Stor dramatik i USA. Rapport om utländsk valpåverkan väntas före julhelgen.

Politik utrikes

2018 förklarade President Trump en nationell nödsituation för att hantera hotet om utländsk inblandning i amerikanska val. Han utfärdade en exekutiv order som innebär att Director of National Intelligence (DNI) ska genomföra en undersökning om utländsk inblandning i det amerikanska valet.

Imorgon fredag ska DNI John Ratcliffe lämna en rapport till President Trump, Steve Mnuchin, Chris Miller, Chad Wolf, Mike Pompeo och Bill Barr/Jeffrey Rosen. (Bill Barr avslutar sin tjänst strax före jul, Jeffrey Rosen blir tillförordnad justitieminister.)

Igår kom ett inlägg som tyder på att rapporten blir försenad för att det dyker upp ny underrättelseinformation om Kinas inblandning i valet.

Förseningen kan också ha att göra med det allvarliga cyberhot kopplat till SolarWind där CISA utfärdat ett nöddirektiv som instruerat federala civila myndigheter att omedelbart koppla bort eller stänga av påverkade SolarWinds Orion-produkter från sitt nätverk. Som ledare för hotrespons undersöker och samlar FBI underrättelser för att förfölja och störa de ansvariga hotaktörerna.

De närmaste dagarna kommer dock rapporten med anledning av utländsk valpåverkan att komma.

Vad innebär exekutivordern?

Rapporten ska svara på detta: Bedömningen ska i största möjliga utsträckning identifiera vilken typ av utländsk inblandning och alla metoder som används för att utföra utländsk valpåverkan, de berörda personerna och den utländska regeringen eller de utländska regeringar som godkände, styrde, sponsrade eller stödde den.”

”Påverkade säkerheten .. för den infrastruktur, rösttabellering eller den snabba överföringen av valresultat. Inklusive röstregistreringsdatabaser, röstmaskiner, rösttabellutrustning och utrustning för säker överföring av valresultat.”

Om det finns trovärdig underrättelse om att Kina ingrep i valet, som DNI-rapporten antyder, skulle Trump kunna införa EO13848-sanktioner mot dem.

Inte bara det utan han kan frysa de amerikanska tillgångarna för varje person som hjälpte till att upprätthålla brottet på grund av nationell säkerhet. Det finns också hårda straff för brott mot EO13848 och militärdomstol kan bli aktuellt.

Enligt den amerikanska konstitutionen finns det bara ett datum som inte kan ändras, och det är den 20:e januari när USA:s president svärs in för de kommande fyra åren.

Du hittar exekutivordern längst ner i artikeln.

Finns det något som tyder på utländsk valpåverkan som redan har framkommit?

Ett vittnesmål från en före detta 305:e militärunderrättelseanalytiker säger: ”Dominion-programvaran togs upp av agenter som agerade på uppdrag av Kina och Iran för att övervaka och manipulera .. USA:s allmänna val 2020.”

Den som har analyserat röstningsmaskiner använde digitala kriminaltekniska verktyg för att genomföra allmänna säkerhetsskanningar av Dominion Voting Systems & Edison Research.

Dominion Voting Systems-domännamn registrerades i Hunan, Kina och nås via internetleverantören ”CHINA UNICOM China169 Backbone”.

Skanningen visade också att Edison Research har en iransk server. En djupare sökning av ägandet av Edison Research visar en koppling till BMA Capital Management, där Edison Research och BMA Capital är anslutna till Edison via en Virtual Private Server.

BMA Capital Management är känt som ett företag som ger Iran tillgång till kapitalmarknader med direktlänkar som är offentligt upptäckta på LinkedIn. Där finns länken mellan Iran och Edisons valdatabas.

Den 30 oktober 2020 rapporterar CISA och FBI att iranska APT-team sågs med hjälp av ”ACUTENIX”, en webbplats som skannar programvara för att hitta sårbarheter på valföretagets webbplatser. Dessa genomsökningar visade att ”utländska agenter från aggressionsnationer hade tillgång till amerikanska väljarlistor.”

Analytikern drar slutsatsen att detta ger entydiga bevis på att Dominion & Edison ”verkligen komprometterats av skurkaktörer, som Iran och Kina.”

Av servrar och anställda kopplade till skurkaktörer kombinerat med lätt upptäckta läckta referenser. . . . . lät dessa organisationer utländska motståndare få tillgång till data och gav avsiktligt tillgång till sin infrastruktur för att övervaka och manipulera val, inklusive det senaste år 2020.”

