Har Jens Ganman tappat fotfästet? Han menar att de flesta SD-politiker är antisemiter. Idag har Jonas WE Andersson sagt bye bye till honom.

Samhälle

I ett inlägg på Facebook idag skriver Jonas WE Andersson om något som får mig att undra om Ganman har tappat greppet. Andersson reagerar över att Ganman menar att många av SD:s folkvalda är antisemiter. När Andersson ifrågasätter det svarar han ”Nä, just det, SD har ju nolltolerans mot det”. För Andersson är det glasklart vad han menar med detta.

Jonas WE Andersson samhällsdebattör och delägare i den icke ”värdegrundssäkrade” byrån Etablissemanget. Jag har tidigare skrivit om byrån och deras samarbete med Yttrandefrihetsombudsmannen i artikel 28 oktober och i samband med YO:s invigning 6 november.

Dagens inlägg från Jonas WE Andersson på Facebook:

”Samtidigt som DN och andra vänsterliberala medier idag använder Förintelsen och Hitler för att skrämma väljare bort från Moderaterna och Sverigedemokraterna, skojar Jens Ganman på sin Facebook om att SD är antisemiter.

Jag har ju aldrig träffat Jens Ganman, men jag har alltid uppskattat hans skarpa betraktelser.

Dock har jag upplevt att det kanske finns ett problem i att han är anställd av (och får betalt av), samma organisation som han kritiserar som mest, alltså SVT. Sådant brukar aldrig vara hälsosamt för fritänkande individer.

Hursomhelst, ikväll tog jag farväl av Jens Ganman här på FB. Lite sorgligt, faktiskt.

Anledningen är att han lät göra gällande offentligt att det fanns ”många” folkvalda i Sverigedemokraterna som är antisemiter. Det är som jag ser det ett hårresande och fullständigt gräsligt påstående, och det påverkar ju mig också eftersom jag jobbat som konsult åt SD i 4 år.

Men, Jan Helin, som använder praktiskt taget hela sin 9-miljarderskoloss (Public Service), till att propagera mot SD, är ju trots allt Jens Ganmans chef.

Värt att tänka på när ni tittar på nästa pajdiagram som verkar samhällskritiskt.

Bye, Bye, Jens. 🙁 Och det blir inget handhjärta (det är liksom inte roligt).”

På Facebook möter inlägget starka reaktioner.

En användare skriver:

Så bekänns färg. På alla plan.

Masker faller allt efter som maktens spelbräde formeras i nya positioner.

Så blev då jag nazistsmetad, jag, som växte upp med min mammas bästa väninna vars familj flytt från nazisterna, jag som är ideell simultantolk till kristna flyktingflickor, som är lycklig nog att ha en homosexuell farbror som extrapappa…

Detta berörde mig mer än illa.

Detta högg mig rätt igenom.

Här har jag gång på gång stridit mot S Tro och Solidaritet, påpekat gång på gång vilka politiker som viftar med flaggor där inte Israel finns med, påpekat vilka politiker som deltagit i demonstrationståg där det skanderas allt ifrån ner med Israel till slakta judarna.

Här visar Ganman hur viktig köttgrytan är.

För honom. Och för de som ger en plats vid den.

En annan användare skriver:

Hade varit intressant om Jens hade kunnat berätta vilka folkvalda sverigedemokrater som är antisemiter. Tydligen många som är helt öppna med det enligt Jens, ändå kan han märkligt nog inte nämna en enda. Istället raljerar han över din fråga. Tydligt att han här kastat ur sig ett påstående som han varken har fog för eller som han klarar av att föra diskussion kring.

Vad exakt Jens Ganman menar får han själv förklara. Det som står obesvarat är om det är möjligt att avlönas av regimtrogen media och samtidigt stå oberoende av den. Det är en av anledningarna till att jag anser att all media, inklusive Public Service, ska finansieras av de som vill konsumera denna media. Ingen media ska finansieras av regimen, som tvingar oss skattebetalare att betala för den.

Oberoende media ska vara just oberoende. Allt annat gör att de som ska granska makten inte står oberoende från den.