som tidigare avvisats, och påminde dem om några framställningar som inte har besvarats”, säger den turkiske justitieministern Bekir Bozdag, enligt Reuters.
Efter det avtal som förhandlades fram under ledning av Nato-chefen Jens Stoltenberg i Madrid förra veckan kommer Sverige och Finland att hantera Turkiets begäranden om utvisning eller utlämning snabbt och grundligt och i enlighet med den europeiska utlämningskonventionen.
Turkiets justitieminister har inte angett hur många människor Turkiet nu kräver för utvisning och utlämning.
Men efter NATO-toppmötet i Madrid sa president Recep Tayyip Erdogan att Sverige och Finland lovat att utlämna 73 terrormisstänkta.
Det finns dock ingen siffra för antalet utlämningsförfrågningar i avtalet som undertecknats av de tre länderna i Madrid.
Inga listor i avtalet
På tisdagen gick Sveriges utrikesminister Ann Linde långt i att avvisa Erdogans uttalande om konkreta löften om att utvisa ett visst antal personer.
– Som ni ser finns det inga listor, eller siffror eller något i avtalet. Och i våra förhandlingar i Madrid nämndes inga nummer eller specifika listor, sa Linde i Bryssel på tisdagen.
Men hon bekräftade att Sverige behandlar sådana framställningar löpande inom svensk lag.
Det bor cirka 100 000 kurder i Sverige och avtalet med Turkiet har upprört många.
Formellt klagomål
Den kurdiska riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh har klagat till den svenska regeringen inför riksdagens kontroll- och konstitutionsutskott och hävdar att avtalet strider mot svensk lag.
Statsminister Magdalena Andersson sa under politikerveckan på Gotland i söndags att inga svenska medborgare kommer att utlämnas, och att beslutet kommer att vara upp till oberoende myndigheter och domstolar.
– Om man inte är inblandad i terrorism behöver man inte oroa sig, sa Andersson.
Alla 30 medlemsländers parlament ska ratifiera Sveriges och Finlands medlemsansökningar innan Sverige och Finland blir medlemmar i Nato. Det är troligt att Turkiets parlament kommer att kräva att de kurder som de begär utlämnade verkligen befinner sig på turkisk mark samt att Sveriges och Finlands lagstiftningar anpassas så att de av Turkiet (och även EU) terrorklassade kurdiska organisationerna inte längre tillåts få föreningsbidrag.
Den 8 juni fick vi information om tio punkter som Turkiet krävde för att godkänna Sveriges NATO-ansökan. Du hittar den informationen här:
Turkiet ställer upp 10 villkor för att Finland och Sverige ska gå med i Nato