I vittnesmålet från den 305:e militära underrättelsevittnet, som inte har diskuterats mycket, står det tydligt att det fanns utländsk inblandning i det amerikanska valet. NTD News gjorde ett kort inlägg om det.

Överste Phil Waldron, en cybersäkerhetsexpert, har också pratat om amerikanska valuppgifter som skickades utanför USA.

”Vi observerade pakettrafik som gick till en server i Frankfurt Tyskland. Före valet hittade en av våra whitehat-hackare trafik till en Scytl-server.”

Dr. Keshavarz-Nia, en 35-årig cybersäkerhetsexpert för DIA, CIA, NSA och DOD, drar slutsatsen att en cyberattack har skett via operatörer med hjälp av en mellanhand som använde USB-minneskort med valresultat så att det vidarebefordrats till servrar i Frankfurt, Tyskland.

Dr. Keshavarz-Nia avslutar med att säga att valuppgifterna har ändrats vilket resulterat i att hundratusentals Trump-röster överförts till Biden. Bevisen är överväldigande och obestridda, menar han.

Leigh Dundas, människorättsjournalist förklarar vad executivordern innebär:

Kommer Sverige att bli inblandat?

Runar Sögaard – Joe Bidens kinesiska mygel- och mutaffärer ägde rum i svenska statens exklusiva fastighet ”House of Sweden” i Washington DC. Utdrag ur artikeln: Videoövervakningen i House of Sweden har således band på familjen Biden och deras kinesiska partners.

Den 21. september 2017 mejlade Hunter Biden till den svenska uthyrningsansvarige Cecilia Browning på House of Sweden och begärde ett antal uppsättningar av nycklar till följande kontorsmedarbetare/organisationer från sitt bolag ”Rosemont Seneca”;

° Joe Biden

° Jill Biden (Joe´s fru som arbetat hela sitt liv som lärare)

° Jim Biden (Joe´s bror)

° Den kinesiska styrelseordföranden Ye tillika Hunters kinesiska partner.

° Gongwen Dong (ordförande och sändebud för oljebolaget CEFC).

° The Biden Foundation.

° Hudson West (CEFC´s amerikanska verksamhet).

Bidens mångåriga vän och affärspartner, Tony Bobulinski, har bekräftat i förhör med FBI att i alla avtal var det reglerat att ”BG” (The big guy. Läs: Joe Biden) skulle erhålla 10% av alla inkomster från Kina.

Kommer Facebook att bli inblandat?

”Mark Zuckerberg betalade för valdomarna. Han köpte droppboxarna, i strid med statlig lag … Zuckerberg betalade de lokala tjänstemännen som täckte fönstren till räknarummet. Zuckerbergs pengar köpte maskinerna – Dominion och annat.”

Whitehouse Gov – Verkställande order om införande av vissa sanktioner vid utländsk inblandning vid val i USA.

Breitbart – Trump undertecknar verkställande order för att avskräcka och straffa utländsk inblandning vid val.

Gateway Pudit – Dominion använde troligen en version av SolarWinds Orion-plattformen som ger bakdörråtkomst till deras röstmaskiner.

NBC News: Experter hittar nästan tre dussin amerikanska röstsystem anslutna till internet.

Newsmax – Richard Grenell: Swalwell ’Tip of Iceberg’ i Kina Kampanj för att kompromettera amerikanska ledare.

The Sara Carter Show – Höga GOP-representanter uppmanar FBI att tillhandahålla information om rapporterad CCP-infiltration av amerikansk regering.

World Tribune – Rapport säger att Dominion-moderbolaget fick $ 400 miljoner från en CCP-kopplad bank.

The EpochTimes – Ownership of Dominion Draws Scrutiny After Unusual Fundraising.

Relaterat:

Dominion Voting Systems sold to Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited. They sold the intellectual property owned by Dominion Voting Systems.

Staple Street acquired Dominion.
UBS Securities, LLC bought a huge equity stake in Staple Street in OCTOBER 2020.
UBS Securities LLC – China linked.

https://twitter.com/KanekoaTheGreat/status/1338061453127905280?s=19

Du hittar Leigh Dundas Facebookprofil här.

1 thought on “Stor dramatik i USA. Rapport om utländsk valpåverkan väntas före julhelgen.

Comments are closed.